Šalovi koji će nas grijati u hladnim danima

Ljepota šalova je što nas griju u hladnim danima, a ujedno daju smisao našoj zimskoj kombinaciji. Ako još uvijek niste kupili šareni prugasti šal koji je najpopularniji, sada je pravi trenutak da ga kupite i zablistate.

Šareni prugasti šalovi

Šalovi švedskog brenda Acne Studios, izrađeni od mješavine vune, postali su pravi trend. Šareni prugasti šalovi su dizajnirani u više boja i prugica i odlični su za sve zimske kombinacije. Zahvaljujući jarkim bojama sjajni su za odijevanje koje podiže raspoloženje. Ujedno žive boje razbijaju monotoniju života, a to nam posebno treba zimi. Vedre i vesele boje ovog modela šala su dovoljan razlog da poželimo imati u svojoj kolekciji. Šareni prugasti šal možete nositi na različite odjevne kombinacije i kombinirati na neke nove inovativne načine.
Na vrhuncu mode su i obimni šalovi u koje se čak možete upotpunosti umotati. Ova opcija će izgledati posebno dobro s klasičnim kaputom ili dugom zimskom jaknom. Još jedan aktuelni model šala ove sezone je jednostavni jednobojni šal koji nikada ne izlazi iz mode. Za one koje vole jednostavne stvari ovaj šal je pravi izbor.

Instagram will load in the frontend.

Kako izabrati odgovarajući šal i kako ga nositi?

Budite kreativni s odabirom i načinom na koji nosite šal. Mi vam donosimo nekoliko savjeta kako izabrati odgovarajući šal i kako ga nositi. Boju šala trebate birati prema boji vašeg lica i očiju, i naravno u skladu s vašom odjevnom kombinacijom. Najčešći stil nošenja šala je prebacivanje preko jednog ramena, jer smo često u žurbi. Šal je najbolje nositi bez vezanja, jednostavno ga stavite oko vrata i pustite da pada preko vašeg kaputa. Izgledat će elegantno i jednostavno. Stilski način vezanja je i onaj najklasičniji, samo ga omotajte oko vrata, a krajeve pustite da padaju. Osim što će super izgledati, sigurno je da će vas i grijati. Ovaj način vezanja šala je idealan za sportske kombinacije. Ako ne volite da vam šal vjesi najbolje rješenje je da ga vežete u čvor. Vezanje šala u čvor je jako praktično, a izgledat ćete moderno.

Četiri načina kako je najbolje nositi šal ove zime

Photo: Instagram/ Acne Studios /Zara

Ne propustite najnovije vijesti i najave događaja

* indicates required

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE VIŠE

konferencija za poduzetnice panel

Upoznajte iskusne paneliste Konferencije za poduzetnice

Usred tekućih diskusija o potencijalnom pristupanju Bosne i Hercegovine Evropskoj uniji, postoji ključni narativ koji često ostaje u sjeni. Riječ je o izvanrednim pričama...