Jahorina će vas očarati ljepotom prirode za vaš vikend odmor

Jahorina je planina u Bosni i Hercegovini koja zaista očarava ljepotom prirode. Sa svojim čarobnim pogledom, bujnim zelenilom i prekasnim skijalištem Jahorina je dragulj koji zaista vrijedi posjetiti.

Posjetioci mogu uživati i ljeti i zimi u panoramskom pogledu na okolni pejzaž, s valovitim brežuljcima, bujnim šumama i jezerima. Planina je također dom bogatoj raznolikosti divljih životinja, uključujući jelene i lisice, što doprinosi ljepoti ovog planinskog područja. Još jedna u nizu atrakcija koje nekadašnja olimpijska ljepotica, Jahorina, nudi jeste skijalište svjetske klase. S više od 20 kilometara skijaških staza, odmaralište je savršeno odredište za ljubitelje skijanja iz cijelog svijeta. Staze su pogodne za skijaše svih razina, od početnika do naprednih, a odmaralište nudi širok izbor drugih zimskih sportskih aktivnosti kao što su snowboarding, krpljanje i klizanje.

No, osim zimskih sportova, Jahorina nudi niz drugih rekreativnih aktivnosti tokom cijele godine.

Ljepota Jahorine tokom cijele godine

Tokom toplih ljetnih mjeseci posjetitelji mogu uživati u planinarenju, brdskom biciklizmu i jahanju kroz predivan prirodni ambijent planine. Okolni krajolik je prošaran potocima i mirnim proplancima, pružajući brojnim posjetiteljima mogućnost da se povežu s prirodom.


Pročitajte više: Planina Vlašić : dragulj Srednje Bosne u čijoj ćete prirodi uživati


Jedinstvena karakteristika Jahorine je njeno bogato kulturno naslijeđe. Planina je odigrala važnu ulogu u bosanskoj historiji. Svi posjetioci Jahorine mogu istražiti bogatu kulturnu baštinu ovog područja  posjetom lokalnim muzejima, galerijama i povijesnim znamenitostima, koje nude opgled na fascinantnu prošlost ovog područja. Ubogatu ponudu za skijaše ubrajamo i idilično martovsko skijanje uz popust od 30%. Ova ponuda u Olimpijskom centru važi od 16.03.-19.03.2023.. Također sjajni događaj kojem je Jahorina prvi put otvorila vrata 2022. godine je Jahorina SkySnow koji će i u novoj zimskoj sezoni u saradnji sa SkyRunning asocijacijom održati na stazama olimpijske planine.

Cijena za dnevnu kartu Olimpijskog centra 34 Eura, dok je za djecu 28,5 Eura. Planina raspolaže zaista velikim brojem smještajnog kapaciteta, kako hotelskog, tako i privatnog, što omogućava da se brojka od skoro četvrtine miliona posjetitelja tokom svake sezone udobno smjesti i izabere onaj koji je baš po njegovom ukusu.

Photo: riopricesaputovanja.com

Ne propustite najnovije vijesti i najave događaja

* indicates required

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ

PROČITAJTE VIŠE

rafaelo kuglice

Za pravi doživljaj egzotičnog ljeta pripremite ove rafaelo kuglice

Rafaelo kuglice slastica su koja toliko "miriše" na ljeto. Od same pomisli na njih u glavi nam se stvaraju slike kao iz reklame -...