Vlasnica kozmetičkog salona:”Ljetni trend je šarenilo na noktima”

Iako ljeto još uvijek nije zvanično i kalendarski počelo u kozmetičkim salonima za uređivanje noktiju sve je već uveliko spremno za vrelu ljetnu sezonu vrckavih, ludih boja koje ćemo ponosno nositi na našim rukama i nogama ove sezone.

A kakve su to boje ovoga ljeta najveći modni hit saznaćemo od Anite Bačić, vlasnice kozmetičkog salona Noktarica iz Sarajeva.

“Hormoni u trudnoći” krivci što sam pokrenula kozmetički biznis

Več punih 20 godina traje njena ljubav prema njegovanju noktiju, na početku nam otkriva Anita, i vjeruje da će ta ljubav potrajati još sljedećih 20 godina. Sretna je što je odabrala pravi poziv za sebe, koji joj nudi inspiraciju i zadovoljstvo u svakodnevnom poslu.

“Moja najveća inspiracija je prije svega zadovoljan klijent ili klijentica. Nevjerovatna je sreća kada vidim da sam nekome uljepšala dan, popravila raspoloženje, a otkako radim i medicinsku pedikir otklanjanje bola klijentu je nevjerovatno zadovoljstvo”, tvrdi Anita.

No, u počecima svoje karijere nije vjerovala da će tako lako pokrenuti svoj biznis. Prije osam godina Anita je tokom trudnoće, dok je još radila u frizerskom salonu Eldina Nuhića, odlučila pokrenuti svoj biznis. Često se šali na svoj račun i tvrdi da je njeno drugo stanje glavni krivac što se, potpuno nesvjesna izazova u koje ulazi, ohrabrila da pokrene svoj biznis. 

Žuto- narančasta kombinacija

Pripisujem uticaju hormoni, koji su divljali tokom moje trudnoće, svoju odluku da pokrenem biznis, jer bi se vjerovatno u normalnijoj situaciji teže odlučila na taj korak. Ovako je to sve bilo jako brzo. U roku od mjesec dana bio je spreman moj mali salon na Marijin Dvoru. Uz trud, rad i malo sreće, opstao je”, prisjeća se Anita.

Nokti ljeto 2022: 50 nijansi šarenila

Anita nam objašnjava kako nam ljeto ove godine donosi naglasak na veselo šarenilo. Pripremite se na koloristički eksperiment koji podrazumijeva različite boje pojedinačnih noktiju ili jednu boju u različitim nijansama na svakom noktu.

Šarenilo na noktima je hit ovog ljeta

Institut  za boje Pantone je predstavio lila boju, koja će dominirati tokom cijele godine, i to je profinjena nijansa koja vam daje vrlo nježan, senzibilan i samouvjeren izgled. No, boje koje su veliki hit ovoga ljeta su sve nijanse žute, zatim ljubičasta, svijetlo plava do kraljevsko plave i bijela, ali nikako ne preintenzivna nijansa bijele. Anita nam savjetuje da ovog ljeta budemo hrabre i odvažne i nosimo boje na noktima onako kako mi to želimo! 

50 nijansi žute

No, pored ominljenih boja ovog ljeta ne smijemo zaboraviti niti na poželjne oblike noktiju. Špicasti nokti polako izlaze iz mode, a i dalje dominiraju kratki, bademasti ili kockasti oblici noktiju sa zaobljenim čoškićima.

Njega kože na rukama i nogama tokom ljeta 

Da biste idealno pripremili vaše nokte na nogama i rukama za ljetni period Anita će uvijek preporučiti trajni lak. “ U salonu koristimo baze za trajni lak obogaćene vitaminima. Pripremamo nokte za trajni sa najblažim turpijama za manikuru, tako da je trajni lak danas postao nešto kao zaštitni faktor za nokte za sva vremenska razdoblja”, poručuje Anita.


Pročitajte više: Medicinski pedikir-profesionalka savjetuje kako pripremiti stopala za nadolazeću ljetnu sezonu


Piling stopala je obaveza ljeti

Kad govorimo o njezi kože na rukama i nogama Anita se uvijek se drži provjerene prakse da kako njegujete lice tako treba njegovati i ruke i noge. “Što više vitamina, hidratacije, obvezan piling i kreme su dobitna kombinacija”, poručuje Anita.

Photo: Privatna arhiva/Salon “Noktarica”

Ne propustite najnovije vijesti i najave događaja

* indicates required

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ

PROČITAJTE VIŠE

Težak je ovaj 11. jul…

Danas sam na šporetu skuhala fildžan kahfe. Iznijela sam ga na balkon i proučila El Fatihu. Kahfu neću popiti, ona nije za mene. Molitvom...