Otkrijte recept za uspješan biznis na regionalnoj HR konferenciji!

Suočavanje s novim izazovima u području ljudskih potencijala postalo je bolna svakodnevica za većinu poslodavaca. Današnji zaposlenici traže od poslodavaca mnogo više nego prije. Pored osnovnih uvjeta rada poput pristojne plaće, zdravog radnog okruženja i dobrih radnih uvjeta, moderni zahtjevi obuhvaćaju i druge aspekte.

Što radnici žele?

Među najčešćim zahtjevima su fleksibilni radni sati, kraći radni tjedan, mogućnost rada od kuće, ili s izdvojene lokacije, jasno definirana pravila o napredovanju, mogućnosti razvoja i usavršavanja, osiguranje ravnoteže između posla i privatnog života kao i društveno odgovorno ponašanje poslodavca s posebnim fokusom na zaštitu okoliša.

Nove generacije očekuju od poslodavaca proaktivnost u stvaranju pozitivne radne kulture koja promovira raznolikost, inkluzivnost i prilike za napredovanje. S obzirom na to da je radna snaga sve zahtjevnija, poslodavci moraju postati fleksibilniji i prilagoditi se novim zahtjevima i trendovima kako bi privukli, ali i zadržali ključne kadrove unutar svojih organizacija.

Ovu situaciju dodatno otežava ozbiljan manjak radne snage na regionalnim tržištima pa poslodavci često moraju “uvoziti” kadar iz zemalja Azije i Dalekog istoka (Bangladeš, Filipini, Indija…). Također, tu je i vrlo važan čimbenik novih tehnologija, a osim spremnosti na digitalnu transformaciju poslodavci moraju biti spremni i na transformaciju zaposlenika i radnih mjesta.


Pročitajte više: Networking Breakfast na Palama:”Razumijevanje finansijskih izvještaja je temelj razumijevanja profitabilnosti poslovanja”


Što organizacije mogu učiniti?

Moderne tehnologije donose brojne prednosti kada je u pitanju upravljanje ljudskim resursima, ali zahtijevaju promjene u organizaciji i načinu upravljanja ljudskim kapitalom. Ukratko, organizacije moraju kontinuirano učiti i usvajati nove trendove, dok menadžeri moraju usvojiti novi stil upravljanja koji uključuje participativni stil, brigu za ljude i poticanje njihovog najboljeg potencijala.

Postavlja se pitanje jesu li organizacije spremne uhvatiti se u koštac sa svim problemima koje pred njih stavlja moderno tržište rada.

Saznaj “Kako to drugi rade?” – Konferencija koju ne želiš propustiti!

Nedostaje vam ideja, savjeta i iskustva o primjeni novina vezanih za ljudske resurse?

Bilo da ste vrsni stručnjak u području ljudskih potencijala ili na početku karijere, vlasnik tvrtke, zainteresirani pojedinac ili student – ova je konferencija namijenjena svima koji žele poboljšati rad svog tima i/ili organizacije.


Pročitajte više: Networking breakfast Vitez: Strateška optimizacija troškova i autentično vodstvo ključ su profitabilnosti!


Što još trebate znati?

Kada: 19.04.2023. – 21.04.2023.

Gdje: AMADRIA PARK, Hotel Ivan, Šibenik

  • Zapošljavanje stranaca
  • Četverodnevni radni tjedan
  • Hibridni, remote ili onsite rad
  • Umjetna inteligencija – prijetnja ili podrška
  • Masterclass: People Analytics

Govornici, predavači i panelisti su priznati stručnjaci u svojim oblastima, predstavnici uglednih organizacija iz Slovenije, Hrvatske, Srbije, Bosne i Hercegovine i Sjeverne Makedonije, koji s radošću dijele svoja moderna znanja i iskustva iz prakse, primijenjena u svakodnevnom poslovanju organizacija širom različitih industrija.

Upoznajte ih sve!

Prijavom na konferenciju osigurano vam je:

  • Prisustvovanje svim predavanjima i okruglim stolovima
  • Radni materijali
  • Ručak i dvije večere
  • Tri pauze za kavu
  • Neograničena osvježavajuća pića tijekom predavanja
  • Piće dobrodošlice
  • Poklon paket i
  • Ekskluzivni koncert Gibonnija.

Prijaviti se možete ovdje.

Članak preuzet sa womeninadria.com.

Foto: PR Women in Adria

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ

PROČITAJTE VIŠE

networking breakfast Cazin

Uskoro se družimo u Cazinu, tema je prevažna: “Kako pronaći i...

Goruće pitanje novog doba: Kako naći adekvatne radnike i kako ih zadržati? Pokušat ćemo dati odgovor na ovo pitanja u sklopu Networking breakfata 8.5....