Nagrade najboljim poduzetnicama 2023 - prijave

Nagrade se dodjeljuju u sljedećim kategorijama:

 • Inspirativna poduzetnica godine

Žena koja je uspjela prebroditi sve prepreke i pretvoriti ih u prednosti te ostvariti kontinuirani rast svog biznisa. Tvrtka mora biti stara minimalno 5 godina i imati minimalno 10 zaposlenika.

 • Perspektivna poduzetnica godine

Zapošljava minimalno 5 zaposlenih, ostvaruje rast iz godine u godinu

 • Mikro poduzetnica godine

Žena koja zapošljava maksimalno 5 zaposlenika, ostvaruje rast iz godine u godinu.

 • Nasljednica obiteljskog biznisa

Žena koja je u obiteljskoj tvrtci unaprijedila poslovanje, što je dovelo do rasta prihoda, profitabilnosti i broja zaposlenih.

 • Start-up poduzetnica godine:

Žena koja je u periodu od maksimalno 5 godina razvila biznis koji je spreman za sljedeću fazu rasta. Svojim vodstvom uspješno je izgradila profitabilan i održiv poslovni model.

Predajte prijavu:

  Vaše ime i prezime (obavezno)

  Vaš email email (obavezno)

  Kategorija (obavezno)

  Za poduzetnicu godine nominiram (ime, prezime osobe, mail i naziv tvrtke čiji je vlasnik): (obavezno)

  Rokovi

  Otvaranje prijava: 12.10.2023.
  Zatvaranje prijava: 24.10.2023.
  Objava finalistica: 31.10.2023.
  Dodjela nagrada: 16.11.2023.

  Kriteriji za prijavljivanje

  Nominirati se može svaka žena sama ili ju može netko drugi nominirati. Kriteriji za prijavljivanje i prijavu za kategorije za poduzetnice:

  Aktivna u biznisu registriranom u Bosni i Hercegovini najmanje tri godine.
  Tvrtka mora imati financijske izvještaje najmanje za tri godine. Ovaj kriterij ne odnosi se na startup kategoriju.
  Mora posjedovati udjel/dionice u tvrtci, biti na izvršnoj ili poziciji zaduženoj za donošenje odluka. Odgovorna je za svakodnevno vođenje poslovanja i financijske rezultate
  Mora biti osnivač tvrtke ili imati značajan utjecaj na tvrtku ako je kupljena (osim kod kategorije Nasljednica obiteljskog biznisa)
  Može biti davatelj franšize ali ne i primatelj

  Kriteriji odabira

  Prijava za izbor za svaku kategoriju sadrži općenite informacije, informacije o uspješnosti nominirane osobe (i njene tvrtke) te dodatne informacije ovisno o kategoriji

  Za svaku kategoriju poduzetnica odabire se 3 finalistice koje revizoru KPMG dostavljaju svoje financijske izvještaje za posljednje tri godine. Financijski izvještaji će biti tretirani kao povjerljivi, vidjet će ih samo revizor, i biti će pregledana njihova konzistentnost, dobre financijske prakse i snaga tvrtke.
  Nakon ispunjenog obrasca poslat ćemo vam detaljnu prijavnicu.
  Samo potpune prijave koje zadovoljavaju sve kriterije će biti uzete u obzir.

  Žiri čine iskusni poduzetnici i poslovni ljudi:

  Amila Pilav-Velić

  Prof. dr Amila Pilav-Velić je profesor na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu, na Katedri za menadžment i informacione tehnologije. Prvi je doktor nauka u oblasti inovacija u BiH, a postdoktorsko istraživanje završila je na Freie Universität u Berlinu, na Odsjeku za Inovacijski menadžment.

  Alma Hadžiabdić

  Viša menadžerica u Odjelu poslovnog savjetovanja, KPMG Tax&Advisory B-H d.o.o. Alma ima više od 15 godina iskustva u oblasti finansija, poreznog i poslovnog savjetovanja, kontrolinga i usklađenosti. Svoje obrazovanje iz matematike i primjenjene kompjuterske nauke sa Prirodno-matematičkog fakulteta u Sarajevu, Alma je dopunila edukacijom za ovlaštenog računovođu u Velikoj Britaniji (ACCA).

  Nedim Čelebić

  Nedim Čelebić je vanredni profesor poduzetništva, strateškog menadžmenta i liderstva na Fakultetu ekonomije i biznisa Univerziteta – Sarajevske škole za nauku i tehnologiju. Jedan je od nacionalnih pionira u razvoju poduzetništva i inovacija u visokoškolskim ustanovama kroz razvoj start-up ekosistema, start-up inkubatora, inovacijskih laboratorija i tehnopolis parkova.

  Alijin Dizdarević

  Menadžment konsultantica i savjetnica, istraživačica i poduzetnica sa ekspertizom u strateškom menadžmentu, poduzetništvu, otvorenoj inovaciji, i saradnji izmedju korporacija i startup-ova (www.ajlindizdarevic.com). Ajlin je doktorand na Odsjeku za Strateški Menadžment i Poduzetništvo na Rotterdam School of Management Erasmus University. Magistrirala je Ekonomiju, sa specijalizacijom u Menadžmentu (Summa cum laude) na USI Università della Svizzera italiana i diplomirala je Međunarodni menadžment (Valedictorian, Highest Honors) na Franklin University Switzerland u Švicarskoj. S više od dvadeset godina multifunkcionalne prakse upravljanja, radila je na inovacijama i poduzetništvu, internacionalizaciji, saradnji izmedju korporacije i startup-a, poslovnom rastu i transformaciji u različitim industrijama i svim vrstama firmi, počevši od nekoliko startup-ova, scaleup-a, malih i srednjih poduzeća do velike korporacije