U Mostar stiže inspirativna konferencija za poduzetnice!

Women in Adria priprema još jedan odličan event za žene poduzetnice, a ovog je puta riječ o konferenciji „Poduzetnice oblikuju gospodarski rast na Balkanu“. Žene poduzetnice su vitalna snaga za ekonomski napredak u Bosni i Hercegovini. One donose svježu perspektivu, inovativne ideje i jedinstven pristup poslovanju. Konferencija je prilika za slavlje i učenje iz postignuća poduzetnica iz BiH, isticanje njihovog doprinosa ekonomiji i raspravu o izazovima s kojima se suočavaju. Vidimo se u Mostaru, u CODE HUB-u, 22. novembra. Ova konferencija za poduzetnice – Mostar okupit će inspirativne govornice koje će vas svojim iskustvom potaknuti da nastavite ostvarivati svoje snove.

Prijave su otvorene. Pridružite nam se!

Važnost stava u poduzetništvu je – neizmjerna

Nakon pozdravnih govora koje će održati partnerica Women in Adria BiH Vanja Spaho te predstavnica Raiffeisen banke Jelena Babić, Agile Coach, predavanje će održati Enisa Salmanović-Salkić. Poduzetnica sa 16 godina iskustva u radu sa pojedincima, timovima i organizacijama predavat će na temu zauzimanja stava. Posvećena ljudima, okrenuta rješenjima, praktična i usmjerena na stvaranje promjena i nove vrijednosti, Enisa će svojim gošćama ispričati koliko je stav važan u poslovanju.

Marija Vukoja, direktorica Hotela i restorana Hajdučke vrleti (Blidinje), održat će predavanje „Njena republika“. Marija je magistrica menadžmenta u turizmu i ugostiteljstvu, ali i doktorantica na poslijediplomskom doktorskom studiju – poslovna ekonomija u turizmu. Marija Vukoja je prva žena, hajdučica na čelu Hajdučke Republike Mijata Tomića, koju je utemeljio njezin otac. Te 2009. kad joj je otac poginuo, svega stotinjak metara od Hajdučkih vrleti u prometnoj nesreći, bilo joj je tek 17 godina. Za sve što radi, kaže: „Ovo je moj cjeloživotni projekt. Meni novac nije prioritet…“.

„Kako doživjeti Hercegovinu“ reći će nam Tajma Tanović Smajović, CEO i vlasnica MAMA MEDIA d.o.o.. Tajma je bachelor komunikologije i odnosa s javnostima te magistar evropskih integracija. Odrasla je u poduzetničkoj porodici i cijeli je život posvećena porodičnom biznisu i turizmu. Oduvijek ju je privlačio put njenog oca u poduzetničke vode te 2019. registruje svoju kompaniju MAMA Media d.o.o., sve uz bebu od 10 mjeseci. Kroz svoju kompaniju uvezala je sve ono što je radila za druge te je kompanija registrovana za marketing i prodaju, PR, organizaciju događaja, pisanje projekata i komunikaciju strategiju.


Pročitajte više: Dodijeljene su ovogodišnje nagrade najboljim poduzetnicama u BiH


Četiri godine čekanja za prvi posao u struci znači priliku za napredak

Direktorica i vlasnica firme CENTROŠPED d.o.o. Trebinje Radmila Vujović predavat će na temu „Ne odustaj od snova“. Prvi posao u struci dobila je nakon četiri godine čekanja na zavodu za zapošljavanje, i to u poljoprivrednoj firmi Akrokoop Trebinje na poslovima plana i analize. Kad je donijela odluku da napusti državnu firmu i zaposli se u privatnoj firmi Centrošped Trebinje, niko joj nije dao podršku, čak ni  njezini najbliži, ali stavila se na tržište i testirala sebe šta može da uradi sa svojim znanjem i svojom radnom energijom. Ispričat će nam kako je izgledao taj put.

Milica Anđelić, direktorica i vlasnica Vinarije Anđelić (Trebinje), održat će predavanje „Žena i vino“. Njezina vinarija je porodična vinarija sa 130 godina dugom tradicijom u uzgoju grožđa i proizvodnji vina i rakije. Trenutno u vinariji radi peta generacija porodice Anđelić. Godine 2000. postavljena je za direktoricu vinarije i time je vinarija Anđelić je jedinstvena na području BiH – jer je predvodi žena.

Za kraj će nam se predstaviti Marina Đapić, osnivačica Street Arts festivala, s predavanjem „Grad i urbana kultura“. Završetkom novinarstva i odnosa s javnošću stekla je iskustvo rada u struci, a potom se 2012. bavi kulturnim radom te je osnivačica Street Arts Festivala u Mostaru, koji je postao jedan od prepoznatih festivala ulične umjetnosti regiji. Ujedno je već 14 godina poznata DJ-ica.

Prijave su otvorene. Pridružite nam se i podržite ove vrijedne žene BiH s nama!

Foto: Canva / Privatna arhiva

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ

PROČITAJTE VIŠE

konferencija za poduzetnice panel

Upoznajte iskusne paneliste Konferencije za poduzetnice

Usred tekućih diskusija o potencijalnom pristupanju Bosne i Hercegovine Evropskoj uniji, postoji ključni narativ koji često ostaje u sjeni. Riječ je o izvanrednim pričama...