Nagradit ćemo najbolje poduzetnice 2023.! Predstavljamo članove žirija 

Dodjela nagrada najboljim poduzetnicama 2023. godine se približava. Dobitnicama će nagrade biti uručene 15. novembra, a žiri koji odabire one najbolje čine iskusni poduzetnici i poslovni ljudi Bosne i Hercegovine.

Nagrada za najbolje poduzetnice 2023. Žiri čine:

Jedna od njih je Alma Hadžiabdić, direktorica u Odjelu poslovnog savjetovanja, KPMG Tax&Advisory B-H d.o.o. Ima više od 15 godina iskustva u oblasti finansija, poreznog i poslovnog savjetovanja, kontrolinga i usklađenosti. Svoje obrazovanje iz matematike i primijenjene kompjuterske nauke sa Prirodno-matematičkog fakulteta u Sarajevu, Alma je dopunila edukacijom za ovlaštenog računovođu u Velikoj Britaniji (ACCA). 

Druga je članica Ajlin Dizdarević, menadžment konsultantica i savjetnica, istraživačica i poduzetnica sa ekspertizom u strateškom menadžmentu, poduzetništvu, otvorenoj inovaciji, i saradnji između korporacija i start-upova. Doktorantica je na Odsjeku za Strateški Menadžment i Poduzetništvo na Rotterdam School of Management Erasmus University. S više od dvadeset godina multifunkcionalne prakse upravljanja, radila je na inovacijama i poduzetništvu, internacionalizaciji, saradnji između korporacije i start-upa, poslovnom rastu i transformaciji u različitim industrijama i svim vrstama firmi, počevši od nekoliko start-upova, scale-upa, malih i srednjih preduzeća do velike korporacije.  

Članica žirija ove godine je i Amila Pilav-Velić, profesorica na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu, na Katedri za menadžment i informacione tehnologije. Prvi je doktor nauka u oblasti inovacija u BiH, a postdoktorsko istraživanje završila je na Freie Universität u Berlinu, na Odsjeku za Inovacijski menadžment. Aktivno je posvećena inovacijskom menadžmentu i osnivač je i rukovoditelj prvog univerzitetskog inkubatora u zemlji – GrowUp Business & Innovation huba. 

Uskoro će se znati finalistice nagrade za najbolje poduzetnice 2023.

U žiriju sjedi i Nedim Čelebić, prodekan i profesor poduzetništva, strateškog menadžmenta i liderstva na Fakultetu ekonomije i biznisa Univerziteta – Sarajevske škole za nauku i tehnologiju. Jedan je od nacionalnih pionira u razvoju poduzetništva i inovacija u visokoškolskim ustanovama kroz razvoj start-up ekosistema, start-up inkubatora, inovacijskih laboratorija i tehnopolis parkova. 

Tu je i Nera Monir Divan, doktorantica na interdisciplinarnim rodnim studijama na Sveučilištu u Sarajevu nakon magistra znanosti o rodnoj dimenziji politika informacijskog društva i diplome iz komunikacija na Sveučilištu Malta (EU) i Victoria University of Technologies u Melbourneu, Australija. Diplomant je regionalnog osposobljavanja trenera u Europi i središnjoj Aziji: Integriranje rodne perspektive u zajedničko programiranje UN-a za državu u kontekstu Agende 2030. 

Nagrade se dodjeljuju u pet kategorija: Inspirativna poduzetnica godine, Perspektivna poduzetnica godine, Mikro poduzetnica godine, Start-up poduzetnica godine i Nasljednica porodičnog biznisa.

Za događaj se prijavite klikom na poveznicu. Očekuje vas nezaboravna večer ispunjena inspiracijom, izvanrednim pričama i dragocjenim trenucima koji će vas podsjetiti na to da strast, predanost i vizija mogu ostvariti izuzetne uspjehe.

Foto: Privatna arhiva / Canva

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ

PROČITAJTE VIŠE

regionalni forum o femicidu

Prvi regionalni forum o femicidu. Pravosuđe teško uči, a anti-rodni pokreti...

U 2023. godini je u zemljama regije zabilježeno više od 50 femicida. Sve ove zemlje imaju slična iskustva, a većina ih bilježi porast broja...