Projekt EmBRACE potiče suradnju mikro i malih poduzeća u regiji. Ne propustite priliku!

Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) sa zadovoljstvom poziva na predstavljanje novog projekta EmBRACE (Enhancing MSEs sustainaBle gRowth And CompEtitiveness) u okviru Fonda projekata malih vrijednosti (Small Project Fund – SPF). Projekt je usmjeren na poticanje suradnje mikro i malih poduzeća na pograničnom području Hrvatske, Bosne i Hercegovine te Crne Gore.

Mikro i mali poduzetnici, ovo su raspoložive cifre

Prvi put na ovom programskom području, mikro i malim poduzetnicima na raspolaganju stoji ukupno 8.725.324,36 eura iz Europskog fonda za regionalni razvoj i IPA III, od čega je kroz prvi poziv raspoloživo 3.000.000,00 eura. Predviđeno trajanje javnog poziva je od 18. lipnja do 17. rujna 2024. Prijave za sudjelovanje u projektu predaju se putem poveznice.

Europskim sredstvima može se sufinancirati do 85 % ukupne vrijednosti projekta, pri čemu najviši iznos europskih sredstava koji je moguće ostvariti po malom projektu iznosi 200.000,00 eura. Svaki mali projektni prijedlog treba uključivati suradnju najmanje dva (2), a najviše četiri (4) projektna partnera odnosno krajnja korisnika iz različitih zemalja uključenih u programsko područje. Pritom jedan od partnera mora imati sjedište na području Europske unije. Suradnja partnera iz sve tri (3) zemlje članice programskog područja bodovat će se s dodatnih 5 bodova.

Financijska potpora će se odobravati za: razvoj i prilagodbu poslovnih modela, proizvoda, usluga i procesa, poticanje razvoja lokalnih mikro i malih poduzeća, sa snažnim naglaskom na uvođenje inovacija proizvoda ili procesa, razvoj pilot akcija i novih poslovnih rješenja, uz istovremeno unaprjeđenje njihove prekogranične poslovne suradnje.

Prijavite se na vrijeme, sudjelovanje je besplatno

Projekt EmBRACE i svi detalji javnog poziva bit će predstavljeni na početnoj konferenciji u Splitu 3. srpnja, a potom i na radionicama za poduzetnike 4. srpnja u Mostaru10. srpnja u Tuzli11. srpnja u Slavonskom Brodu te 16. srpnja u Podgorici. Broj mjesta je ograničen, stoga je važno rezervirati svoje mjesto na vrijeme. Sudjelovanje na konferenciji i radionicama je besplatno.

Više informacija o projektu EmBRACE potražite na službenim stranicama HAMAG-BICRO-a.

Foto: Canva / HAMAG-BICRO

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ

PROČITAJTE VIŠE

Težak je ovaj 11. jul…

Danas sam na šporetu skuhala fildžan kahfe. Iznijela sam ga na balkon i proučila El Fatihu. Kahfu neću popiti, ona nije za mene. Molitvom...