Nagradit ćemo najbolje poduzetnice 2023.! Predstavljamo članove žirija 

Dodjela nagrada najboljim poduzetnicama 2023. godine se približava. Dobitnicama će nagrade biti uručene 15. novembra, a žiri koji odabire one najbolje čine iskusni poduzetnici i poslovni ljudi Bosne i Hercegovine.

Nagrada za najbolje poduzetnice 2023. Žiri čine:

Jedna od njih je Alma Hadžiabdić, direktorica u Odjelu poslovnog savjetovanja, KPMG Tax&Advisory B-H d.o.o. Ima više od 15 godina iskustva u oblasti finansija, poreznog i poslovnog savjetovanja, kontrolinga i usklađenosti. Svoje obrazovanje iz matematike i primijenjene kompjuterske nauke sa Prirodno-matematičkog fakulteta u Sarajevu, Alma je dopunila edukacijom za ovlaštenog računovođu u Velikoj Britaniji (ACCA). 

Druga je članica Ajlin Dizdarević, menadžment konsultantica i savjetnica, istraživačica i poduzetnica sa ekspertizom u strateškom menadžmentu, poduzetništvu, otvorenoj inovaciji, i saradnji između korporacija i start-upova. Doktorantica je na Odsjeku za Strateški Menadžment i Poduzetništvo na Rotterdam School of Management Erasmus University. S više od dvadeset godina multifunkcionalne prakse upravljanja, radila je na inovacijama i poduzetništvu, internacionalizaciji, saradnji između korporacije i start-upa, poslovnom rastu i transformaciji u različitim industrijama i svim vrstama firmi, počevši od nekoliko start-upova, scale-upa, malih i srednjih preduzeća do velike korporacije.  

Članica žirija ove godine je i Amila Pilav-Velić, profesorica na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu, na Katedri za menadžment i informacione tehnologije. Prvi je doktor nauka u oblasti inovacija u BiH, a postdoktorsko istraživanje završila je na Freie Universität u Berlinu, na Odsjeku za Inovacijski menadžment. Aktivno je posvećena inovacijskom menadžmentu i osnivač je i rukovoditelj prvog univerzitetskog inkubatora u zemlji – GrowUp Business & Innovation huba. 

Uskoro će se znati finalistice nagrade za najbolje poduzetnice 2023.

U žiriju sjedi i Nedim Čelebić, prodekan i profesor poduzetništva, strateškog menadžmenta i liderstva na Fakultetu ekonomije i biznisa Univerziteta – Sarajevske škole za nauku i tehnologiju. Jedan je od nacionalnih pionira u razvoju poduzetništva i inovacija u visokoškolskim ustanovama kroz razvoj start-up ekosistema, start-up inkubatora, inovacijskih laboratorija i tehnopolis parkova. 

Tu je i Nera Monir Divan, doktorantica na interdisciplinarnim rodnim studijama na Sveučilištu u Sarajevu nakon magistra znanosti o rodnoj dimenziji politika informacijskog društva i diplome iz komunikacija na Sveučilištu Malta (EU) i Victoria University of Technologies u Melbourneu, Australija. Diplomant je regionalnog osposobljavanja trenera u Europi i središnjoj Aziji: Integriranje rodne perspektive u zajedničko programiranje UN-a za državu u kontekstu Agende 2030. 

Nagrade se dodjeljuju u pet kategorija: Inspirativna poduzetnica godine, Perspektivna poduzetnica godine, Mikro poduzetnica godine, Start-up poduzetnica godine i Nasljednica porodičnog biznisa.

Za događaj se prijavite klikom na poveznicu. Očekuje vas nezaboravna večer ispunjena inspiracijom, izvanrednim pričama i dragocjenim trenucima koji će vas podsjetiti na to da strast, predanost i vizija mogu ostvariti izuzetne uspjehe.

Foto: Privatna arhiva / Canva

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ

PROČITAJTE VIŠE

unaprjeđivanje radnika

Zvijezda je rođena! Ili možda ipak nije?

Ima onaj jedan koji je odličan. Kako god ga baciš, dočeka se na noge. Omiljen u timu, omiljen kod klijenata. Kad treba fakin je,...