Naša genijalna biciklistkinja Lejla Njemčević osvojila je Svjetsku MTB maraton ligu!

Ni blato na posljednjoj ruti maraton staze u francuskom gradu Ornansu nije spriječilo našu najbolju biciklistkinju Lejlu Njemčević da “ispedala” završnicu trke u svom najboljem šampionskom stilu i sjajnim rezultatom potvrdi osvajanje konačnog prvog mjesta na Svjetskoj UCI maraton listi najboljih MTB biciklistkinja svijeta.

Trka u Ornansu, Francuska

Lejla je dostigla svoj cilj i postala svjetska šampionka

Svi oni teški trenuci na treninzima širom Bosne i Hercegovine, Španjolske, Turske koje je Lejla odvozila u svojoj biciklističkoj karijeri u konačnici su vrijedili onog rezultata koji je Lejla osvojila potekle sedmice na posljednjoj ovogodišnjoj MTB maraton utrci u Francuskoj.

Kad sa samo 28 godina u vrlo zahtjevnom svijetu ženskog MTB biciklizma u maraton kategoriji dolaziš iz jedne male zemlje poput BiH i osvojiš tako ubjedljivo Svjetski kup ove godine, onda je to, kako bi Mostarci rekli, golemo. I još kad za cijelih 72 boda, sa osvojenih 1288 bodova, utekneš svojoj protivnici Njemici Stephanie Dohrne i ostaviš je na drugom mjestu vrlo zahtjevne ovogodišnje konkurencije na UCI listi, onda je oduševljenje naprosto genijalno i nevjerovatno.


Pročitajte više: Lejla Njemčević: “Ostvareni cilj biti prva biciklistkinja svijeta nije važan, bitan je put koji sam prešla da ga ostvarim”


Kako je Lejla u razgovoru za naš portal prije mjesec dana izjavila jednostavno je znala da će ove godine postati svjetska šampionka, unatoč lođem ishodu trke u Danskoj od prije mjesec dana: “Sretna sam jer je moj uspjeh usrećio mnoge ljude. S druge strane ne mogu vam opisati kako je to kad u glavi ostvarite cilj koji vam je bio neostvariv. Bila sam u tom trenutku svjesna da nije važan taj cilj ostvareni koji sam osvojila, nego da je važan put koji sam prešla da dođem do njega. Uvijek sam govorila da ću biti prva na svijetu i jedino me povreda u tome mogla spriječiti. I kada sam došla na prvo mjesto odsjećala sam se kao da sam napokon dobila ono što zaslužujem”, poručuje Lejla.

Lejla Njemčević

Silno smo ponosni na Lejlin rezultat i ovo je jedan od onih genijalnih trenutaka za BH sport u koji je apsolutno teško povjerovati, znajući koliko je truda i zalaganja Lejla uložila u svoj trijumf ove godine, koji niti jednog trenutka nisu pratila ulaganja državnih sportskih institucija.

Ovoj prekrasnoj plavokosoj biciklistkinji ekipa Women in Adria čestita na briljantnom uspjehu. Bravissimo, Lejla!!!

Photo: Lejla Njemčević Facebook

Ne propustite najnovije vijesti i najave događaja

* indicates required

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ

PROČITAJTE VIŠE

uvođenje promjene

Gdje je puno baba, kilava su djeca

Svi koji smo se rodili i odrasli na ovim prostorima, čuli smo ovo hiljade puta. Dobar dio vremena nismo razumjeli o čemu je riječ,...