Modni svijet najpoznatije regionalne influenserice Tamare Kalinić

Tamara Kalinić je modna blogerica i influencerica na društvenim mrežama koja je stekla popularnost u modnoj industriji svojim jedinstvenim i elegantnim osjećajem za stil. Tamara je rođena u Sarajevu, u Bosni i Hercegovini, ali se na početku rata s familijom preselila u Novi Sad, a po završetku srednje škole preselila se u Brighton, Velika Britanija, gdje je studirala i završila farmaciju. Pod nazivom @tamara, na instagramu ima platformu koju prati preko 1.4 miliona ljudi, što je predstavlja kao jednu od najviše praćenih influencera u industriji.

Instagram will load in the frontend.

Prije nego što je postala jedna od najpoznatijih influencera u industriji, Tamara je radila u apotekanma u Engleskoj.  

Početak influenerske karijere Tamare Kalinić uz Glam and Glitter

Svoju karijeru u modnoj industriji započela je 2010. godine sa blogom Glam and Glitter. Blog je započela kao način da dijeli svoju modnu inspiraciju sa drugima, te je brzo stekla popularnost među modnim entuzijastima. Blog sadrži niz tema, uključujući modu, ljepotu, lifestyle, te je postao omiljena destinacija za ljubitelje mode cijelog svijeta. U sklopu bloga prisutan je i shop, gdje Tamara svojim pratiocima nudi inspiraciju za odjevne predmete, kao i gdje ih mogu pronaći.

Jedan od glavnih razloga njenog uspjeha je njena sposobnost da kreira sadržaj sa kojim se njeni pratioci poistovjećuju, kao i inspirišu. Njen stil je kombinacija vrhunskih dizajnerskih komada, kao i odjevnih komada koji su pristupačni. Poznata je po svom besprijekornom ukusu za modu, često izlažući komade koji su u trendu trenutno u kombinaciji sa bezvremenskim klasicima.


Pročitajte više: Sestre Irma Krvavac i Erna Saljević: Freya i Anre by Erna su spoj muške i ženske energije u jednoj ženi


To smo mogli vidjeti i tako što je surađivala sa nekim od najvećih brendova u modnoj industriji. Radila je sa luksuznim brendovima kao što su Dior, Fendi i Chanel, a surađivala je i sa high street brendovima kao što su H&M, Zara i Mango. Kroz ove saradnje je proširila svoj domet i pozicionirala se kao pouzdan glas u modnoj industriji.

Tamarine brojne nagrade na međunarodnom nivou

Njen uspjeh kao modne blogerica nije prošao nezapažen. Bila je tema u brojnim časopisima kao što su Vogue, Harper’s Bazaar i Elle. Također je osvojila nekoliko nagrada, uključujući nagradu za najbolji međunarodni modni blog na dodjeli Cosmopolitan Influencer Awards 2016. godine.

2021. Godine ušla je i u “ Top 10” svjetskih influencera, te se pored toga 2019. godine našla na listi 100 najuspješnijih influencera Velike Britanije.

Trenutno uživa u popularnosti na profilu Kim Kardashian, koju prati 260 miliona korisnika. Kim je na svom profilu podijelila Tamarinu fotografiju u maslinastoj kombinaciji koja je dio nove Fendi x Skims limitirane kolekcije. Također je objavila fotografiju sa njom pri posjeti Dolce i Gabbana reviji koja se održavala u Milanu.

Instagram will load in the frontend.

Njen sadržaj je također prisutan i na YouTube gdje na svom kanalu, koji broji 329.000 pretplatnika, dijeli isječke iz svog života. Na tom kanalu postoji niz tema o kojima govori i koje dijeli sa svojim pretplatnicima.

Njezin prvoklasan ukus za modu, sadržaj koji se može približiti svim pratiocima i ljubav prema putovanjima pomogli su joj da stekne velik broj pratioca i uspostavi se kao pouzdan glas u industriji. Sa svojom strašću i žarom, nema sumnje da će Tamara nastaviti inspirirati i utjecati na ljubitelje mode širom cijelog svijeta.

Photo: @tamara

Ne propustite najnovije vijesti i najave događaja

* indicates required

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ

PROČITAJTE VIŠE

rafaelo kuglice

Za pravi doživljaj egzotičnog ljeta pripremite ove rafaelo kuglice

Rafaelo kuglice slastica su koja toliko "miriše" na ljeto. Od same pomisli na njih u glavi nam se stvaraju slike kao iz reklame -...