Dođite na naš prvi Health&Welness Day u hotelu Hills, 3.12.22.

Kad se približi decembar svi smo umorni i iscrpljeni, a čeka nas još jedan vrlo hektičan i dinamičan mjesec. Decembar je mjesec kada svi kao da ubrzamo svoj unutrašnji pogon jer valja stići na razna mjesta, od dječijih priredbi do završnih poslovnih večera, novogodišnjih partyija s klijentima, adventskih zabava, kupovine božićnih i novogodišnjih poklona…A svega nam je već dobrano preko glave. I poslovnih uspjeha i neuspjeha, i umora koji nam se nataložio u mišićima, glavobolje koja nam ne da mira danima, nesanice zbog silnih onaveza, grlobolje, viroze…još jedne burnout epizode koju očito ne možemo izbjeći.

Savršen dan za opuštanje u wellness centru

Ideja da jedno popodne odvojimo samo za sebe i provedemo ga u wellness centru zvuči kao dio iz neke bajke. Upravo smo vam priredili baš jedan takav bajkovit događaj. Naš prvi Health & Wellness Day održaće se u Spa centru u sarajevskom hotelu Hills 3.12.2022. 

Cilj Health & Wellness Day projekta je da sudionice sa sobom, osim znanja, ponesu kvalitetne proizvode vrhunskih brandova, čije proizvode rado koristimo i unutar Women in Adria tima. Ono što možete očekivati od događaja su pozitivna energija, nove informacije o zdravlju i ljepoti, druženje, umrežavanje i na kraju, šećer na kraju – opuštanje! 

Spa centar hotel Hills

Ovoga puta smo vam pripremili vrlo zanimljiv sadržaj, od predavanja, do masaža i opuštanja. U ovoj opuštenoj atmosferi wellness centra u hotelu Hills priredili smo vam ove subote red predavanja, pa red prezentacija kozmetičkih i drugih proizvoda važnih za ljepotu i zdravlje žena, malo zdravih i ukusnih zalogaja, pa opet red predavanja…

Započećemo sa zanimljivim i vrlo aktuelnim predavanjem “Kako zdravom ishranom i načinom života možemo da balansiramo stres i hormone” diplomirane nutricionistice Amela Ivković O’Reilly. Nakon predavanja slijedi predstavljanje čarobne kozmetičke linije Glorija iz Mostara, a potom i ostalih sponzora kompanije Premium Pharma i njihovih proizvoda iz linije Biota intima, te Health Focus i F&A Ultra Beauty Centra.

Amela Ivković O’Reilly

Između predavanja ćete tokom pauza predahnuti u isprobavanju ukusnih, zdravih zalogajčića koje smo za vas posebno pripremili, zdravih napitaka, te ćete moći razgovarati s kolegicama, umrežavati se i opustiti poslije naporne sedmice. A nakon predavanja očekuje vas opuštanje u predivnom spa&wellnessu centru hotela Hills.

Balansiranjem hormona smanjujemo razinu stresa

Na predavanju koje će za vas održati nutricionistkinja Amela Ivković O’Reilly saznaćete više o tome zašto je poslovnim, ali i ostalim ženama važno izbalansirati razinu svojih hormona kako bi značajno smanjile razine stresa i osjećale se bolje. Zdrava ishrana je važna poluga našeg mentalnog zdravlja, ključ kojim otvaramo vrata naše mentalne uravnoteženosti i postajemo zdravije i spremnije na svakodnevne poslovne i privatne izazove. Kako izbalansirati uz zdrave obroke naše ženske hormone, hormone žlijezda sa unutrašnjim lučenjem, kako spriječiti umrtvljenost našeg organizma, osigurati više energije, osjećati se bolje, poletnije, izgledati ljepše, ženstvenije, sretnije, sve su to pitanja na koje ćete dobiti odgovore u Amelinom predavanju.

Amela Ivković O’Reilly je nakon započetog studija medicine Grazu i u Dublinu u Irskoj završila studij nutricionizma, koji joj je omogućio pronalazak holističkog i integrativnog pristupa ljudskom zdravlju gdje je svaki pacijent univerzalan. Članica je Udruženja nutricionista Irske, Udruženja nutricionista Velike Britanije i Kraljevskog medicinskog udruženja Velike Britanije. Sarađuje sa  stručnjacima iz medicine, nutricionizma, herbalizma, osteopatije, refleksologije, akupunkture i  psihologije, a dosada je radila na klinikama u Dublinu, Londonu i Španiji. Trenutno pohađa magistarski studij na Middlesex univerzitetu u Londonu. 

Amela Ivković O’Reilly

Amela je pored svoje privatnoj prakse u Sarajevu radila na lokalnom i korporativnim projektima za DM, potom za UNDP-a projekat promocije lokalne, organske hrane, potom FK Sarajevo na kreiranju platforme zdrave ishrane njihove fudbalske akademije kao i njihovog prvog tima. Sarađivala je sa Udruženjem Srce za djecu sa karcinomom i Udruženje Iskra iz Banja Luke na projektima jačanja imuniteta djece i podrške roditeljima. Amela je bila Jamie Oliver Food Ambassdor za Bosnu i Hercegovinu i jedna je od liderica u projektu “Liders Tribe” kompanije Softhouse Consulting na promociji dobre prakse liderstva kroz iskustvo u vlasitoj praksi radu sa klijetima i organizacijama. Predstavljala je Bosnu i Hercegovinu u projektu “Food for Tomorrow”, Švedskog kulturnog Instituta, a također je bila dio Projekta Viennna Osiguranja “U zdravoj školi, zdrava djeca” koji je dobio zlatnu nagradu za društvenu osvještenost u konkurenciji 52 zemlje. Dio je tima nevladine organizacije Green Council, i s njima je radila  na projektima  oborazovanja djece o zdravom životu i projektu razvoja organske poljuprivrede u saradnji sa Heinrich Böll Fondacijom. Sa Švicarskim Caritasom (CACH) radila je na projektu promocije zdrave ishrane djece i edukacije o zdravom životu kroz ishranu u dvije osnovne škole u Sarajevu. Trenutno radi na projektu  osnaživanju žena u ruralnim područujima u saradnji sa Women in Europe Foundation. Surađuje s velikim brojem vladinih i nevladinih organizacija, lokalnih i internacionalih škola, gdje se bavi jačanjem svijesti i znanja o važnosti zdrave ishrane i prozivodnje kvalitetnih namirnica. 

Zdravlje i kuhanje su njena životna strast koje prenosi i kroz svoj Youtube kanal –  Amelina kuhinja, želeći približiti zdravu ishranu na jednostavan način uz obrazovanje o važnosti korištenja lokalne i sezonske hrane.

Redovito drži predavanja vezane za zdravu prehranu za lokalno stanovništvo, škole, korporativne organizacije i internacionale organizacije, a također je česta gošća na TV i radio stanicama govoreći o zdravlju i nutricionizmu, te je suradnica nekoliko lokalnih i regionalnih portala i magazina. 

Odvojite vrijeme za sebe, za opušteno, relaksirajuće subotnje popodne i pridružite nam se u Spa centru hotela Hills. Možete li zamisliti bolji vikend?

Sve informacije kako se prijaviti na naš Health&Wellness Day i kako platiti kotizaciju pronaći ćete na našem linku.

CIJENA: 

Women in Adria članice: 80 KM s pdv-om;

Izvan Women in Adria mreže: 100 KM s pdv-om;

Kako bi ste osigurali svoju ulaznicu, bitno je uplatiti iznos do četrvtka, 1.12.2022!

Osigurale smo pogodnost za noćenje u Hotel Hills, za sve sudionice! Za više informacija javite se na e-mail [email protected].

Kotizacija uključuje:

  • Učestvovanje na predavanjima
  • Osvježenje tijekom predavanja i u pauzi za predah
  • Korištenje Wellness Oasis (finska sauna, bio sauna, tepidarijumi, rimska soba, slana soba, hladna soba, turski hammam)
  • Spa opremu na raspolaganju tokom boravka
  • Goodie bag
  • Besplatan wi-fi

Kako biste si osigurale sponzorski goodie bag, prijavite se najkasnije do 1.12.2022.

Pridružite se našoj mreži i nabavite ulaznice za Health & Wellness Day povoljnije.

Sve dodatne informacije dostupne su na [email protected].

PODACI ZA UPLATU:

MATIĆ SAVJETOVANJE BH d.o.o,

Maglajska ulica 1,  71000 Sarajevo,

JIB: 4203047580008

Račun: Raiffeisen banka, 1610000291160061 s naznakom “H&W Day Sarajevo”

Photo: Women in Adria/Hotel Hills

Ne propustite najnovije vijesti i najave događaja

* indicates required

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ

PROČITAJTE VIŠE

Težak je ovaj 11. jul…

Danas sam na šporetu skuhala fildžan kahfe. Iznijela sam ga na balkon i proučila El Fatihu. Kahfu neću popiti, ona nije za mene. Molitvom...