Nakon električnih auta i bicikala Mate Rimac ulaže u zelenu agro proizvodnju

Svakodnevno smo suočeni sa sve većim investicijama u ekološku proizvodnju povrća i voća u svijetu. Prije par dana bombastično je odjeknula vijest o novoj investiciji Mate Rimca, rođenog Livanjca, kojeg nazivaju i hrvatskim Elonom Muskom.

Ekološka proizvodnja povrća je nužnost

Hrvatski poduzetnik i inovator, tvorac prvog hrvatskog električnog sportskog auta, globalno je poznat po svojoj pasiji prema sportskim autima od kojih je napravio sjajan biznis i jedan od trenutno najpoznatijih električnih sportskih auta, Neveru. Mate je poznat i kao vegetarijanac i vatreni zagovornik zavaranja klaonica životinja, a svojevremeno je Rimac u jednom video obraćanju na You Tubeu kanalu, povodom 3. međunarodnog prosvjeda za zatvaranje svih klaonica, izjavio da je ta odluka “jedna od najboljih stvari koje je napravio u životu, te poručio kako su i Einstein i Tesla bili vegetarijanci.” No, da li je njegova životna odluka da jede isključivo povrće bila jedini motiv da se odvaži u investiranje u poljoprivrednu proizvodnju ili je toj odluci prethodila činjenica da je ulaganje u ekološku proizvodnju organskog povrća nužnost i da će biti jedan od najizazovnijih poslova u budućnosti.

Mate Rimac je odlučio investirati u hrvatsku start up kompaniju Gruntek i priključiti se mladom timu stručnjaka na polju agro tehnologije koji se bave proizvodnjom ekološkog povrća. Gruntek je nastao kao poseban projekat mladih entuzijasta koji su pokrenuli prvi hrvatski digitalni eko vrt, gdje nude iznajmljivanje eko vrtova Zagrebčanima i Riječanima, koji nemaju svoje vrtove, a žele se okušati u proizvodnji organskog povrća. 

Zeleno povrće iz eko vrtova Grunteka

Također, omogućavaju i korisnicima svoje web aplikacije da digitalno mobitelom, prate organsku proizvodnju povrća u svom vrtu, od sadnje sadnica, rasta, do branja povrća. No, omogućavaju korisnicima i nesmetan direktan kontakt sa proizvođačima povrća i pritome izbjegavaju stvaranje otpada od pakiranja povrća, te utiču na znatno smanjivanje troškova prijevoza, te racionaliziraju viškove povrća, koje se inače baca u tržnim centrima.

Prva zelena agro investicija

Iz Grunteka su na svom Linekdin profilu izjavili da je ovo prva Rimčeva investicija u zelenu agro proizvodnju i im je njegova investicija širom otvorila vrata za ulazak na inozemno tržište.

Ovo je jedinstven projekat digitalnog vrta budućnosti koji postavlja temelje za drugačiju budućnost poljoprivrede u regiji i predstavlja svojevrsnu zelenu revoluciju u našim krajevima izjavio je za Nacional i direktor Grunteka Tino Prosenik: “Gruntek je pogled u budućnost poljoprivrede; proizvodnja hrane će se drastično mijenjati i sada je bitno da se vizionari kao Rimac uključe i vode revoluciju u pravom smjeru”. 

Na ovaj način Rimac potvrđuje svoju inovativnost i spremnost na ulaganje u ekološki održivu i osvještenu, zdraviju budućnost, koja podrazumijeva i ulaganje u ekološku proizvodnju hrane.

Photo: Gruntek

Ne propustite najnovije vijesti i najave događaja

* indicates required

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE VIŠE

rafaelo kuglice

Za pravi doživljaj egzotičnog ljeta pripremite ove rafaelo kuglice

Rafaelo kuglice slastica su koja toliko "miriše" na ljeto. Od same pomisli na njih u glavi nam se stvaraju slike kao iz reklame -...