Kape i rukavice su trendi modni dodaci ove zime

Nijedna kombinacija nije potpuna bez modnih detalja, pa tako ni kaput nije potpun bez kape i rukavica. Pripremite se za hladnije dane koji dolaze uz toplu kapu i rukavice. Prilikom kupovine modnih dodatak pobrinite se da ujedno budu i topli i moderni.

A kakve će nas vunene kape grijati ove zime?

Tople i mekane, vunene kape će osim zaštite od hladnoće upotpuniti vaš outfit ove zime. Jedan od idealnih oblika kapa su klasične vunene kape koje pristaju svakom obliku lica. Modni brendovi ove sezone su improvizovali različite oblike, uzorke, boje i na svojim policama uvrstili razne oblike vunenih kapa.

Instagram will load in the frontend.

Beretke

Beretke, koje svakodnevno nose Francuskinje, odavno se nose i u našoj zemlji. Već nekoliko posjednjih sezona beretke su našim ženama postale omiljeni modni dodatak. Ono što je posebno kod beretke jeste da cijeloj kombinaciji daje upečatljiv izgled. Žene ih vole i zbog toga što su savršen izbor kada imaju lošu frizuru ili nemaju vremena da je prave. Savršena je i za dnevne i noćne kombinacije.

Beretke

Kožne rukavice uvijek su dobra investicija

Kožne rukavice štite vaše ruke od hladnoće i uvijek su dobra investicija. Uz kožne rukavice bezbrižno ćete provoditi dane na otvorenom. Obzirom da su napravljene od kože koja je dugovječna, stvorene su da traju i da vas griju godinama. Modeli i boje su zaista raznovrsni, a svako sebi može pronaći ono što mu najbolje odgovara. Rukavice, osim što daju elegantnciju zimskoj kombinaciji, one griju i štite vaše ruke. Narukvice možete nositi preko rukavica, a prsten i sat ispod rukavica.

Instagram will load in the frontend.

Rukavice mogu da budu s otvorenim ili zatvorenim prstima. Dugački modeli se nose s haljinama kratkih rukava, a kratki se lahko kombinuju s klasičnim pantalonama ili farmerkama. Posebno su efektne uz haljine bez rukava. Bonton nalaže da dame ne skidaju rukavice prilikom pozdravljanja, a džentlmen bi trebalo da skine rukavicu bar s one ruke kojom se pozdravlja.

Rukavice bez prstiju

Photo: Instagram/Pinterest/Zara

Ne propustite najnovije vijesti i najave događaja

* indicates required

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE VIŠE

uvođenje promjene

Gdje je puno baba, kilava su djeca

Svi koji smo se rodili i odrasli na ovim prostorima, čuli smo ovo hiljade puta. Dobar dio vremena nismo razumjeli o čemu je riječ,...