Otvorene su prijave za Nagrade najboljim poduzetnicama u BiH!

Women in Adria organizira veliki događaj za poduzetnice Nagrade za najbolje poduzetnice 2022. u Bosni i Hercegovini koji će se održati 16.novembra 2022. u hotelu Hills u Sarajevu.

Women in Adria je regionalna mreža za poduzetnice u Hrvatsoj i Bosnia i Hercegovini, koja prvi put ove godine organizira poslovni događaj posvećen dodjeli Nagrada za najbolje poduzetnice Bosne i Hercegovine u čak 5 kategorija:

 • Inspirativna poduzetnica godine
 • Mikro poduzetnica godine
 • Nasljednica obiteljskog biznisa
 • Perspektivna poduzetnica godine
 • Start-up poduzetnica godine

Kako i gdje se možete prijaviti?

Ukoliko ste poduzetnica ili poznajete neku sjajnu, uspješnu poduzetnicu koja bi mogla odgovarati gore navedenihm kategorijama možete sebe ili nju prijaviti na sljedećem linku na našem portalu Women in Adria.

U opisu naših kategorija za nagradu vidjećete zadane parametre prema kojima ćete vidjeti koja poduzetnica može odgovarati kojoj kategoriji. Za najprestižniju Nagradu za inspirativnu poduzetnicu godine bitno je da poduzetnica koju prijavljujete bude jedna od žena koja vodi firmu koje su uspjele tokom svog poslovanja prebroditi sve izazove i krizne situacije i ostvariti stalni rast svoje firme, a da su na tržištu aktivne više od 5 godina s najmanje 10 zaposlenika.

Posebno interesantna kategorija je namijenjena ženama koje su nasljednice familijarnih firmi i koje su svojom inovativnom strategijom uspjele unaprijediti poslovanje firme, omogućiti rast prihoda, jednako kao i rast broja zaposlenika.

Ove godine uvodimo i novu kategoriju Start up poduzetnica godine, za ženu koja je za najviše 5 godina razvila biznis koji je spreman za sljedeću fazu rasta i koja je svojim sposobnostima uspjela izgraditi profitabilan i održiv poslovni model.

Nagrade za najboljiu oduzetnicu 2021. u Hrvatskoj

Koji su kriteriji za prijave i odabir prijavljenih za nagrade?

Nominirati se može svaka žena sama ili ju može netko drugi nominirati. Kriteriji za prijavljivanje i prijavu za kategorije za poduzetnice su slkedeći:

 • Aktivna u biznisu registriranom u Bosni i Hercegovini najmanje tri godine
 • Firma mora imati financijske izvještaje najmanje za tri godine. Uz napomenu da se ovaj kriterij ne odnosi se na kategoriju Start up poduzetnica
 • Mora posjedovati udjel/dionice u firmii, biti na izvršnoj ili poziciji zaduženoj za donošenje odluka. Odgovorna je za svakodnevno vođenje poslovanja i financijske rezultate
 • Mora biti osnivač firme ili imati značajan utjecaj na firmu ako je kupljena (osim kod kategorije Nasljednica obiteljskog biznisa)
 • Može biti davatelj franšize ali ne i primatelj

U obrascu za prijave koje ćete naći na nšoj stranici prijava za izbor za svaku kategoriju sadrži općenite informacije, informacije o uspješnosti nominirane osobe (i njene firme) te dodatne informacije ovisno o kategoriji:

 • Za svaku kategoriju poduzetnica odabiru se 3 finalistice koje će revizorskoj kući KPMG dostaviti svoje financijske izvještaje za posljednje tri godine. Financijski izvještaji će biti tretirani kao povjerljivi, vidjet će ih samo revizor, i biti će pregledana njihova konzistentnost, dobre financijske prakse i snaga firme
 • Nakon ispunjenog obrasca poslat ćemo vam detaljnu prijavnicu
 • Samo potpune prijave koje zadovoljavaju sve kriterije će biti uzete u obzir za dodjelu Nagrada

Ohrabrujemo vas da se prijavite za Nagradu za najbolju poduzetnicu godine u Bosni i Hercegovini ili da prijevite svoju prijateljicu, poznanicu, šeficu, kolegicu, članicu familije ukoliko ispunjava jedan od gore navedenih kriterija.

Sretno svim projavljenima!

Photo: Women in Adria

Ne propustite najnovije vijesti i najave događaja

* indicates required

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ

PROČITAJTE VIŠE

poticaji za novoosnovane poslovne subjekte

Imate poslovnu ideju? Prijavite se za ove financijske poticaje s inkubacijom

Mladi, ambiciozni, kreativni, sa perspektivnom poslovnom idejom... Ako odgovarate ovom opisu, ove godine svoju ideju možete realizovati u novosnovanom Inkubatoru Centra za napredne tehnologije...