Upoznajte iskusne paneliste Konferencije za poduzetnice

Usred tekućih diskusija o potencijalnom pristupanju Bosne i Hercegovine Evropskoj uniji, postoji ključni narativ koji često ostaje u sjeni. Riječ je o izvanrednim pričama bosanskohercegovačkih poduzetnica i poduzetnika koji predstavljaju primjer principa i standarda koje podržava EU. Zato organiziramo našu Konferenciju za poduzetnice i postavljamo ključno pitanje: „EU, jeste li spremni za sutra“? Družimo se 16. maja u HUB 387 – 387 Academy u Sarajevu. Predavačice smo već predstavili, a sada su na redu naše panelistice i panelisti.

Žene kojima su vještine komunikacije i lobiranja ‘u malom prstu’

Nakon inspirativnih predavanja naših govornica, Konferenciju ćemo zaključiti panel-raspravom. Moderirat će ju Ivana Matić, osnivačica i direktorica Women in Adria, a sudionici će biti Alessandro De Giacomo, Armin Suljić, Ines Jozić i Sanja Miovčić.

U panel-raspravi svoje će iskustvo podijeliti Ines Jozić, Culture & Employer Branding Manager BU Adria Coca-Cola HBC. Iza nje je 20 godina iskustva u Odjelu za ljudske potencijale Coca-Cole HBC. Odgovorna je za upravljanje fokus grupama zaposlenika, pripremu i provedbu funkcionalnih akcijskih planova, praćenje zaposlenika i praćenje izvršenja vodećeg tima.

Također, voditeljica je ljudskih resursa za pomoćne funkcije. Odgovorna je za provedbu strateških imperativa poslovanja, daljnji rad na razvoju funkcionalnih sposobnosti, organizacijske potrebe i potrebe za talentima, upravljanje procesom zapošljavanja, pokretanje inicijativa za upravljanje učinkom, vođenje programa rasta talenta koji osiguravaju visoku kvalitetu…

U panel-raspravi sudjelovat će i Sanja Miovčić, izvršna direktorica u Foreign Investors Council (FIC) – Vijeću/Savjetu stranih investitora Bosne i Hercegovine od 2016. godine. FIC je najznačajnija nezavisna poslovna asocijacija koja od 2006. godine aktivno promoviše i razvija predvidljivo, konkurentno i održivo poslovno okruženje kroz otvoreni dijalog s vlastima i drugim relevantnim partnerima.

Sanja pruža podršku kompanijama u vezi s ulaganjima i poslovnim razvojem s vrlo razvijenim vještinama rješavanja problema i strateškog planiranja. Svoje je aktivnosti usmjerila na lobiranje, komunikaciju i umrežavanje kroz članstvo u brojnim globalnim i lokalnim udruženjima.


Pročitajte više: U Sarajevo stiže Konferencija za poduzetnice: EU, jeste li spremni za sutra?


Red europskih politika pa red kreditiranja i svakodnevnog poslovanja

Alessandro De Giacomo je politički dužnosnik u Delegaciji EU-a u BiH od ožujka 2022. Fokusiran je na ljudska prava te je dužan zagovarati napredak BiH u pogledu temeljnih prava. Također, osigurava sveobuhvatan pristup svim pitanjima ljudskih prava za EU u BiH.

U svojstvu zamjenika šefa Odjela za integraciju u EU, politiku, tisak i informiranje Delegacije EU, Alessandro također podržava svog šefa Odjela za ukupnu koordinaciju procesa integracije Bosne i Hercegovine u EU. Prije nego što je preuzeo sadašnju dužnost, radio je u sjedištu Europske službe za vanjsko djelovanje (EEAS) u Bruxellesu.

Direktor Razvoja i podrške prodaji srednja i mala preduzeća u Raiffeisen Bank BiH  Armin Suljić upravlja razvojem proizvoda, SME CRM-om, timom Processing centra i pravnim osobama na razini banke. Fokusiran je na mala i srednja poduzeća.

Potpuno je angažiran u upravljanju razvojem u dijelu kreditiranja, svakodnevnog poslovanja, digitalizacije i boljeg korisničkog iskustva. Pruža podršku i savjetovanje Uprave u strateškom planiranju za segment malih i srednjih poduzeća u području digitalne transformacije i poslovnih inovacija.

Uz raznoliku postavu govornika u rasponu od početnih startupa do dobro etabliranih kompanija, konferencija ima za cilj uhvatiti suštinu otpornosti, prilagodljivosti i razmišljanja prema naprijed koji definiraju bosanskohercegovačko poduzetništvo. Objedinjavajući ova različita iskustva, događaj nastoji da inspiriše i osnaži učesnice/ke da prihvate izazove i mogućnosti koje predstavljaju evropske integracije.

Foto: Canva / Privatna arhiva

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE VIŠE

poticaji za novoosnovane poslovne subjekte

Imate poslovnu ideju? Prijavite se za ove financijske poticaje s inkubacijom

Mladi, ambiciozni, kreativni, sa perspektivnom poslovnom idejom... Ako odgovarate ovom opisu, ove godine svoju ideju možete realizovati u novosnovanom Inkubatoru Centra za napredne tehnologije...