Na plažama u Neumu ovog se ljeta žele okupati baš svi

Jedini bosanskohercegovački izlaz na Jadransko more – Neum – iz godine u godinu privlači sve veći broj kupača, kako domaćih, tako i turista. Ipak, i dalje je riječ o malenom gradiću, pa ako želite izbjeći gužve u velikim gradovima, Neum je vaša destinacija ovog ljeta. Pravi je mali raj na zemlji, i ono najvažnije – veoma je čist. Donosimo vam imena plaža u Neumu koje morate posjetiti, a na vrhu je, naravno, upravo plaža Neum.

Šljunkovite, betonske, privatne…

U Neumu ćete pronaći šljunkovite i betonske plaže. Postoje 4 gradske plaže – jedna se nalazi ispod Vile Piccolotti, druga ispod Grand hotela Neum, treća ispod Hotela Sunce, a četvrta ispod Hotela Zenit. Zbog postepenih ulaza i šljunka, plaže su pogodne za neplivače i malu djecu. Dakle, imena plaža koje morate zapamtiti su Neum, Mimoza, Jazina i Zenit. Ako vam je važna cijena, preporučujemo plaže koje su nešto udaljenije od centra, poput šljunkovite plaže Jazine. Ondje ćete ležaljke i suncobrane iznajmiti po nešto nižoj cijeni.

Još jedna predivna plaža je Feral Beach. Nalazi se na 10-ak minuta od Neuma, a do nje ćete se voziti neasfaltiranim putem, ali svaki će se metar isplatiti. Plaža je predivna i privatna te prima ograničen broj kupača. Krase ju trščani suncobrani, bijele baldahine i mali restoran s morskim specijalitetima.

Koju god plažu izabrali, sigurni smo da ćete uživati u prekrasnim zalascima sunca.

plaža Neum

Pročitajte više: Iz Sarajeva do hrvatske obale od sada vozom, i to za manje od 50 KM


Plaža Neum i ‘klimatska terapija’ – pravi mali raj na zemlji

Osim predivnih plaža, ovaj grad krasi borovi park koji se prostire duž čitave obale. Uživat ćete u čistom zraku, a ni aktivnosti vam neće nedostajati. Vožnje skuterom, skijanje na vodi, ronjenje, vaterpolo na gradskom bazenu, vožnje čamcima… Za svakoga ponešto. A tu je i nešto za mlađu populaciju – noćni klubovi i barovi.

Jeste li čuli za “klimatsku terapiju”? E pa baš je Neum mjesto u kojemu možete uživati u njezinim blagodatima. Šetnje obalom uz čist primorski zrak, uživanje u raznim sportovima i na vodi i naravno – kupanje i sunčanje.

Neum se nalazi na svega 30 km od željezničke stanice Ploče i 70 km od prekrasnog Dubrovnika. Prilikom posjeta jedne lokacije, lako se može isplanirati i posjet drugoj. Neum se nalazi i prekoputa poluotoka Pelješca.

Foto: Wikimedia Commons / Canva

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ

PROČITAJTE VIŠE

Težak je ovaj 11. jul…

Danas sam na šporetu skuhala fildžan kahfe. Iznijela sam ga na balkon i proučila El Fatihu. Kahfu neću popiti, ona nije za mene. Molitvom...