Barbara Grgurić:”Muškarci se u vezi povlače zbog toga što su poslovne žene i kod kuće u muškoj energiji”

Svi smo ponekad u životu iskusili ljubavne jade, bili nesretni, nezadovoljni, osjećali se nevoljeno, i svima su nam ljubavni problemi znali život izvrnuti naopačke, bez obzira govorili li mi iz pozicije nevoljene i nezadovoljne žene ili muškarca. Nekada nisu postojali obučeni terapeuti koji bi nam mogli pružiti savjet kako se izboriti s ljubavnim jadima, kako postati voljena i zadovoljna žena, kako svoju ljubavnu vezu učvrstiti bez prevelikog truda i muke.

Istrijanka Barbara Grgurić je međunarodni certificirani love coach za zrele i moderne žene koje se žele u svojim emotivnim vezama i partnerskim odnosima osjećati voljeno i sretno. Ona je upravo ona “ljubavna terapeutkinja” s početka ove priče, koja iza sebe ima bezbroj uspješno rješenih ljubavnih problema u partnerskim odnosima svojih klijentica, golemi broj emisija i članaka posvećenih tajnama za stvaranje i održavanje sretnih muško – ženskih odnosa u suvremenom svijetu. Na Valentinovo, dan posvećen zaljubljenima, donosimo vam priču o Barbarinoj uspješnoj “love coach” karijeri, a Barbara vam za poklon za Valentinovo, 15. i 16. februara u 18:30 h nudi besplatan webinar na temu “Zašto se muškarci povlače u vezi” pa se prijavite na ovom linku.

Kad ti managerska pozicija dosadi onda lako odlučiš otići

Svoju je korporativnu managersku karijeru Barbara gradila u različitim hrvatskim kompanijama s diplomom Executive MBA IEDC škole s Bleda, a njen poslovni korporativni život završio je u prehrambenoj industriji, u firmi gdje je vodila 40-toro djelatnika, 8 maloprodaja i 350 kupaca u 2 županije.

Imala sam samo 27 godina kada sam se našla na tom mjestu i bila sam presretna jer sam dobila mogućnost, sa svojim tadašnjim genijalnim timom, napraviti značajni rast prodaje, dovesti naplatu u red, educirati djelatnike u prodaji i komunikaciji s kupcima, popraviti odnos prema njima, uvoditi suvremeni načina poslovanja…i baš me ispunjavalo vidjeti rezultate“, govori Barbara o svojim počecima. No, kao što to obično u korporativnom svijetu biva, u jednom trenutku je i Barbara počela propitkivati slobodu odlučivanja u tom krutom sistemu što je ubrzo postao jedan od ključnih trigera za donošenju odluke o prekidu svoje korporativne karijere.

Presudno je bilo definitivno to što nisam imala slobodu odlučivanja i što bi previše vremena prošlo dok bi za moje prijedloge dobila zeleno svjetlo od nadređenih, ili dok bi većina bila odbijena. To mi je gušilo kreativnost, mogućnost da dam sve od sebe što znam i u jednom momentu sam shvatila da mi je postalo dosadno. Jer, u biti, shvatila sam da „hranim pse i ne diram ništa.“ Tip sam osobe u biznisu koji voli razmišljati, analizirati, inicirati, voditi, ostvarivati, napredovati, rješavati izazove i jednostavno mi se ugasio poslovni žar na tom mjestu”, otkriva nam Barbara.

Barbara Grgurić

“Coaching je za mnoge “prodavanje magle”

Nije bilo lako donijeti odluku da napusti dobro plaćenu menadžersku poziciju i da se otisne u privatnike. Barbara danas priznaje da je oduvijek živjela malo ispred svog vremena za većinu ljudi u svom okruženju i stoga je njena odluka o napuštanju korporacije izazvala čuđenje, nerazumijevanje i neodobravanje.

Kada sam još otišla na coaching akademiju, to je mnogima oko mene bilo previše. Jer, raditi od doma, ne imati kancelariju, baviti se prodavanjem magle, što ovdje nazivaju coaching, jer nisam psiholog ili psihijatar, to je jednostavno bilo previše i prerano za naše podneblje. Kad nešto toliko volimo raditi da nemamo osjećaj da radimo, onda strasti, energije, entuzijazma i snage ne može nikada nestati, čak i kada je teško i nemate podršku ni razumijevanje. To me držalo i drži me i dan danas. Jednostavno, opcija odustajanja nije bila opcija za mene“, priznaje Barbara.                               

Prolazeći i sama u vezi sve bolne i neugodne situacije u kojima se danas nalaze njene klijentice, pokretačka energija joj je bila pomisao da s njenim procesom coachinga, koji je pomogao i njoj i više od 400 njenih zadovoljnih klijentica do sada, niti jedna žena više nikada ne treba biti ni dana nesretna u ljubavi.


Pročitajte više: Ena i Ebrahim u svom studiju na Baščaršiji stvaraju čudesni unikatni ELIRD nakit


Svim svojim srcem vjerujem da svaka žena zaslužuje i može se osjećati voljena i sretna u vezi. I veseli ne da znam kako to može postići na jednostavan način. Danas radim sa ženama u vezi u kojoj je došlo do udaljavanja partnera. Često je to već faza kada je veza pred raspadanjem, nakon otprilike 10 godina ignoriranja ili različitih pokušaja i promašaja, a one bi voljele da se veza spasi i popravi jer im je stalo do partnera i do odnosa. Naravno, dobrodošle su i žene koje su solo i stalno im se ponavljaju ista razočarenja u ljubavi. A posebno me veseli što mi se sve češće javljaju i muškarci koji žele popraviti svoj odnos s partnericom”, pojašnjava Barbara svoj posao ljubavnog coacha.  

Pomoć u poljuljanoj vezi za poslovne, ali i druge žene

Vrlo često žene ne žele priznati ni sebi ni partneru da imaju problema u vezi. Predugo se bore s nerješivim obrascima ponašanja, a vrlo teško ili gotovo nikada ne žele potražiti stručnu pomoć, ponekad iz stida a često i zbog toga što ne znaju prepoznati kada, kako i kome se obratiti za pomoć.

Barbara Grgurić

Veza je poljuljana kada partneri više vremena u vezi provode osjećajući nelagodu, nervozu, razočarenje, zanemarivanje, usamljenost, tugu… negoli ono što i je bit veze, podrška, zajedništvo, bliskost, razumijevanje, pokazivanje osjećaja (ranjivost), intimnost, smijeh, doživljavanje partnera, razgovori, dogovori, zajedničko vrijeme, izmjenjivanje nježnosti...Ukratko, kada dođe do toga da su većinu vremena nesretni i nezadovoljni u vezi. Klijentice s kojima najčešće radim su biznis žene, poduzetnice, liječnice, odvjetnice… Ukratko, žene koje su na pozicijama s puno odgovornosti, što podrazumijeva da su u muškoj energiji, da iniciraju, analiziraju, neprestano brinu o svemu, odrađuju, planiraju, kontroliraju, angažirane su, i to dobro funkcionira, jer posao i traži takvu energiju. Međutim, kada dođu doma, a i dalje su u muškoj energiji pored partnera, dolazi do čestih konflikta, jer postoji borba za moć i inicijativu, jer su oboje u muškoj energiji. Ili se mušakrac povuče, pa puno toga bude na ženi i doma. I osjeća se kao da je solo, a u vezi je. I što se onda događa? Žena koja je neprestano u muškoj energiji postaje nezadovoljna, iscrpljena, ima osjećaj da previše daje i da ne dobiva ništa zauzvrat. Ne osjeća se voljeno. Počinje zamjerati partneru pasivnost i iritira ju zrak koji on udiše, počinje ga prezirati…“, otkriva Barbara. Naravno, u takvoj situaciji se ni muškarac ne osjeća dobro, jer ne može biti muškarac, jer ne može pružati ni truditi se oko svoje partnerice i osjeća se da nije cijenjen, te da njegov trud nije bitan. Zbog toga muškarac redovito rapidno gubi interes za ženu, nije mu više privlačna i sve se više udaljava od nje izbjegavajući nježnosti. U takvoj situaciji žena se po pravilu još više trudi ponovno dobiti njegovu pažnju, on postaje sve nervozniji i u potpunosti se još više povlači.

I baš zato je dio coaching procesa, kroz koji vodim svoje klijentice, posvećen razumijevanju muškaraca, kako bismo ih mi žene mogle bolje voljeti. Zatim, kako se prebaciti iz muške u žensku energiju pored svog muškarca i biti mu neodoljiva i privlačna poput magneta, bez obzira da li su skupa 3 godine ili 30 godina. Žene to obožavaju jer se konačno mogu opustiti, osjećati se voljeno i ženstveno“, priznaje Barbara.

Jednostavan savjet za uspješnu vezu u 3 rečenice ne postoji

Baveći se primarno balansiranjem muško-ženske energije kod žena Barbara veli da sa svojim klijenticama radi i na osvještavanju nesvjesnih uvjerenja, otpuštanju fustracija koje sabotiraju sreću u vezi, te izgradnji “mindseta” za ljubavni uspjeh.

Učimo se komunikaciji koja spaja, čak i kada se ne slažemo oko nečega, potom pokazivanju emocija koje su nužne za veću bliskost i povezanost, oslobađanje od straha od intimnosti i prepuštanja. Prolazim s klijenticama sve što će im ikada trebati da bi njihova veza bila funkcionalna i sočna, bilo da je to kroz moj online program ili individualni coaching sa mnom u kojem je sve što će ikada ijednoj ženi trebati za sretnu, stabilnu, sigurnu i strastvenu vezu, bilo da je solo, u vezi koja je narušena pa ju želi popraviti ili je u ok vezi, ali zna da ima još nešto sočno i bolje što se u vezi može postići“, veli Barbara.

Poučena mnogobrojnim iskustvima svojih klijentica, ali i klijenata, Barbara tvrdi da ne postoji jednostavan recept za sreću u vašoj vezi u 3 magične rečenice, jer na postizanju uspješne i stabilne, sretne veze treba stalno marljivo raditi

Odmah izdvajam osvještavanje svojih nesvjesnih uvjerenja, praktičnu edukaciju o tome kako funkcioniraju suvremene veze i korištenje ljubavnog znanja i vještina u odnosu s partnerom svaki dan. Iako izgleda na prvu komplicirano, kad zaspemo uopće ne razmišljamo više o tome, baš poput vožnje biciklom, samo ide. Veseli me jako što sve moje klijentice postaju ekspertice za svoju vezu i redovito mi govore da se pitaju kako su uopće mogle živjeti bez ovog ljubavnog znanja i vještina koje sam im dala. E, mislim se da je barem meni imao tko dati sve to znanje u mojim dvadesetima!”, s osmijehom veli Barbara.

Svim ženama želi poručiti da u svom radu s klijentima ništa ne forsira, te da se trudi najprije procjeniti da li zaista nekome može pomoći, a na ženama je da odluče da li će krenuti s njom popravljati svoju vezu, ili će ostati na starom.


Pročitajte više: Jesmo li došli u eru feminističkih, osvetničkih himni kojima prevarene i izigrane žene uzvraćaju udarac?


Meni osobno se sve promijenilo na bolje u ljubavi kada sam postala spremna pogledati u sebe i priznati sebi (i svom dragom) da nije samo on izvor izazova koje smo imali u vezi. Moram priznati da mi je to bilo jako teško. I kada sam se intenzivno educirala o tome kako funkcioniraju suvremeni romantični odnos i kada me moj coach vodio kroz proces osvještavanja mojih nesvjesnih uvjerenja, pa se spontano radi toga promijenilo moje razmišljanje, a s time i reakcije. Tek tada je naša je veza jednostavno zablistala. Na situacije radi kojih bi prije izbijale opake svađe i zamjeranja sada sasvim drugačije reagiramo. I neprocjenjivo mi je da se zahvaljujući svojoj, a time spontano i promjeni kod mog dragog, osjećam konstantno voljeno i sigurno u vezi, bez obzira na izazove koji nam se znaju događati. I navela bi da moj dragi obožava, iako sam i dalje suvremena alfa žena u muškoj energiji na poslu, da sam u ženskoj energiji pored njega. A meni je to tako opuštajuće“, priznaje Barbara.

Pridružite se Barbari na besplatnom webinaru

I dalje tvrdi da svim srcem vjeruje da svaka žena zaslužuje i može se osjećati voljena u vezi, čak i ako ovaj tren misli da je to nemoguće. Jer, Barbara poznaje dokazano učinkovit proces s kojim može postići da se žena osjeća voljena i sigurna u vezi, i to brže, jednostavnije i lakše, nego da i dalje pokušava sama. “Svakoj ženi koja želi srediti svoj ljubavni život se jako veselim. I može mi se javiti na mail: [email protected]. Dogovorit ćemo info konzultacije i otkriti koji je stvarni problem, jer nikada problem nije onaj radi kojeg mi se žene obrate za pomoć, i kako ga možemo zajedničkim radom riješiti. Bilo da je to putem mog online programa ili individualnog coachinga“, poručuje Barbara.

A za Valentinovo, specijalno za naše žene, Barbara je pripremila besplatno live Zoom predavanje na temu – Zašto se muškarci povlače i kako biti na miru i na ženstveni način to promijeniti. 

“Družimo se 15. i 16. veljače u 18:30h i otkrit ću polaznicama koji su prirodni, a koji toksični razlozi povlačenja muškarca koje nikako ne treba tolerirati. I što može žena poduzeti da joj se njen dragi poželi odmah opet približiti i poklanjati joj pažnju. Veselim se da se uskoro družimo”, poručuje na kraju našeg razgovora Barbara.    

Photo: Privatna arhiva

Ne propustite najnovije vijesti i najave događaja

* indicates required

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ

PROČITAJTE VIŠE

Race for cure

Žene u ružičastom trče u borbi protiv raka dojke – prijavite...

Žene u ružičastom nisu sinonim za još jednu fancy schmensi modnu priču, nego za onu beskrajno hrabru i vrijednu bitku za život. Za život...