U predivnim Emporia Carskim vinogradima u Mostaru u srijedu 30.11.22 je 3.Networking Breakfast

Naš treći po redu Networking Breakfast seli se u Hercegovinu i održaćemo ga posljednjeg novembarskog dana, u srijedu, 30.11.2022. u Emporium Carskim vinogradima u Mostaru. Naše druženje s hercegovačkim poduzetnicama, iz Mostara i okolice, započećemo u ovom divnom vinogradskom ambijentu sa jutranjom kafom i međusobnim umrežavanjem uz kafu, a potom će uslijediti doručak i predavanje naše poznate stručnjakinje za upravljanje ljudskim resursima i upravljanje kompanijama Enise Selmanović Salkić, osnivačice i direktorice kompanije Consultor iz Sarajeva.

Emporium Carski vinogradi

A kako voditi svoje ljude u firmi danas?

Enisa Selmanović Salkić je diplomirala na Pravnom fakultetu Univerziteta u Sarajevu, a magistrirala je na Chartered Institute of Personnel and Development u Ujedinjenom Kraljevstvu. Specijalizaciju na temu Disruptive Strategy završila je na Harvard Business School u Bostonu u Sjedinjenim Američkim Državama. U svojoj poduzetničkoj karijeri, kao stručnjakinja za ljudske resurse i upravljanje kompanijama u više od 16 godina isksutva u radu sa pojedincima i timovima Enisa pomaže kompanijama da reorganiziraju svoje poslovanje i urede poslovne procese. Sve to dovodi do maksimizacje efikasnosti i profitabilnosti, što vodi do željenog napredovanja u poslovanja i većeg uspjeha firme.

Enisa Selmanović Salkić

Enisa je posebno fokusirana na razvoj lidera koji dobijaju sva potrebna znanja i vještine znajući ih primijeniti kako bi ostvarili kompanijske ciljeve. Posvećena je ljudima i fokusirana na prolanaženje učinkovitih rješenja, koja su praktična i usmjerena na stvaranje promjena i nove vrijednosti unutar timova i kompanija. Za sebe voli reći da “vjeruje da je ključ u jednostavnosti – u radu, u pristupu i u ponašanju”. 

A, šta ću sa ljudima? Kako da ih vodim? Kako da ih učim? Kako da budem sigurna da dobro rade? Šta ako ne rade dobro? Šta ću s novima? Sve su to pitanja na koja će vam Enisa pružiti odgovore u zajedničkom razgovoru uz vaš doručak i laganu jutranju kafu. Saznaćemo zašto je prioritet da vaš tim posjeduje znanja, ciljeve i da je motiviran? Kako to ostvariti i kako dovesti svoj tim do situacije kad iz operative pređete u strateško upravljanje? Sve informacije o tome što trebate znati o vođenju pobjedničkih timova, kako ih razviti, kako njima upravljati saznaćete u našem razgovoru. Jer vi ste poduzetnica, samo vi to možete.


Pročitajte više: U Bihaću je održan drugi Business Networking Breakfast


Jednostavni savjeti i pravila za kreiranje vaših pobjedničkih timova

Kreirati vaš pobjednički tim nije nedostižan san i nemoguća misija. U ovom predavanju Enisa će vam ponuditi praktična rješenja kako postaviti jednostavna pravila u poslovanju, procedure i šeme iz kojih ćete naučiti da skup različitih sposobnosti, znanja, vještina, želja i ambicija ne stvara nered, nego da donosi prednost, te da osvjestite kako uspjeh vašeg liderstva i vođenja firme, kao i uspjeh vaše firme zapravo leži u moći prilagođavanja specifičnim situacijama.

Enisa Selmanović Salkić

Govoreći o vašem stilu vođenju tima, bilo da je to iz perspektive poduzetnice ili korporativne menadžerice, Enisa uvijek navodi 3 ključne stvari: znanje, ciljevi, motivacija. “Znanje je važno jer se vođa tima brine da svaki član ima razvijena sva znanja i vještine potrebne za efikasno obavljanje poslovnih zadataka. Dodatno, razvoj znanja i napredovanje je odličan alat za motivaciju uposlenika. Kad govorimo o ciljevima – tim koji vodite mora znati zašto je tu, šta treba isporučiti i u kojem vremenskom okviru. Vođa tima pomaže i daje podršku ostvarenju tih ciljeva tako što će ih naučiti, osnažiti i ohrabriti, a ne raditi umjesto svog tima. A motivacija je nužna jer znanje i usmjerenje ka cilju nisu potpuni bez motivacije. Svako od nas traži smisao i želi znati zašto nešto radi i u konačnici koja nas nagrada čeka na kraju. Motivacija se postiže prevashodno kroz finansijsku stabilnost, a onda i kroz razvoj, komunikaciju, davanje priznanja za rad i feedback koji treba biti redovan i smislen“, poručila je Enisa.


Pročitajte više: Enisa Selmanović – Salkić je promovirala knjigu “Sve što trebate znati o vođenju pobjedničkih timova  (i kako)”


Zato nam se pridružite u srijedu u prekrasnom ambijentu Emporium Carskih vinograda koji se nalaze u Gnojnicama, 12 kilometara od Mostara i prostiru se na površini od 100 hektara. Dođite upoznati mjesto gdje se proizvode najbolja i najkvalitetnija vina iz ove regije, Žilavka, Blatina i Vranac, koji su danas visoko pozicionirani na europskom i azijskom tržištu kao ponosni ambasadori naše zemlje.

Sponzori našeg Business Networking Breakfast su: Raiffeisen bank BiH i Avis.

Photo: Women in Adria

Ne propustite najnovije vijesti i najave događaja

* indicates required

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ

PROČITAJTE VIŠE

meke vještine

Ovo je najtraženija vještina u 2024. godini!

Mjesecima unatrag čitamo i slušamo o tome hoće li umjetna inteligencija zamijeniti čovjeka na radnom mjestu. Stoga sve češće promišljamo o vještinama koje čovjek...