Na našem networking doručku saznajte kako brinuti o zaposlenicima

Bliži nam se još jedan Networking Breakfast u organizaciji Women in Adria, ovog puta pod nazivom „Psihološka bezbjednost uposlenika i kako je unaprijediti“. Družimo se 4. aprila u Trebinju, točnije u Hotel Restoranu Humsko. Predavanje će održati komunikacijska ekspertica Elma Pašić.

Ne propustite odličnu priliku za učenje i umrežavanje. Prijave su otvorene.

‘Badava’ sve ako ne čujemo svoje zaposlenike

Uposlenici su jedan od najvažnijih dijelova posla. Možemo imati dobar proizvod, osluškivati tržište, biti inovativni, imati jasnu viziju… ali ne smijemo zanemariti uposlenike i odnos prema njima. Jer kompaniju čine ljudi. Moramo dijeliti vrijednosti, čuti svoje uposlenike, ostvariti očekivanja. Kako uskladiti potrebe, interno komunicirati, zadržati angažman uposlenika u današnjem dinamičnom poslovnom okruženju… To su samo neka od pitanja kojih ćemo se dotaknuti.

Nadalje, svjesni smo stalnih promjena na tržištu i velike konkurencije u gotovo svim oblastima. Posljedično, nastala je velika potreba za uvođenjem novih poslovnih strategija. Kako interno komuniciramo? Prepoznajemo li i uvažavamo potrebe tima? Dijelimo li zajedničku viziju? Sve su to pitanja koja si moramo postaviti.

Elma će nam otkriti koja je uloga empatije i aktivnog slušanja u poslovnim procesima i kako ih primjenjivati. Također, reći će nam kako poticati osjećaj povjerenja i psihološke sigurnosti, gdje se članovi tima osjećaju ugodno dijeleći ideje i preuzimajući rizike.

Razumijevanjem perspektiva i potreba svog tima poboljšava se donošenje odluka i povećava angažman uposlenika. To dovodi do motiviranije i produktivnije radne snage. Osim toga, pomaže i u predviđanju potencijalnih izazova i prilagođavanju rješenja koja uzimaju u obzir svačije potrebe. A takve vrijednosti znače bolju korisničku uslugu, jer grade jače odnose sa klijentima. Omogućuju i razvijanje proizvoda ili usluga koje doista odgovaraju ciljanoj publici i ostvarivanju boljih rezultata.


Pročitajte više: Elma Pašić: “Vjerujem u super moć komunikacije”


Elma Pašić: ‘Znanje je investicija s najvećim povratom’

Predavačica Elma Pašić diplomirani je psiholog, kognitivni bihevioralni kouč, Ponint of you Practitioner. Nakon što je stekla srednjoškolsko zvanje programerke, završila je studij psihologije, a slušala je i znanstveni master iz marketinga. Vjeruje u cjeloživotno učenje te da je znanje investicija s najvećim povratom. Više od 30 godina profesionalno se bavi ljudima, njihovim potrebama i iskustvima. Bilo kao menadžerica, bilo kroz savjetodavni rad kao psihologinja ili kroz mentorstvo. Kroz svoju bogatu karijeru bila je liderica multidisciplinarnih timova.

Najduže je vodila BH ured i bila član Adria Borda u jednoj od vodećih internacionalnih istraživačkih agencija – GfK. Vodila je tim za interne i eksterne komunikacije IT kompanije ZIRA. Kao konsultantica stekla je značajno iskustvo rada s različitim sektorima, internacionalnim i lokalnim kompanijama u BiH i regiji. Dobitnica je priznanja za izuzetan doprinos u postavljanju trendova i razvoju FMCG industrije u BiH. Učesnica je brojnih konferencija, okruglih stolova i panel diskusija na temu brandinga, ponašanja potrošača, trendova, kompanijske kulture…

Pridružite nam se i naučite najvažnije o komunikaciji sa zaposlenicima. Prijave su otvorene.

Foto: Canva / Privatna arhiva

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ

PROČITAJTE VIŠE

rafaelo kuglice

Za pravi doživljaj egzotičnog ljeta pripremite ove rafaelo kuglice

Rafaelo kuglice slastica su koja toliko "miriše" na ljeto. Od same pomisli na njih u glavi nam se stvaraju slike kao iz reklame -...