Ovaj sastojak potpuno mijenja palačinke: Bit će mekše nego ikada

Ukusne, mekane i sočne palačinke zahtijevaju dobar recept, odnosno dodatak nekih tajnih sastojaka već klasičnom receptu – brašno, jaja, sol/šećer i mlijeko. Kako bi svaki put ispale savršene, u smjesu treba dodati malo sode bikarbone.

Sastojci:

  • 1 jaje
  • 200 ml mlijeka
  • 250 ml vode
  • 200 grama brašna
  • prstohvat soli
  • 1/4 žličice sode bikarbone
  • 2 žlice ulja
  • Ulje za premazivanje tavice

Pročitajte više: Recept za najbolje američke palačinke


Priprema:

  1. Pomiješajte sve tekuće sastojke pa dodajte brašno, sol i sodu bikarbonu. Smjesu dobro umutite da nema grudica. Na kraju dodajte ulje, pa sve ponovo promiješajte, prenosi Krstarica.
  2. Zagrijte tavu za palačinke na maksimalnu temperaturu, pa je malo smanjite. Ispecite palačinke, složite ih jednu na drugu u posudu, a zatim ih poklopite. Tako će duže ostati tople, a sutradan će biti jednako mekane i ukusne.
  3. Palačinke punite slatkim ili slanim nadjevom po želji, prenosi N1.

Foto: Canva

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ

PROČITAJTE VIŠE

Moć promjene: Kada autentičnost i vizija vode ka održivom uspjehu

Juče je u Mostaru uspješno održana konferencija za poduzetnice pod nazivom „Transformativna moć promjene za održivi uspjeh“. Događaj je okupio vlasnice uspješnih poduzeća, stručnjakinje...