Novo „cool“ mjesto za ljubitelje premium kafe i čaja u samom centru Sarajeva

U povodu 130 godina poslovanja Francka, u centru Sarajeva, u Strossmayerovoj ulici 1, otvoren je Franck Experience Store. Riječ je o ugodnom, moderno uređenom prostoru s terasom gdje posjetitelji mogu uživati u širokom izboru najkvalitetnijih kafa, čajeva i kavovina te osvježavajućih koktela s kafom i čajem.   

Novootvoreni Franck Experience Store posjetiteljima pruža jedinstven doživljaj kafe i drugih toplih, ali i hladnih napitaka, zbog čega bi ova lokacija u centru grada mogla postati omiljena svima koji cijene i dobro poznaju kafu i čaj vrhunske kvalitete. Posjetitelje očekuje personalizirani pristup, ali i program koji će uključivati organizirane degustacije i radionice pripreme napitaka s ciljem daljnje promocije bogate kulture kafe i čaja u Bosni i Hercegovini te edukacije zainteresiranih potrošača, kao i profesionalnih barista u sklopu Barističke akademije.  

​​​​​​​Sarajevska Strossmayerova ulica tako je bogatija za novo cool mjesto u kojem svaki ljubitelj provjerene kvalitete kafe, čajeva i kavovina može pronaći nešto za sebe. Sam interijer Franck Experience Storea osmišljen je da funkcionalno i simbolički prenosi priču o visokom standardu kvalitete proizvoda koju potrošači generacijama poistovjećuju s Franckom već punih 130 godina. 

U ponudi je široki izbor kafe poznatih espresso brendova poput Superiore, Stretto, 125 Years Espresso, single-origin mljevenih kafa poput Guatemale i Colombie, kao i posebna linija specialty kafa Kenya, Indonesia i Peru koje se pripremaju i melju prema narudžbi potrošača. Dostupan je i širok izbor asesoara poput šoljica, termosica, čajnika i opreme za različite načine pripreme toplih napitaka. Svi obožavatelji čajeva moći će birati između širokog asortimana različitih čajeva uključujući i ekskluzivnu premium liniju Superiore te klasicima iz ponude kavovina poput Divke, Kneippa i instant linije Bianka, a ponuda je također dostupna i na webshopu shop.franck.ba.  

Franck Kenya kafa

Gosti mogu uživati i u osvježavajućim bezalkoholnim koktelima s kafom i prirodnim čajevima bez dodatka šećera, koje potpisuju profesionalni baristi. 

Franck Experience Store donosi i jedan novitet koji ga čini jedinstvenim u Bosni i Hercegovini te ujedno podiže nivo kvalitete usluge. Četiri Azomico silosa ekskluzivni su dodatak Franckovom prostoru, a osiguravaju da kafa u zrnu ostane svježa te se melje na licu mjesta ovisno o preferiranom načinu pripreme – u džezvi, espresso aparatu, moki ili french pressu. Sami silosi punjeni su dušikom koji sprječava proces kvarenja i čuva bogate okuse zrna kafe. Ujedno, u izložbenom prostoru postavljen je i pržionik manjeg volumena Petroncini Briciola. 

Veliki naglasak stavljen je na stvaranje jedinstvenog iskustva i doživljaja samog brenda Franck uz inovativne tržišne trendove, što se očituje i u korištenju kvalitetne tehnologije za čuvanje i pripremu kafe. Standardi kafe, njezinog poznavanja i degustacije su svakako porasli, a sarajevska Strossmayerova ulica s Franck Experience Store-om postaje nezaobilazna lokacija za sve istinske ljubitelje kafe. 

Photo: Franck

Ne propustite najnovije vijesti i najave događaja

* indicates required

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE VIŠE

Old Town Nest Mostar

Zavirite u prvi Co-living/Co-working prostor u BiH

Oduvijek sam smatrao da Mostar može ponuditi više od jednodnevnog izleta u kojemu će se posjetiti Stari most, kupiti suvenir i otići, napisao je...