NLB Banka Sarajevo i USAID Turizam omogućit će bolji i lakši pristup finansiranju za BH firme iz sektora turizma

U prostorijama NLB Banke u Sarajevu potpisan je Zajednički plan implementacije u okviru projekta USAID Turizam čime je Banka postala i službeni partner ovog projekta važnog za razvoj turizma u Bosni i Hercegovini. Radi se o sveobuhvatnom planu olakšanja pristupa financijama za investitore i poduzetnike u turističkom sektoru, te unaprjeđenja ponude, konkurentnosti i razvoja specijaliziranih grana turizma u BiH, koji se vežu za ekologiju i samoodrživost.

Ovom suradnjom ćemo nastojati zajednički unaprijediti pristup financijama za mala i srednja poduzeća u sektoru turizma i industrijama vezanih za turizam, kao i za druge privatne subjekte koji su voljni investirati u sektore koji podržavaju vrijednosti turizma. U tom smislu planiramo zajednički promovirati kreditne proizvode koji su dostupni turističkim poduzećima, organizirati i sudjelovati na javnim informativnim putovanjima širom BiH i razvijati pakete i/ili namjenske programe kreditiranja za potrebe turističkih poduzeća u BiH’‘, izjavila je Lidija Žigić predsjednica Uprave NLB Banke d.d., Sarajevo. NLB Banka i kroz Zajednički plan implementacije iskazuje interes da doprinese rastu i širenju ovog sektora.

Mi u NLB Grupi često ističemo da je ova regija naš dom. Živimo u zemlji koja je bogata tradicijom, ali i prirodnim bogatstvima te podržavamo svaki vid korištenja prirodnih resursa bez uništavanja ili povećanja ugljičnog otiska. Podržavamo inovacije, inovativne ideje, o čemu svjedoči i projekt #OkvirPomoći koji i ove godine nagrađuje najbolju ideju u segmentu održivosti”, istaknula je gđa Žigić za FENU.

Kako biste saznali više o ovom projektu, posjetite online platformu za financiranje malih i srednjih poduzeća u sektoru turizma https://finance.turizambih.ba/

Photo: FENA

Ne propustite najnovije vijesti i najave događaja

* indicates required

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ

PROČITAJTE VIŠE

meke vještine

Ovo je najtraženija vještina u 2024. godini!

Mjesecima unatrag čitamo i slušamo o tome hoće li umjetna inteligencija zamijeniti čovjeka na radnom mjestu. Stoga sve češće promišljamo o vještinama koje čovjek...