Nakon pobjede na Wimbeldonu Novak Đoković otvorio teniske terene u Visokom

Odmah nakon nove sjajne nedjeljne pobjede na Wimbledonu Novak Đoković je ove sedmice na lokalitetu arheološkog parka Ravne 2 u Visokom otvorio fenomenalno uređeni kompleks teniskih terena.  

Vrlo zahtjevan močvarni teren zadnjih godina su uspjeli pretvoriti u jedan od najljepših arheoloških parkova, na kome su napravili dva vrhunska sportska teniska terena. 

“ Jedan teren je sa tvrdom podlogom koji odgovara terenima US Opena i Australian Opena, i drugi sa šljakom kao iz Roland Garrosa. Imali smo Novakove ljude koji su postavljali završne slojeve. Mislim da se isplatilo jer smo ih postavili u prelijepo okruženje”, rekao je Semir Osmanagić za N1 TV.

Semir Osmanagić i Novak Đoković na teniskim terenima u Visokom

Na svečanom otvaranju održano je nekoliko revijalnih teniskih mečeva između Novaka Đokovića i tima pod nazivom “Ostatak svijeta” u kojem su učestvovali Aldin Šetkić, Aljaž Bedene i Ivan Dodig.

Stalni gost visočkih piramida i ovog jedinstvenog arheološkog fenomena, Novak Đoković je objasnio što ga vuče u Visoko koje redovito posjećuje, posebno prije i poslije važnih turnira: “Visoka energija, visok entuzijazam i raspoloženje i naravno danas je jedan poseban događaj i za Visoko i za BiH, ali cijeli region. Mi ovdje promovišemo poruke jedinstva, mira, mladih ljudi, mladost, veselje, sport i to su poruke koje se nadamo da će odjeknuti danas”, rekao je Đoković za N1 TV.

Teniski tereni u parku Ravne 2 u Visokom

Ovaj jedinstven sportski objekat je vrlo značajan za razvoj sporta i turizma na području općine Visoko i pružiće neslućene mogućnosti razvoju lokalne privrede i poduzetništva koje će pratiti razvoj aktivnosti na ovom sportskom kompleksu.

Photo: N1 TV/Samir Jordamović/AA

Ne propustite najnovije vijesti i najave događaja

* indicates required

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE VIŠE

buhtle

Buhtle – recept koji vraća u djetinjstvo

Buhtle – poslastica koja većini ljudi budi sjećanja na djetinjstvo i vrijeme kad su ih u zimske dane za nas radile naše mame i bake....