Ovo su govornice na konferenciji “Žensko poduzetništvo-izvor gospodarskog rasta na Balkanu”

Women in Adria Bosna i Hercegovina je business portal za poduzetnice i poslovne žene i predstavljamo vam našu prvu konferenciju za poduzetnice, koja će se održati 15.6.2022. u HUB387 u Sarajevu.

Poduzetnice već dugi niz godina predstavljaju okosnicu privrednog rasta i u našoj zemlji. Posljednjih godina žene pokazuju sve veću sklonost prema poduzetništvu i svake godine sve više raste broj firmi i obrta u ženskom vlasništvu. Međutim, uprkos tom snažnom zaokretu na ekonomskom tržištu, žene su suočene sa specifičnim izazovima zbog kojih njihove firme i obrti rastu vrlo sporo i uglavnom ostaju u mikro segmentu. Problemi s kojima se svakodnevno suočavaju često su vezani za osnovna prava žena, pravo na porodiljne dopuste, pravo na adekvatan smještaj djece u vrtićima, potom žongliranje između svojih poslovnih i školskih obaveze njihove djece, nemogućnost preuzimanje djece u vrtiću koji radi samo do 16 h, te stalna trka između poslovnih i privatnih obaveza. Sav taj ringišpil u poslovnom i privatnom životu ostavlja trajne posljedice na mentalno zdravlje žena poduzetnica što u konačnici dovodi do loše produktivnosti i slabe efikasnosti na poslu, te nužno i sagorijevanja na poslu.  

Konferencija o podršci ženama poduzetnicama

Stoga će na ovoj konferenciji o svojim poslovnim poduhvatima, borbi s administrativnim državnim aparatom, izostanku potpore i podrške lokalne zajednice i države, pričati uspješne BH poslovne žene i poduzetnice a također ćemo vam nastojati prenijeti i iskustva s hrvatskog poduzetničkog tržišta…Dobićete vrlo korisne i zanimljive savjete, čut ćete kako financirati svoj biznis i što trebate i možete očekivati od financijskih institucija.

Ovu konferenciju otvoriće naša gošća iz Zagreba Ana Keglović Horvat, pravnica, poduzetnica i konzultantica. Ona je također i trenerica osobnog razvoja i učiteljica All level healing tehnike, bioterapeutkinja i praktičarka Theta healing tehnike. Izuzetno je zanimljiva i cijenjena govornica čija predavanja oduševljavaju publiku već dugi niz godina u Hrvatskoj i regiji.

Druga govornica je Ajla Mulalić, Cazinjanka, vlasnica konsultantske agencije Invision Consulting, koja je prije 10 godina ušla u poduzetnički svijet biznisa zbog slobode kreativnosti i u međuvremenu je pokrenula čak 6 različitih biznisa, od kojih su neki preživjeli, a neki propali i iza sebe ostavili neprocjenjivo iskustvo. Zajedno sa svojim partnerom pokrenula je Invision Business Doručke, networking meetupe koji se oposljednje 3 godine državaju u Bihaću, Tuzli, Tešnju, Kiseljaku i Sarajevu.Strast su joj čitanje knjiga i edukacija, putovanja  a svoj business coaching opisuje kao želju da pomaže ljudima da odaberu svoju idealnu karijeru ili posao, a poduzetnicima dizajniraju svoj biznis prema sebi.  

Završni dio konferencije rezerviran je za Eminu Ganić, dekanicu za studente I članicu Upravnog odbora na Univerzitetu Sarajevo School of Science and Technology te direktoricu Sarajevo Film Academy. Svoju karijeru u BiH započela je kao savjetnica Specijalnog predstavnika Generalnog sekretara Vijeća Evrope u BiH. Od 2004. na Sarajevo Film Festivalu prvo kao Direktorica za međunarodne odnose SFFa, a potom i Izvršna direktorica Festivala, Emina je bila zadužena za inostrano brendiranje Festivala povezujući SFF sa regionalnim filmskim fondacijama i financijskim institucijama, što je rezultiralo stvaranjem koprodukcijskog filmskog marketa CineLink i Sarajevo Talent Campusa, najprepoznatljivijih i najvažnijih dijelova SFFa u filmskoj industriji jugoistočne Evrope.Na SSST-u je pokrenula filmsku akademiju i sa čuvenim mađarskim redateljem Bela Tarrom utemeljila Film Factory Project kao doktorski studij na filmskoj akademiji Sarajevo Film Academy, na kojem su kao mentori i profesori učestvovali brojni holivudski i evropski glumci. Pokretačica je i Gimnazije SST na kojoj djeluje kao šefica upravnog odbora škole, teje osnovala godišnju konferenciju za srednjoškolske profesore Annual Conference for Teachers in Secondary Education. Također predaje na SSST Univerzitetu na modulu Uvod u historiju umjetnosti na programu Game Design and Development Program, te na Uvodu u Politiku, Filozofiju i Umjetnost.

Pozivamo vas da se prijavite na našu konferenciju, za koju je ograničen broj mjesta, a učestvovanje na konferenciji je besplatno uz obaveznu registraciju na linku: https://events.womeninadria.ba/events/sarajevo-15-6-2022-konferencija-zensko-poduzetnistvo-izvor-gospodarskog-rasta-na-balkanu/

Za više informacija pošaljite mail na adresu: [email protected]  

Ne propustite najnovije vijesti i najave događaja

* indicates required

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE VIŠE

rafaelo kuglice

Za pravi doživljaj egzotičnog ljeta pripremite ove rafaelo kuglice

Rafaelo kuglice slastica su koja toliko "miriše" na ljeto. Od same pomisli na njih u glavi nam se stvaraju slike kao iz reklame -...