Vrijeme je za proljetno čišćenje ormara!

Ljepše i toplije vrijeme pokreće nas i aktivira da krenemo sa promjenama. Jedna od tih promjena je i čišćenje ormara sa ciljem organiziranja graderobe. Nekome je ova aktivnost opuštajuća i zanimljiva, dok drugi smatraju to obavezom i gledaju na to kao ogromnu obavezu. 

S obzirom da se proljeće smatra dijelom godine koji donosi nove početke, idealno je vrijeme da uredite vaš ormar uz par savjeta koje Vam donosimo.

Kako početi sa proljetnim čišćenjem ormara?

Prvi korak jeste da izbacite sve iz ormara i stvorite sliku u glavi kako želite da izgleda. Također,  osvježite police tako što ćete ih prebrisati i na taj način ukloniti sve neugodne mirise. 

Nakon toga slijedi teži dio, a to je donošenje odluke šta zadržati, a čega se riješiti. Pravilo za većinu odjevnih komada jeste da ukoliko ga niste nosili 12 mjeseci vrijeme je da se od njega oprostite. Ipak, pojedine kategorije odjeće poput odjeće za posebne prilike imaju duži rok, ali nema smisla da ih zadržite više od tri godine.

Kada ste riješili teži dio, ostalo je još da odjeću koju ste odlučili zadržati vratite u ormar. Odjeću slažite po kategorijama, a ono što rjeđe nosite odložite na više police.Pojedine odjevne predmete poput donjeg veša i čarapa puno je lakše organizirati kada su u kutijama koje je lako umetnuti u ormar, ali isto tako premjestiti u drugi dio ormara ili naći drugu namjenu. Separatori su također vrlo korisni u slučaju da u Vašem ormaru ima više ladica. Na taj način će Vaš ormar biti pregledniji i lakše ćete pronaći ono što Vam treba. 

I za kraj, ne bacajte odjeću u dobrom stanju. Ono što Vama u tom trenutku ne odgovara ne znači da treba završiti u smeću. Probajte odjeću prodati, pokloniti prijateljicama ili donirati humanitarnim organizacijama koji će je preusmjeriti onima kojima je potrebna.

Photo: Canva

Ne propustite najnovije vijesti i najave događaja

* indicates required

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ

PROČITAJTE VIŠE

meke vještine

Ovo je najtraženija vještina u 2024. godini!

Mjesecima unatrag čitamo i slušamo o tome hoće li umjetna inteligencija zamijeniti čovjeka na radnom mjestu. Stoga sve češće promišljamo o vještinama koje čovjek...