Doznale smo kako pronaći i zadržati top zaposlenike

Majsko jutarnje druženje ovoga puta bilo je rezervisano za prelijepu Krajinu. U restoranu Basari u Cazinu proteklo je više nego uspješno, baš onako kako smo i navikli naše poduzetnice. Kroz radni doručak “Kako pronaći i zadržati top zaposlenike” vodila nas je Ajla Mulalić, vlasnica agencije Invision Consulting.

Networking Breakfast u Cazinu, koji smo organizirali uz podršku partnera RBA, AVIS i Invision bio je dobra prilika da čujemo najbolja iskustva iz oblasti zapošljavanja. Interaktivna radionica je imala za cilj naučiti nas kako pronaći najbolje kandidate za zapošljavanje, kako im probuditi želju i interesovanje da ostanu u firmi, te kako zadržati stare dobre radnike.

Izbjeći rizike pogrešnog zapošljavanja

Vodeći svoj biznis i radeći sa preko 500 biznisa iz različitih branši, naša edukatorica Ajla predstavila je svoju viziju za razvoj i uspjehe koji se postižu kada se greške pretvaraju u lekcije.

Detaljnije se pozabavila ključnim temama kada je zapošljavanje najboljih radnika u pitanju: Kako znati šta vam treba u timu i ko najbolje odgovara firmi i timu, Zapošljavanje top talenata: Kako ih pronaći i šta žele od firme, Prednosti dobrog zaposlenika: Kako pravilno odabrani zaposlenici doprinose uspjehu vaše firme, Rizici pogrešnog zapošljavanja: Zašto se ne gubi samo novac i vrijeme, Primjeri iz prakse: Uspješne strategije zapošljavanja iz biznisa i šta je novo u trendu zapošljavanja.

Kao polaznica biznis akademije (Business Mastery) kod Tony Robbinsa, najpoznatijeg biznis mentora i coacha današnjice, kao pripadnica prve generacije učesnika Mindvalley Business Coaching programa, kao članica Europskog savjeta za mentorstvo i coaching – EMCC Hrvatska, te kao saradnica nekih od renomiranih kompanija među kojima su Henkel Consumer Brands BiH, Mistral Technologies, USAID BiH, Impakt Fondacija, Fondacija Mozaik, IDK studio, ECHO Technology, Proaudit i mnogih drugih, Ajla Mulalić izvrsna je u rješavanju problema sa zapošljavanjem pravih osoba.

Tako je na sve upite prisutnih odgovarala vrlo direktno sa konkretnim prijedlozima kako raspisati najadekvatniji oglas za zapošljavanje, kako potaknuti ono najbolje u radnicima, te kako im stvoriti ambijent u kojem će davati najbolje rezultate.


Pročitajte više: U Sarajevo stiže Konferencija za poduzetnice: EU, jeste li spremni za sutra?


Uspješne strategije i konkretni savjeti

“Svakome treba snalažljiv radnik, samoinicijativan, koji voli slobodu i koji sve može završiti sam” – potvrdila je naša govornica u isticanju ekstremno važnih faktora pri zapošljavanju i dodala da odabir radnika koji su potrebni kompaniji treba prepustiti stručnim ljudima.

Kroz temeljan prikaz svih potrebnih segmenata kada je zapošljavanje u pitanju, vodila nas je kroz uspješne strategije pomoću kojih nećemo gubiti ni novac ni vrijeme, a ni ljude. Takođe je bilo riječi i o reorganizaciji unutar firmi kako bi pravilno odabrani zaposlenici doprinosili većem uspjehu firme.

I ovoga puta u Cazinu počastvovani smo prisustvom izuzetno uspješnih i zanimljivih poduzetnica, od onih koje imaju svoje obrte i mikro biznise, do onih sa srednjim i velikim firmama. Uvijek nas oduševe pozitivne i inspirativne priče, a naša je zadaća da ih širimo Zato se radujemo svakom sljedećem susretu kojih će, nadamo se, uskoro i biti. Tu smo da podržimo vašu potrebu za razmjenom iskustava i kontakata, a sve sa ciljem da vaše poslove vodite što uspješnije.

Foto: Women in Adria

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ

PROČITAJTE VIŠE

poticaji za novoosnovane poslovne subjekte

Imate poslovnu ideju? Prijavite se za ove financijske poticaje s inkubacijom

Mladi, ambiciozni, kreativni, sa perspektivnom poslovnom idejom... Ako odgovarate ovom opisu, ove godine svoju ideju možete realizovati u novosnovanom Inkubatoru Centra za napredne tehnologije...