Ovoren je do 7.10. javni poziv za podršku nezaposlenim ženama na području grada Visoko

Prije par dana je objavljen javni poziv za podršku nezaposlenim ženama s podučja grada Visoko Poziv je dio projekta „Visoko – Brend poduzetništva“ koji se realizira u okviru projekta “COVID-19  Investment Response” – EU4Business Recovery, koji finansiraju Evropska Unija i vlada Savezne Republike Njemačke, a realizuju GIZ, MOR i UNDP.

Cilj ovog projekta je poboljšanje lokalne privrede kroz novu generaciju poduzetnika koji spajaju tradiciju i inovativnost u profitabilne poslove i bolje uslove rada za sve.

Lokalno partnerstvo za zapošljavanje iz Visokog poziva sve zainteresovane nezaposlene žene, koje planiraju pokrenuti svojuposlovnu djelatnost, obrt ili firmu, da se prijave na ovaj Programu podrške poduzetništu na području Grada Visoko.

Ko se može prijaviti na poziv? Kada i kako se prijaviti?

Na Javni poziv se mogu prijaviti sve nezaposlene žene koje u evidenciji JU Služba za zapošljavanje Zeničko-dobojskog kantona – Biro rada Visoko koje planiraju pokrenuti svoj vlastiti biznis sa boravkom na području grada Visoko.
Dodatne informacije o ovom Javnom pozivu mogu se dobiti putem e-maila: [email protected] i [email protected] , te na brojeve telefona: 065/865-444 i 032/732-546.

Prijave    se    mogu    podnijeti  od 19.9. do 7.10.2022. godine, popunjavanjem Aplikacionog formulara koji je dostupan na ovom linku.
Popunjen formular je moguće predati:

  • Popunjavanjem online obrasca na ovom linku,
  • Elektronski na adresu [email protected], ili
  • Poštom ili lično na adresu: Odsjek za privredu i ekonomski razvoj, Alije Izetbegovića 12 A, Visoko.

Ovaj Program podrške ženskom poduzetništvu podrazumijeva:

  • Bespovratna finansijska sredstva u iznosu do 8.750 KM za realizaciju najbolje ocijenjenih biznis planova,
  • Višednevnu obuku o razvoju poslovnog modela prema IYB metodologiji (oktobar 2022),
  • Podršku u oblasti poslovnog planiranja,
  • Poslovno mentorstvo u prvoj  godini poslovanja i umrežavanje sa srodnim  poduzetnicima,
  • Podršku kroz uspostavljen Help desk sistem.

EU4BusinessRecovery je projekat koji je namijenjen podršci Bosni i Hercegovini u ublažavanju negativnih ekonomskih efekata uzrokovanih pandemijom COVID-19. Projekat pomaže MMSP, poljoprivredno-prehrambene i turističke djelatnike da nastave svoje poslovanje i sačuvaju radna mjesta; podržava poduzetnike, mlade i druge ugrožene grupe da osnuju vlastiti biznis.
Kao rezultat ovog projekta biće sačuvano više od 1.000 radnih mjesta ugroženih pandemijom i biće otvoreno najmanje 100 novih radnih mjesta. 

EU4Business Recovery projekat je vrijedan 13,7 miliona eura i zajednički ga sufinansiraju Evropska unija i Savezna Republika Njemačka. Projekat implementiraju GIZ, UNDP i ILO. Za više informacija posjetite www.eu4business.ba.

Photo: Cafe BiH

Ne propustite najnovije vijesti i najave događaja

* indicates required

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ

PROČITAJTE VIŠE

konferencija za poduzetnice panel

Upoznajte iskusne paneliste Konferencije za poduzetnice

Usred tekućih diskusija o potencijalnom pristupanju Bosne i Hercegovine Evropskoj uniji, postoji ključni narativ koji često ostaje u sjeni. Riječ je o izvanrednim pričama...