Održan je 5. jesenji OREA Art Market u BKC-u

 U Bosanskom kulturnom centru održan je jesenji OREA art market, prodajni sajam rukotvorina bosansko-hercegovačkih  dizajnera. Peto izdanje OREA art marketa,  danas je okupilo preko 48 izlagača, BH kreativaca, koji su izložili svoje rukotvorine od nakita, prirodne kozmetike, prirodnih sokova, drvenih rezbarija, odjeće, dječijih igračaka…

Mjesto susreta BH kreativaca 

OREA Art market je već tradicionalno postao posebno mjesto na kojem se okupljaju BH kreativci iz cijele BiH, koji svoje proizvode prodaju putem online platforme OREA bazaar. I na današnjem sajmu mogli su se pronaći sjajni proizvode koji se proizvode diljem BiH, od različitih kozmetičkih proizvode koji su uglavnom ručno rađeni od prirodnih sastojaka prema principima organske proizvodnje, ručno rađenih sapuna, zatim zanimljivih gastro slastica, ručno rađene čokolade, brendiranih domaćih džemova i namaza, likera do proizvoda od kože, tekstila, inovativnih dječijih igračaka, drvenih predmeta…

Shebek

Na ovogodišnjem OREA Art Marketu je učestvovalo 48 proizvođača, kreativaca, dizajnera iz Sarajeva, Fojnice, Mostara, Bijeljine, Konjica, Tuzle, Banja Luke koji su predstavili svoje zanimljive i unikatne rukotvorine i omogućili posjetiteljima da kupe vrlo interesantne, inovativne proizvode za sebe, svoju djecu, za cijelu familiju.

OREA Art market otvorila je suosnivačica OREA bazaara Amra Džeko, koja je i ponosna brand ambasaodrica OREA bazaar platfore i BH kreativaca, i istakla je da je jako sretna i da voli ovo što radi, jer osjeća zadovoljstvo i privilegiju što ovako pomažu drugima, a naročito djeci iz Roditeljske kuće u Sarajevu.

Treba naglasiti da svake godine, pa i ovogodišnji jesenji sajam, ima humanitarni karakter, jer sav prihod od ulaznica, koje su koštale dvije KM, ali i 5 % od svake kupovine organizatori doniraju za oboljelu djecu koja borave u Roditeljskoj kući u Sarajevu i liječe se na Pedijatrijskoj klinici KCU Sarajevo i Udruženju Srce za djecu koja boluju od raka. Fikret Kubat, direktor Udruženja Srce za djecu koja boluju od raka, na otvorenju je izjavio:

“Ovo je zaista uspješna domaća priča, koja ima svoj kvalitet i kontinuitet, što je vrlo važno. OREA Art Market dugo brine o našim mališanima i donio sam pozdrave mališana iz roditeljske kuće svima danas, i organizatorima, izlagačima i posjetiocima. Svaka uspješna priču koja se radi srcem daje rezultat. Amra je posvećena humanitarnom radu i osjeti se koliko joj znači kada može pomoći našoj dječici u Roditeljskoj kući”.

Gea Heal iz Mostara

Mali poduzetnici koji razvijaju svoje biznise potiču razvoj lokalnih zajednica

Načelnik Općine centar Srđan Mandić izjavio je da je sretan što su organizatori OREA Art Marketa odabrali baš općinu Centar kao lokaciju za prodaju unikatnih proizvoda: “Ponosan sam na činjenicu da je ovo BiH u malom, jer imamo danas 48 izlagača koji ovdje predstavljaju svoje proizvode. Većina sredstava ide u humanitarne svrhe, a građani imaju priliku uživati u sjajnim proizvodima. Hvala Amri i svima iz organizacije koji su našu općinu prepoznali kao dobrog partnera”.

Wooline

Jedan od glavnih pokrovitelja OREA art marketa je i Unicredit banka, te je Selma Riđanović Kenović, direktorica iskustva klijenata, marketinga i komunikacija Unicredit Banke, naglasila da Unicredit banka posebno radi na osnaživanja lokalne zajednice prepoznavši OREA Art Market kao savršenog partnera koji okuplja poduzetnike, ljude koji kreiraju biznis i šire ga, te tako direktno pomažu zajednici.

Na ovogodišnjem jesenjem marketu, iako je ova sunčana nedjelja mnoge izmamila u odlazak u prirodu, bilo je dosta posjetitelja koji su oduševljeno birali poklone za sebe i svoje najbliže, a mogli su okušati i zdrave sokove, slastice, sendviče u Gastro kutku, iz bistroa Zdravo.

Moderi dizajn

Ni na ovoj novoj lokaciji u BKCu  organizatori Orea ART marketa nisu zaboravili posebnu pažnju posvetiti mališanima, koji se već tradicionalno okupljaju u Dječijem kutku, gdje su za njih pripremljeni posebni sadržaji, od animacijskih igara do kreativnih radionica crtanja, slikanja, pravljenja sapuna… 

Photo: Women in Adria

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ

PROČITAJTE VIŠE

žene u upravama održivost

Hoće li održivost konačno dovesti žene u uprave?

Žene dominiraju na svim hijerarhijskim ljestvicama održivosti. Njihova je prisutnost važna za predstavljanje tvrtke. Još 2022. godine Mattel je izdao seriju od četiri Barbie...