Prijavite se na prvu e commerce akademiju do 14.10.2022.

E commerce akademija je projekat koji realizira Asocijacija za internet trgovinu „eComm“ u BiH, uz podršku Vlade Švicarske kao dio projekta MarketMakers, a partner Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH omogućava pohađanje Akademije za mala i srednja preduzeća. 

MarketMakers projekat Vlade Švicarske od 2012 godine podržava razvoj IT sektora u BiH i u domenu digitalizacije. Kroz eComm Asocijaciju povezuje ključne igrače na tržištu e-trgovine u BiH, kako bi zajedničkim djelovanjem podržavali razvoj novih visokokvalitetnih online trgovina, educirali prodavače i kupce o e-trgovini, učinili internetsku kupnju sigurnijom u skladu s povratnim informacijama potrošača, i smanjili prepreke za učestvovanje u e-trgovini mikro, malim i srednjim preduzećima nudeći im informacije i odgovarajuća rješenja.

Edukacija za online trgovinu za mala i srednja preduzeća

Projekat podrške onlne trgovini u BiH sufinansira Evropska unija, u dijelu EU4DigitalSME programa Evropske unije za podršku malim i srednjim preduzećima u Bosni i Hercegovini u okviru digitalne transformacije, koji implementiraju GIZ i EBRD. 

„E-commerce Akademija“ je obrazovna inicijativa namijenjena mikro, malim i srednjim preduzećima u Bosni i Hercegovini. Akademija je mjesto okupljanja poduzetnika koji imaju za cilj omogućiti sigurnu e-trgovinu svojim kupcima/korisnicima usluga, ali i žele naučiti više o tehnikama i vještinama neophodnim za obezbijeđivanje trgovine koja garantuje sigurnost i kvalitetu proizvoda/usluga.

Jedan od ciljeva je i osposobljavanje kompanija da pokrenu ili povećaju svoju online prodaju, osnaže svoje kapacitete i resurse u ovom domenu te intenziviraju trgovinu i izvan granica Bosne i Hercegovine.

Riječ je o konkretnim i praktičnim znanjima, a polaznici će nakon završene edukacije i mentorstva imati širok pregled svih dostupnih alata i znanja za uspješno pozicioniranje na domaćem i inostranom tržištu.

E commerce/online trgovina

Jednostavna, jeftina i efikasna trgovina san su poduzetnika i kupaca. Savremeno doba, nove tehnologije, brži tempo života, konstantna „jurnjava“ ograničavaju nas u korištenju kvalitetnog slobodnog vremena i vrijeme nam postaje sve dragocjenije. Upravo e-tržište tu crpi snagu za konstantan razvoj, jer je odlazak u kupovinu, posebno na udaljene lokacije – druge gradove, postalo sve kompliciranije. 

E-kupovina nam nudi velike olakšice, gdje u par klikova na naša vrata dolazi hrana, piće, medicinske potrepštine, odjeća,… Sve što nam je u momentu potrebno!

Naučite više o tome kako da budete uspješni i jedna od kompanija kojoj se vjeruje, te kako da izbjegnete otežavajuće okolnosti koje mogu ugroziti poslovanje.

Kako aplicirati na e commerce akademiju?

„E-commerce Akademija“ za poduzetnike počinje u oktobru, a osim edukacije o e-trgovini, najbolji polaznici će imati priliku da pohađaju mentorski program kod istaknutih stručnjaka iz Bosne i Hercegovine i regije. 

Program „E-commerce Akademije“ trajaće do kraja decembra, kada će svim polaznicima biti dodijeljeni certifikati.

Prva generacija polaznika dobija:

  • 40 sati edukacije, kroz predavanja istaknutih stručnjaka iz BiH i regiona;
  • Mentorski program i praktičnu primjenu znanja;
  • Vještine iz oblasti online prodaje ali i kupovine;
  • „Male tajne“ uspješnih online trgovaca i lidera na e-tržištu!

Vrijednost E-Commerce Akademija je 1.800 KM sa PDV-om, a kompanije koje se u ovom cilkusu prijave za učešće platiće kotizaciju po polazniku u iznosu od 200 KM sa PDV-om.

Pojedinci i/ili kompanije dobro došli na prvu „E-commerce akademiju“!

Poziv za prijave na E-Commerce Akademiju otvoren je do 14.10.2022., a aplicirati možete na linku, a više informacija možete dobiti tako što ćete poslati upit na mail [email protected].

Photo: Women in Adria

Ne propustite najnovije vijesti i najave događaja

* indicates required

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ

PROČITAJTE VIŠE

Impact Bucharest 2024

U regiju stiže Impact – najvažniji europski poslovno-tehnološki događaj

Najvažniji poslovni i tehnološki događaj u centralnoevropskoj regiji dolazi u Bukurešt. Impact Bucharest, presented by Mastercard, bit će organiziran 23. i 24. oktobra 2024. u...