Sjajan OREA ART market u Zemaljskom muzeju u Sarajevu

U prekrasnom ambijentu Botaničkog vrta Zemaljskog muzeja u Sarajevu danas je održan četvrti po redu Orea ART market, prodajni sajam rukotvorina bosansko-hercegovačkih dizajnera. Orea ART market je posebno mjesto na kojem možete pronaći izvanredne proizvode koji se proizvode u BiH, od kozmetičkih proizvode koji su uglavnom ručno rađeni i zasnovani na principima organske proizvodnje od prirodnih sastojaka, do zanimljivih gastro slastica, brendiranih domaćih džemova, likera, namaza do proizvoda od kože, tekstila, inovativnih dječijih igračaka…

Ove godine na Orea ART marketu učestvovalo je 57 proizvođača, kreativaca, dizajnera iz Sarajeva, Mostara, Konjica, Tuzle, Banja Luke, Ilijaša koji su predstavili svoje unikatne rukotvorine i vrlo inovativne proizvode za djecu i za odrasle, za cijelu familiju.

Intuitiva

“OREA Art Market iz godine u godinu okuplja sve više bh. brendova koji kroz našu platformu imaju priliku da predstave i prodaju svoje proizvode. Posebno nas raduje činjenica da svake godine imamo sve veći interes javnosti i podršku javnih ličnosti iz  raznih društvenih i političkih sfera”, izjavila je Senita Slipac, suosnivačica i direktorica OREA-e.

I ove godine, unatoč visokim temperaturama i sparnom vremenu, bašta Botaničkog vrta Zemaljskog muzeja bila je prepuna posjetitelja koji su oduševljeno birali poklone za sebe i svoje najbliže, a mogli su kušati i zdrave sokove, slastice, sendviče u Gastro kutku.

Amra Džeko, suosnivačica i brend ambasadorica OREA-e, istakla je kako je platforma Orea Art marketa jedinstveno mjesto za promociju i prodaju unikatnih bh. proizvoda, te služi za umrežavanje malih biznisa koji svojim poduzetničkim idejama doprinose jačanju kreativne industrije u BiH i motiviraju i druge da prate njihov primjer.

Organizatori Orea ART marketa svake godine posebnu pažnju posvećuju mališanima, koji se već tradicionalno okupljaju u Dječijem kutku, gdje su za njih pripremljeni posebni sadržaji, od animacijskih igara do kreativnih radionica crtanja, slikanja, pravljenja sapuna…

 

Organlook kozmetika

Treba naglasiti posebnu humanitarnu notu Art Marketa jer sav prihod od prodaje ulaznica tradicionalno biva doniran udruženju Srce za djecu oboljelu od raka za potrebe Roditeljske kuće u Sarajevu, u kojoj borave roditelji sa djecom oboljelom od karcinoma, a svi izlagači na marketu također od prodaje svojih proizvoda doniraju 5% za ovu plemenitu akciju i tako podržavaju rad Roditeljske kuće.

Freya

Photo: Anisa Šerak/ artmarket.orea.ba

Ne propustite najnovije vijesti i najave događaja

* indicates required

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE VIŠE

uvođenje promjene

Gdje je puno baba, kilava su djeca

Svi koji smo se rodili i odrasli na ovim prostorima, čuli smo ovo hiljade puta. Dobar dio vremena nismo razumjeli o čemu je riječ,...