Haljine za svadbu – na što morate paziti prilikom odabira

Sezona svadbi uveliko je počela, a najveća dilema svima jeste šta obući. Mladenci mogu odrediti dresscode, što može i olakšati i otežati izbor, ali ukoliko ga nema, svakako se treba pridržavati određenih pravila. Najveći broj žena za svečane prilike poput svadbe bira haljine, a mi vam donosimo prijedloge za haljine za svadbu i pravila koje priliče ovoj prigodi. 

Izbjegavajte bijelu boju

Nepisano pravilo je da samo mladenka na vjenčanju može nositi bijelo, a svako nošenje bijele boje smatra se znakom nepoštovanja i “guranjem” u centar pažnje. To se prije svega odnosi na izričito bijele kombinacije uzrašene čipkom, tilom, perlicama i drugim detaljima svojstvenim vjenčanici. Ipak, pokoji sitni bijeli detalj na haljini druge boje poput npr. uzorka ili manje aplikacije nije problematičan.

Oprezno sa crvenim i crnim

Oko nošenja crne boje na svadbi se i dalje se vode rasprave. Crna se smatra elegantnom i mnogi je preferiraju u svim prigodama, ali je u isto vrijeme simbol tugovanja i žalovanja što bi moglo da oda pogrešan utisak. Savjet modnih stručnjaka jeste da se u ovom slučaju posavjetujete s mladenkom i direktno je upitate bi li joj smetalo da nosite haljinu crne boje. Također, savjeti većine stručnjaka jesu da crnu odjevnu kombinaciju obogatite cipelama i modnim dodacima u boji. Pored crne, boja o kojoj se vodi polemika jeste i crvena. Prema različitim istraživanjima, odjeća ove boje preveliki mamac za poglede zbog čega će se mladenka vjerojatno osjećati loše na vlastitoj svadbi.


Pročitajte više: Ove 3 frizure za svadbu dobro pristaju većini žena!


Duga ili kratka haljina za svadbu?

Duga haljina bez rukava i prorezima sa strane odličan je izbor za tople ljetne dane i vjenčanja. Možete izabrati cvjetni uzorak koji će donijet će dašak ljeta, a dražestan izgled daju i volani. Budući da haljina ima šareni uzorak jednostavne naušnice ili narukvica upotpunit će ovakvu odjevnu kombinaciju za vjenčanje.

Haljinica na preklop u zadnje vrijeme je pravi hit i izgleda zaista elegantno. Jednostvni uzorak ili boja nežnije nijanse uz V izrez daju divnu dozu romantičnog izgleda. Ovakva haljina bit će dovoljno lepršava, a u isto vrijeme udobna za ples i dobru zabavu koja će sigurno potrajali do ranih jutarnjih sati. S ovakvom vrstom haljinom sigurno neće pogriješiti.

Photo: Canva/Instagram

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ

PROČITAJTE VIŠE

regionalni forum o femicidu

Prvi regionalni forum o femicidu. Pravosuđe teško uči, a anti-rodni pokreti...

U 2023. godini je u zemljama regije zabilježeno više od 50 femicida. Sve ove zemlje imaju slična iskustva, a većina ih bilježi porast broja...