Za pravi doživljaj egzotičnog ljeta pripremite ove rafaelo kuglice

Rafaelo kuglice slastica su koja toliko “miriše” na ljeto. Od same pomisli na njih u glavi nam se stvaraju slike kao iz reklame – egzotične pješčane plaže, tirkizno more, palme… Stoga je pravo vrijeme da na sebe stavimo pregače i pripremimo ovaj ljetni kolačić. Znamo recept koji će oduševiti nepca najvećih Raffaello fanova, ali i svih fanova kokosa. Iznenadite obitelj i prijatelje ovim bijelim kuglicama.

Rafaelo kuglice recept

Slastice s kokosom ljetni su ‘must’. Raffaello kuglice prva je predstavila kompanija Ferrero, poznata po svojim luksuznim čokoladnim proizvodima poput Ferrero Rocher i Kinder Bueno. Inspiriran je egzotičnim karipskim okusima. Rafaelo kuglice spajaju kremasti kokos i hrskavi badem i čini se da je to dobitna kombinacija, a evo kako ih možete napraviti i sami.

Sastojci:

  • 500 ml vrhnje za šlag
  •  2 pudinga od vanilije (standardno pakiranje)
  •  130 g šećera u prahu
  •  2 dl hladnog mlijeka
  •  200 g bijele čokolade za jelo i kuhanje
  •  300 g kokosovog brašna

  • Dodatno:
  •  50 g kokosa za uvaljati
  •  2 vanilin šećera
  •  150 g badema

Pročitajte više: Klasični ili proteinski čupavci? Imamo najbolji recept za oba!


Priprema:

  1. U lonac dodati vrhnje za šlag, a u posudu sa strane pudinge od vanilije i šećer u prahu.
  2. Puding je standardni, može biti od bilo kojeg proizvođača, samo na poleđini mora pisati da se inače priprema s pola litre mlijeka.
  3. U pudinge sa šećerom u prahu dodati mlijeko i dobro promiješati.
  4. Uključiti srednje jaku vatru i pričekati da vrhnje za šlag zakuha, miješajući s vremena na vrijeme.
  5. Ne mora zakuhati do kraja kako bi sve špricalo po kuhinji, ali kada vidite da je vruće i samo što ne zakuha, dodajte pudinge sa šećerom i mlijekom.
  6. Kuhati 3 minute istovremeno dobro miješajući. Već nakon minutu ćete vidjeti kako smjesa za rafaelo postaje sve čvršća.
  7. Maknuti s vatre i odmah dodati bijelu čokoladu. Miješati dok se čokolada ne otopi.
  8. Dodati kokos i dobro sve promiješati.
  9. Lonac poklopiti i ostaviti oko 25 minuta na hladnom mjestu.
  10. Pomiješati kokos i dva vanilin šećera pa odvajati smjesu s jušnom žlicom. Dovoljna je trećina velike žlice.
  11. Oblikovati među dlanovima kuglice ili loptice pa uvaljati u kokos s vanilin šećerom.
  12. Smjesa će vam se možda činiti mekana na prvu, međutim takva mora biti i nemojte samoinicijativno dodavati još nečega unutra.
  13. Okus će biti izuzetan i kod praznih kuglica. Ipak, za najbolji okus napunite rafaelo s bademom ili lješnjakom.
  14. Bademe kuhati 2 minute, ocijediti i maknuti kožicu.
  15. Malo posušiti sa salvetom ili krpom, poslagati na lim obložen papirom za pečenje i peći 20 minuta na 150 C bez ventilatora.
  16. Ako rafaelo punite lješnjacima, onda lješnjake samo peći u pećnici 20-ak minuta na 160 C. Oguliti.
  17. Utisnuti badem ili lješnjak u rafaelo kuglicu i slagati ih na lim. Dobit ćete ih minimalno oko 100 komada, sve ovisi o veličini za koju ste se odlučili.
  18. Rafaelo kuglice se moraju dobro ohladiti, barem 3-4 sata prije posluživanja.

U slast!

Foto: Canva

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ

PROČITAJTE VIŠE

Težak je ovaj 11. jul…

Danas sam na šporetu skuhala fildžan kahfe. Iznijela sam ga na balkon i proučila El Fatihu. Kahfu neću popiti, ona nije za mene. Molitvom...