“Ženska posla” – Dani ženskog poduzetništva u Alta Shopping Centru

Bazar “Ženska posla” je i ove godine okupio žene koje su svojim trudom osigurale svoje mjesto u našem društvu kao uspješne mlade poduzetnice. Sa željom da suština Međunarodnog dana žena ne bude zanemarena, Alta Shopping Centar je prepoznajući kreativnost mladih žena ustupio prostor kreiran specijalno za njih.

Dani ženskog poduzetništva kao bazar ljubavi i snage

Dani ženskog poduzetništva u okviru kojih se održava ovaj bazar, pokazatelj je kako žene mogu raditi ono što vole, mogu iz hobija napraviti biznis, mogu strast pretvoriti u posao, te kreirati jedan ili više izvora prihoda.

Bazar “Ženska posla” održan je od 06.03. do 12.03.2023. godine u prizemlju Alta Shopping Centra, a svi prisutni mogli su kupiti neke od mnogih proizvoda napravljenih sa puno ljubavi.

Na izložbenom bazaru pronašle su se i poznate rukotvorine oslikane tehnikom tačkanja koje s velikom ljubavlju izrađuje Nežla Adilagić. U svijet bisera, pozlate i poludragog kamenja uveo nas je Nayda nakit, koji je unikatan ili dostupan u ograničenom broju primjeraka, a kreira ga mlada Naida Ušanović.

Ručno šivane i pravljene proizvode iz kućne radionice predstavila je i Azra Grljević svojim handmade fashion brendom Nazrah. Belma Ušanović iz Sarajeva je iz ljubavi prema prirodnoj kozmetici napravila je brend BeeLuv, koji se također mogao pronaći na izložbenom bazaru.

Ljubitelji slatka imali su priliku počastiti se s Bashka čokoladama i upoznati Merjem Hamzić koja je ovaj brend razvila iz ljubavi prema ručno rađenim čokoladama i aromama koje pokazuju svu ljepotu kakao zrna. Pažnju su privukle i drvene Waga Wood daske za pripremanje i serviranje hrane, te podmetači koje je osmislila Jasmina Dizdarević tako da pripadaju savremenom načinu života i da istovremeno proslavljaju tradiciju konjičkog rezbarstva. Svoj brend predstavila je i Šejla Čampara koja se krije iza brenda QuaLeé Shesign, te pokazala kako učiniti odjeću sa modnih pista pristupačnom u našoj svakodnevnici.

Sve ovo rezultat je “ženskog posla”!

Photo: Women in Adria

Ne propustite najnovije vijesti i najave događaja

* indicates required

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ

PROČITAJTE VIŠE

Impact Bucharest 2024

U regiju stiže Impact – najvažniji europski poslovno-tehnološki događaj

Najvažniji poslovni i tehnološki događaj u centralnoevropskoj regiji dolazi u Bukurešt. Impact Bucharest, presented by Mastercard, bit će organiziran 23. i 24. oktobra 2024. u...