Prijavite se na poziv Challenge fonda za inovativne poslovne ideje

Ako imate spremnu inovativnu poslovnu ideju onda je ovaj poziv Challenge fonda idealan za vas. U okviru projekta Challenge to Change 3 otvoren je Prvi poziv za inovativne privredne subjekte.

Privredni subjekti iz Bosne i Hercegovine i Švedske sa inovativnim poslovnim idejama, proizvodima ili uslugama koje mogu dovesti do smanjenja nezaposlenosti, povećanja konkurentnosti i održivog društveno-ekonomskog razvoja u BiH, imaju priliku dobiti bespovratna sredstva iz Challenge fonda u okviru Prvog poziva za prijavu aplikacija koji je trenutno otvoren.

Za potencijalne aplikante na raspolaganju je budžet čiji je indikativni iznos 480.000,00 EUR, a rok za dostavljanje aplikacija je srijeda 23. novembar 2022. godine do 16 sati.

Za potencijalne korisnike iz kategorije startup-a, koji su registrovani najmanje 6 mjeseci, a najduže dvije godine, predviđen je maksimalni iznos granta do 10.000, 00 EUR, dok je za korisnike iz kategorije zrelih privrednih subjekata do 250 zaposlenih, koji posluju dvije godine i više, maksimalan iznos grant sredstava do 30.000,00 EUR. Aplikanti su obavezni obezbijediti i minimalno vlastito učešće od 50% ukupne vrijednosti predloženog projekta. Period implementacije projekta ne može trajati kraće od tri mjeseca i duže od 12 mjeseci.

Mogućnost prijavljivanja na javni poziv provodi se isključivo putem online apliciranja na elektronski sistem za apliciranje i evaluaciju (eMSAE) koji se nalazi na web stranici www.c2c.ba, gdje je dostupan i Vodič za aplikante, koji je sastavni dio Aplikativnog paketa. Aplikacije koje budu dostavljene putem pošte (štampana forma), putem faksa ili na neki drugi način, neće biti uzete u razmatranje, niti će biti predmet ocjenjivanja.

U cilju detaljnijeg informisanja potencijalnih aplikanata, održat će se info sesije u sljedećim terminima:

  •  19. oktobar 2022. godine u 11 sati, Privredna/Gospodarska komora Federacije BiH, Mostar
  •  31. oktobar 2022 godine u 11 sati, Privredna/Gospodarska komora Federacije BiH, Sarajevo
  •  01.11. 2022. godine u 12 sati, Privredna komora RS, Banja Luka
  •  08.11.2022. godine u 11 sati Privredna komora ZDK, Zenica
  •  15.11.2022. godine u 11 sati Kantonalna privredna komora Tuzla, Tuzla

Također, predviđene su info sesije u Doboju, Bijeljini i Trebinju, a tačni termini održavanja će biti objavljeni na web stranici projekta www.c2c.ba.

Projekt Challenge to Change 3.0 je trogodišnji projekt ukupne vrijednosti 3 miliona EUR, koji finansira Švedska. Projekt implementira Sarajevska regionalna razvojna agencija SERDA u partnerstvu sa Agencijom za razvoj preduzeća EDA. Partner u projektu je i Region Ostergotland, Istočna Švedska.

Photo: Challenge to change

Ne propustite najnovije vijesti i najave događaja

* indicates required

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ

PROČITAJTE VIŠE

recept za palačinke

Želite li klasične palačinke, američke, od pirovog brašna ili banane? Imamo...

Slatke ili slane, za doručak ili desert, bila zima ili ljeto, malo tko može odoljeti palačinkama. Jedemo ih s čokoladom, džemom, voćem, sladoledom i...