Grkinja Sophia Georgiou svoju ljubav prema Oxette nakitu donijela je u BiH

Žene su lude za nakitom. Bio on zlatni, s dijamantima ili poludragim kamenjem, pozlaćeni, srebreni, drveni, keramički, bronzani, nema veze. Bitno je da je nakit koji nosimo unikatan, nesvakidašnji, zanimljiv i da se s njim osjećamo kao kraljice. Jedna posebna priča o ljubavi prema nakitu je pred vama i u njoj vam donosimo detalje iz života Grkinje Sophia Georgiou, koja je donijela u Bosnu i Hercegovinu liniju nakita OXETTE.

Oxette je brand bezvremenskog unikatnog nakita

Kad se Grkinja Sophia Georgiou, magistrica Upravljanja ljudskim resursima, prije dvanaest godina odlučila preseliti s mužem u Sarajevo, odlučila je realiziirati svoju davnašnju želju i pokrenuti vlastiti biznis u domeni nakita i satova. Odranije je bila vjerna klijentica OXETTE proizvoda i došavši u Sarajevo uvidjela je da je OXETTE baš ono što nedostaje na tržištu BiH. Sophia nam otkriva da je OXETTE internacionalni modni brend, porijeklom iz Grčke, koji je osnovan 1998. godine i vrlo brzo je postao jedan od najpopularnijih brendova na međunarodnom tržištu nakita, satova i modnih dodataka. Krasi ih moderan, kreativan dizajn proizvoda u kombinaciji sa idealnim omjerom cijene koji trenutno pronalazi odjek u javnosti.

OXETTE brand je unikatan i jak. Savremeni dizajn, neobični a istovremeno bezvremenski komadi nakita sa pristupačnim cijenama izrađeni su od srebra sa kombinacijama 18 karatne rose ili žute pozlate. OXETTE je namjenjen ženama koje prate modne trendove, a ipak žele nešto unikatno. U našoj ponudi imamo proizvode ograničenih količina, te također i unikatne komade, koji se ne mogu ponavljati. Naši satovi su poseban dio ponude – mnogi od njih predstavljaju refleksiju našeg nakita, a da pritom u sebi imaju najbolje satne mehanizme na trzištu“, otkriva nam Sophia.

Oxette

Ona voli istaći činjenicu da je Oxette nakit namijenjen onima koji vole modnu raznolikost i njome izražavaju svoju osobnost. A također ističe i da Oxette nakit sa svojim zanimljivim kolekcijama upotpunjava svakodnevne i posebne modne kombinacije na posve netipičan način. Nadahnuće za svoje kreacije dizajneri iz Oxette-a crpe u svijetu umjetnosti i modnih trendova, naglašavajući autentičan pristup koji kombinira drugačiji stil s impresivnim sjajem i bezvremenskom elegancijom s trajnom upotrebljivošću.

Kreativni tim Oxette kompanije koristi srebro 925, pozlatu i kamenje od prirodnih minerala kombinirajući ih s modernim materijalima, predstavljajući svake godine dvije glavne kolekcije: proljeće-ljeto i jesen-zima. Osim toga, za zimsko i ljetno razdoblje kreirane su dvije komplementarne kolekcije koje dodatno obogaćuju osnovne kolekcije“, pojašnjava nam Sophia.

“Našim kupcima i nakon 12 godina rada pružamo najbolje proizvode”

Kad je donijela odluku da uđe u svijet poduzetništva i pokrene svoj vlastiti posao Sophia priznaje da se “osjećala nekako čudno, jer je znala tačno šta želi i samo je ušla u svoju poduzetničku priču”.

Moj i naš najveći izazov, ali istovremeno i zadovoljstvo moram priznati, je što možemo našim kupcima i nakon 12 godina pružati najbolju uslugu i ponudu najnovijih Oxette proizvoda. Zahvaljujući našim lojalnim i zaista sjajnim kupcima, koji nam daju snagu da se trudimo i dajemo svoj maksimum, vjerujem da ćemo uspjevati rasti i u narednom periodu“, otkriva Sophia. 

Uvijek naglašava da uživa u životu u Sarajevu i da njihov cilj ostaje da učine Sarajevo i našu zemlju bogatijim za dobre ponude kako bi se žene osjećale unikatnim, posebnim i prelijepim na sebi svojstven način. “Želimo da uljepšamo ljudima svakodnevnicu sa malim dodacima koju upotpunjuju njihov izražaj“, veli Sophia.

Oxette

Pored Oxette u ponudi su i drugi brandovi

U njihovim trgovinama, pored branda OXETTE, kupci mogu pronaći i brand LOISIR koji je sestrinski brand kompanije OXETTE. Sophia nam pojašnjava da su LOISIR nakit i satovi slični onim OXETTE, sa nešto lepršavijim izgledom i dizajnom, a izrađeni su uglavnom od nehrđajućeg čelika umjesto srebra, što ovaj brand čini cjenovno još pristupačnijim.

U skorije vrijeme smo se odlučili našu ponudu obogatiti sa još dva branda. Brand KOMONO je jedan od najsavremenijih svjetskih brandova naočala. Dolazi iz Belgije i sunčane naočale su vrhunske izrade, jako modernog dizajna, te su jako posvećeni održivom razvoju. Zanimljivo je da mnoge poznate ličnosti nose ove sunčane naočale, između ostalih i Lady Gaga. Drugi brand koji smo dodali našoj ponudi je berlinski brand UCON ACROBATICS, koji nudi savremene urbane ruskake i torbe. Kao i KOMONO, ovaj brand jako puno pridodaje pažnje održivosti, tako da su svi njihovi ruksaci rađeni od eco friendly, recikliranih, vegan i vodootpornih materijala, a vrhunskog su kvalitata, a naročito su odlični za svakodnevno nošenje vašeg laptopa“, ističe Sophia.

Oxette

Oxette se uspješno širi na globalnom tržištu i danas je prisutan u više od 25 zemalja, Grčka, Italija, Francuska, Španija, Kina, Kipar, Bugarska, Rumunija, Rusija, Malta, Hrvatska, Makedonija, Portugal, Panama, Kuvajt, UAE, Oman, itd. Njihove trgovine u BiH možete pronaći u ARIA i SCC shopping centrima u Sarajevu, a takošer su svi proizvodi dostupni na Oxette web shopu,  te njihovoj INSTAGRAM i FACEBOOK stranici.

Photo: Oxette BH

Ne propustite najnovije vijesti i najave događaja

* indicates required

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ

PROČITAJTE VIŠE

Težak je ovaj 11. jul…

Danas sam na šporetu skuhala fildžan kahfe. Iznijela sam ga na balkon i proučila El Fatihu. Kahfu neću popiti, ona nije za mene. Molitvom...