Iz Sarajeva do hrvatske obale od sada vozom, i to za manje od 50 KM

Ljeto nam se vratilo! A s njime i dobre vijesti. Od 28. juna do 1. septembra, petkom, subotom i nedjeljom, u funkciji će biti voz iz Sarajeva u Ploče, stoji na službenoj stranici. Vrijeme je da spakiramo kupaći kostim, sunčane naočale, kremu za sunčanje i ostalu “opremu” i uputimo se na Jadransko more. Taj smo odmor itekako zaslužili.

Studenti, novinari, penzioneri i grupe ostvaruju popust

Cijena karte u jednom smjeru iznosi 25 KM, dok je povratna karta 41,40 KM, s važenjem od mjesec dana. Popust od 30 posto ostvaruju putnici koji su studenti, novinari, penzioneri i grupe od 6 ili više osoba. Karta za ove putnike iznosi 18,60 KM, a cijena povratne karte je 37,20 KM.

Kartu je potrebno kupiti dan ranije do 12 sati. Samo pripremite ime i prezime, datum rođenja i broj pasoša. Cilj ovakve organizacije kupovine karata jest ubrzati proces polaska, bez eventualnih usporavanja i zastoja zbog gužve pri kupovini.

Karte su dostupne na prodajnim mjestima u Sarajevu, Hadžićima, Konjicu, Mostaru i Čapljini, a putnici koji kreću iz Ploča svoju kartu mogu kupiti i u vozu. Putnici kartu plaćaju u konvertibilnim markama ili eurima i ne mogu ju nabaviti online.


Pročitajte više: Kako spakirati kofer i ponijeti na odmor sve što vam treba?


Na raspolaganju imate cijeli dan

Možda i najbolja vijesti je ta da je polazak iz Sarajeva predviđen u 7:15 sati, a dolazak u Ploče u 10:36 sati. To znači da na raspolaganju imate veliki dio dana za uživanje na plaži, kupanje, skakanje u more, ispijanje kave uz predivan pogled… Stignete sve! Povratak iz Ploča planiran je u 18:26 sati, a dolazak u Sarajevo u 21:51 sati. Ovo je dobra ideja i za jednodnevni izlet.

Također, ovo je dobra ideja za sve one koji žele izbjeći stres dugog putovanja automobilom i gužve na cestama. Osim toga, vožnja kroz predivne pejzaže Bosne i Hercegovine i Hrvatske uvijek je posebna priča.

Bilo da putujete sami, s prijateljima ili s obitelji, sigurni smo da ćete odlično provesti ovakav vikend i “napuniti baterije”. Voz iz Sarajeva u Ploče nas čeka, vidimo se na plaži!

Foto: Canva

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ

PROČITAJTE VIŠE

Težak je ovaj 11. jul…

Danas sam na šporetu skuhala fildžan kahfe. Iznijela sam ga na balkon i proučila El Fatihu. Kahfu neću popiti, ona nije za mene. Molitvom...