Javni poziv: Program podrške poduzetništvu na području Općine Novi Grad Sarajevo

Općina Novi Grad Sarajevo objavila je Javni poziv za učešće u Programu podrške poduzetništvu na području Općine Novi Grad koji je aktuelan do 22.7.2022.

Lokalno partnerstvo za  zapošljavanje Novi Grad Sarajevo poziva  sve zainteresovane nezaposlene osobe, prioritetno sa područja općine Novi Grad Sarajevo, koje planiraju pokrenuti poslovnu djelatnost da se prijave za učešće u Programu podrške poduzetništu na području općine Novi Grad Sarajevo.

Projekat  “Lokalno partnerstvo za aktivaciju i integraciju nezaposlenih na tržište rada” se realizuje u okviru programa “Podrška Evropske unije lokalnim partnerstvima za zapošljavanje – Faza II (LEP II)“ koji finansira Evropska unija, a realizuje Međunarodna organizacija rada (MOR) u BiH. Ovaj Projekat je usmjeren na poboljšanje uspješnosti mjera podrške zapošljavanju i preduzetništvu na području općine Novi Grad Sarajevo.

Na Javni poziv se mogu prijaviti osobe sa evidencije nezaposlenih JU Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo, a prioritetno sa prebivalištem na području općine Novi Grad Sarajevo, koje planiraju pokrenuti biznis u Kantonu Sarajevo.

Pri izboru učesnika prednost će imati nezaposlene žene i nezaposlena lica sa invaliditetom.  

Dodatne informacije po ovom Javnom pozivu mogu se dobiti putem na brojeve telefona: 065/152-343 i 033/291-302

Prijave    se    mogu    podnijeti  od 04.07. do 22.07.2022. godine,popunjavanjem Aplikacionog formulara koji je dostupan na ovom linku.
Popunjen formular je moguće predati:

–    Popunjavanjem online obrasca na ovom linku.

–    Elektronski na adresu [email protected], ili

–    Poštom ili lično na adresu: Centar za izvrsnost u poduzetništvu Sarajevo, Avde Jabučice 52, Sarajevo.  

Kroz Program podrške učesnike očekuju:

– Višednevna obuka o razvoju poslovnog modela prema SIYB metodologiji (avgust 2022.),

– Podrška u oblasti poslovnog planiranja,

– Bespovratna finansijska sredstva u iznosu od 6.000 KM za realizaciju najbolje ocjenjenih biznis planova,

– Poslovno mentorstvo u prvoj godini poslovanja i umrežavanje  sa  srodnim preduzetnicima.

Učešće u Projektu je besplatno za sve učesnike, odnosno krajnje korisnike.

Lokalno partnerstvo za zapošljavanje Novi Grad Sarajevo je jedno od 20 uspostavljenih u zemlji u okviru projekta “Podrška Evropske unije lokalnim partnerstvima za zapošljavanje – Faza II” (LEP II), kojeg Evropska unija finansira s 4 miliona eura, a provodi Međunarodna organizacija rada (ILO). Ovaj projekat ima za cilj da doprinese poboljšanju prilika zapošljavanja u lokalnim zajednicama dajući podršku razvoju lokalnih partnerstava za zapošljavanje kao partnerski uspostavljenih mehanizama za tržište rada koji osiguravaju pristup formalnom zapošljavanju na lokalnom nivou. Za više informacija o projektu LEP II, posjetite www.partnerstvo.ba i kanale društvenih mreža (Instagram, Facebook, Twitter i YouTube).

Tekst Javnog poziva možete pročitati ovdje, a više informacija možete saznati ovdje na stranici www.cefebih.org

Photo:

Ne propustite najnovije vijesti i najave događaja

* indicates required

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ

PROČITAJTE VIŠE

Težak je ovaj 11. jul…

Danas sam na šporetu skuhala fildžan kahfe. Iznijela sam ga na balkon i proučila El Fatihu. Kahfu neću popiti, ona nije za mene. Molitvom...