Objavljen je javni poziv za podršku poduzetnicama starijim od 36 god i nezaposlenima

Općina Centar je u petak 17.6.2022. objavila javni poziv za realizaciju programa poticaja za unaprjeđenje poduzetništva iz sredstava budžeta Općine Centar Sarajevo za 2022. godinu. 

Javni poziv je objavljen na web stranici Općine Centar Sarajevo i u Dnevnom Avazu od 17.6.2022.

Javni poziv Općine Centar Sarajevo za poduzetnice starije od 36 godine i nezaposlene

Kako biste se što prije informirali u nastavku prenosimo kompletan tekst sa web stranice Općine Centar koji je vezan za javni poziv.

Ovaj javni poziv je namijenjen ženama starijim od 36 godina žvota (LOT 1), te nezaposlenim osobama (LOT 2 ). Aplikanti moraju imati prebivalište na području općine Centar Sarajevo, da se nalaze u kontinuitetu u evidenciji nezaposlenih osoba  JU „Službe za zapošljavanje Kantona Sarajevo“ duže o jedne godine  prije objave javnog poziva i da planiraju registrovati i razvijati svoj biznis na području općine Centar Sarajevo.

U javnom pozivu je također navedeno koju je dokumentaciju potrebno priložiti. Tekst javnog poziva, izjava kao i prijavni obrazac su objavljeni na web stranici Općine Centar (rubrika Javni pozivi, konkursi i oglasi). Na ovaj način Općina Centar Sarajevo pruža mogućnost poticaja za unaprjeđenje poduzetništva na svom području, kroz stručnu podršku (trening i mentorstvo) i sufinansiranje troškova pokretanja i razvoja vlastitog biznisa. Najbolje ocijenjeni poslovni prijedlozi će biti finansijski i mentorski podržani u prvoj godini poslovanja.

Visina bespovratnih sredstava po uspješno ocijenjenom poslovnom planu iznosi 10.000 KM.

Zahtjevi/prijave se podnose u zatvorenoj koverti na protokol Općine Centar Sarajevo (Mis Irbina 1) ili preporučeno putem pošte na adresu: Općina Centar Sarajevo,Služba za lokalno-ekonomski razvoj i mjesnu samoupravu, sa naznakom „Javni poziv za realizaciju programa poticaja za unaprjeđenje poduzetništva iz sredstava budžeta Općine Centar Sarajevo za 2022. godinu“ (LOT 1 ili LOT 2).

Javni poziv ostaje otvoren 21 dan od dana objave.

Nepotpune i neblagovremene prijave neće biti uzete u razmatranje.

Izvor: Općina Centar

Ne propustite najnovije vijesti i najave događaja

* indicates required

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ

PROČITAJTE VIŠE

Težak je ovaj 11. jul…

Danas sam na šporetu skuhala fildžan kahfe. Iznijela sam ga na balkon i proučila El Fatihu. Kahfu neću popiti, ona nije za mene. Molitvom...