Nagrade najboljim poduzetnicama 2022 - prijave

Nagrade se dodjeljuju u sljedećim kategorijama:

 • Inspirativna poduzetnica godine

Žena koja je uspjela prebroditi sve prepreke i pretvoriti ih u prednosti te ostvariti kontinuirani rast svog biznisa. Tvrtka mora biti stara minimalno 5 godina i imati minimalno 10 zaposlenika.

 • Perspektivna poduzetnica godine

Zapošljava minimalno 5 zaposlenih, ostvaruje rast iz godine u godinu

 • Mikro poduzetnica godine

Žena koja zapošljava maksimalno 5 zaposlenika, ostvaruje rast iz godine u godinu.

 • Nasljednica obiteljskog biznisa

Žena koja je u obiteljskoj tvrtci unaprijedila poslovanje, što je dovelo do rasta prihoda, profitabilnosti i broja zaposlenih.

 • Start-up poduzetnica godine:

Žena koja je u periodu od maksimalno 5 godina razvila biznis koji je spreman za sljedeću fazu rasta. Svojim vodstvom uspješno je izgradila profitabilan i održiv poslovni model.

Predajte prijavu:

  Vaše ime i prezime (obavezno)

  Vaš email email (obavezno)

  Kategorija (obavezno)

  Za poduzetnicu godine nominiram (ime, prezime osobe, mail i naziv tvrtke čiji je vlasnik): (obavezno)

  Rokovi

  • Otvaranje prijava: 10.09.2022.
  • Zatvaranje prijava: 10.10.2022.
  • Objava finalistica: 30.10.2022.
  • Dodjela nagrada: 16.11.2022.

  Kriteriji za prijavljivanje

  Nominirati se može svaka žena sama ili ju može netko drugi nominirati. Kriteriji za prijavljivanje i prijavu za kategorije za poduzetnice:

  • Aktivna u biznisu registriranom u Bosni i Hercegovini najmanje tri godine.
  • Tvrtka mora imati financijske izvještaje najmanje za tri godine. Ovaj kriterij ne odnosi se na startup kategoriju.
  • Mora posjedovati udjel/dionice u tvrtci, biti na izvršnoj ili poziciji zaduženoj za donošenje odluka. Odgovorna je za svakodnevno vođenje poslovanja i financijske rezultate
  • Mora biti osnivač tvrtke ili imati značajan utjecaj na tvrtku ako je kupljena (osim kod kategorije Nasljednica obiteljskog biznisa)
  • Može biti davatelj franšize ali ne i primatelj

  Kriteriji odabira

  Prijava za izbor za svaku kategoriju sadrži općenite informacije, informacije o uspješnosti nominirane osobe (i njene tvrtke) te dodatne informacije ovisno o kategoriji

  • Za svaku kategoriju poduzetnica odabire se 3 finalistice koje revizoru KPMG dostavljaju svoje financijske izvještaje za posljednje tri godine. Financijski izvještaji će biti tretirani kao povjerljivi, vidjet će ih samo revizor, i biti će pregledana njihova konzistentnost, dobre financijske prakse i snaga tvrtke.
  • Nakon ispunjenog obrasca poslat ćemo vam detaljnu prijavnicu.
  • Samo potpune prijave koje zadovoljavaju sve kriterije će biti uzete u obzir.

  Žiri čine iskusni poduzetnici i poslovni ljudi:

  Lada Buševac

  Lada Buševac je šefica ureda IFC-a za Bosnu i Hercegovinu i Crnu Goru sa sjedištem u Sarajevu gdje vodi IFC tim u primjeni startegije jačanja uloge privatnog sektora u stvaranju ekonomskih vrijednosti kroz investicije. Prije nego se pridružila IFC-ovom timu u Sarajevu, vodila je globalni program Grupacije Svjetske banke vezano za jačanje poslovnog okruženja, sa posebnim osvrtom na efikasnije rješavnja poslovnih sporova vansudskim putem.

  Amila Pilav-Velić

  Prof. dr Amila Pilav-Velić je profesor na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu, na Katedri za menadžment i informacione tehnologije. Prvi je doktor nauka u oblasti inovacija u BiH, a postdoktorsko istraživanje završila je na Freie Universität u Berlinu, na Odsjeku za Inovacijski menadžment.

  Alma Hadžiabdić

  Viša menadžerica u Odjelu poslovnog savjetovanja, KPMG Tax&Advisory B-H d.o.o. Alma ima više od 15 godina iskustva u oblasti finansija, poreznog i poslovnog savjetovanja, kontrolinga i usklađenosti. Svoje obrazovanje iz matematike i primjenjene kompjuterske nauke sa Prirodno-matematičkog fakulteta u Sarajevu, Alma je dopunila edukacijom za ovlaštenog računovođu u Velikoj Britaniji (ACCA).

  Nedim Čelebić

  Nedim Čelebić je vanredni profesor poduzetništva, strateškog menadžmenta i liderstva na Fakultetu ekonomije i biznisa Univerziteta – Sarajevske škole za nauku i tehnologiju. Jedan je od nacionalnih pionira u razvoju poduzetništva i inovacija u visokoškolskim ustanovama kroz razvoj start-up ekosistema, start-up inkubatora, inovacijskih laboratorija i tehnopolis parkova.

  Emir Adžović

  Emir Adžović (1974), UNDP BIH, ima preko 20 godina iskustva rada u reformi javnog i privatnog sektora u Bosni i Hercegovini i regionu. U posljednje četiri godine svoju energiju i fokus usmjerava na promociju važnosti UN Agende 2030 i ciljeva održivog razvoja u privatnom sektoru u BiH.