Pastelni tonovi su novi modni trend ovog proljeća

Kako vrijeme postaje toplije i cvijeće počinje cvjetati, vrijeme je da počnete razmišljati o svojoj proljetnoj garderobi. Ukoliko se pitate šta obući ove sezone, nemojte tražiti dalje od pastelnih boja. Pastelni tonovi su bezvremenski i svestran trend koje možete oblačiti za bilo koju priliku, a savršene su za proljeće 2023. godine.

Pastelni tonovi koje morate imati u ormaru ovog proljeća

Od nježne ružičaste i baby blue do mint zelene i lila, pastelne boje su umirujuća i ženstvena paleta boja koja svakoj odjeći daje dašak elegancije. Ove sezone dizajneri su u svoje kolekcije uključili pastelne nijanse na razne načine- od monohromatskih izgleda do printova.

Jedan od najpopularnijih pastelnih trendova ovog proljeća je pastelno odijelo. Pastelno odijelo izvrstan je način da svojoj garderobi dodate sofisticiranost, a pritom ostanete zabavni i razigrani. Pastelna odijela dolaze u raznim stilovima, od krojenih sakoa i hlača do predimenzioniranih sakoa i kratkih hlača. Uparite svoje pastelno odijelo s neutralnom bluzom ili kontrastnom bojom za odvažan i moderan izgled.

Instagram will load in the frontend.

Još jedan popularan trend ovog proljeća jeste pastelni jeans. Svijetli isprani jeans u pastelnim nijansama poput ružičaste i boje lavande zabavan su i neočekivan obrat na klasičnom plavom jeansu. Kombinirajte svoj pastelni jeans look sa bijelom majicom i patikama za ležeran i cool izgled.


Pročitajte više : Ovo su nadolazeći modni trendovi za proljeće


Za suptliniji pristup pastelnim bojama, pokušajte uklopiti pastelne dodatke u svoju odjeću. Torbica u pastelnoj nijansi ili par cipela pastelne boje mogu unijeti dašak boje u bilo koju odjevnu kombinaciju, a da je ne opterećuju. Nakit u pastelnim bojama, poput naušnica i ogrlica, također je odličan način da svom izgledu dodate dašak pastelne boje.

Zara

Pastelne boje se također mogu uklopiti u printove. Cvjetni print u pastelnim nijansama klasičan je izbor za proljeće, ali dizajneri eksperimentiraju i s pastelnim prugama i tačkicama.

Instagram will load in the frontend.

Kada je riješ o stiliziranju pastelnih boja, ključ je uravnotežiti mekoću boja oštrijim ili strukturiranijim komadima. Na primjer, uparivanje pastelne suknje s kožnom jakon ili pastelne bluze sa jeansom može dodati malo oštrine vašem look-u.

Pastelne boje su must have ove sezone. Bilo da nosite pastelne boje od glave do pete ili kao dodatak, postoji mnogo načina da ovaj trend unesete u svoju garderobu. Prihvatite ove nježne i ženstvene boje ovog proljeća i podginite svoj stil na potpuno novu razinu.

Photo: @mihanomomosa, @leoniehanne, Zara

Ne propustite najnovije vijesti i najave događaja

* indicates required

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ

PROČITAJTE VIŠE

AWE Akademija

AWE Akademija za preduzetnice: Izabrane pobjednice takmičenja za najbolje biznis ideje

U Sarajevu se održao AWE Demo Day, finalno predstavljanje biznis ideja učesnica trećeg ciklusa sedmomjesečne AWE (Awesome Women Entrepreneurs) Akademije za preduzetnice koju Fondacija...