Prijave za najbolje poduzetnice 2023. su otvorene!

I ove godine nagrađujemo najbolje poduzetnice i s ponosom vam javljamo da su prijave – otvorene! Poduzetnica se može nominirati sama ili ju može nominirati netko drugi, i to do 24. oktobra 2023. godine. Nagrade dodjeljujemo u pet kategorija, a u nastavku donosimo uvjete, kriterije i članove žirija. Sve dodatne informacije možete pronaći na poveznici.

Pet kategorija za pet najuspješnijih poduzetnica

Prva kategorija je Inspirativna poduzetnica godine, za sve žene koje su uspjele prebroditi sve prepreke i pretvoriti ih u prednosti te ostvariti kontinuirani rast svog biznisa. Uvjet za prijavu u ovoj kategoriji jest da je tvrtka stara minimalno pet godina i broji minimalno deset zaposlenika.

Sljedeća kategorija je Perspektivna poduzetnica godine, a to je poduzetnica koja zapošljava minimalno petero ljudi te ostvaruje rast iz godine u godinu. Treća kategorija je Mikro poduzetnica godine. To je poduzetnica koja zapošljava maksimalno pet zaposlenika te ostvaruje rast iz godine u godinu.

Dodjeljujemo i nagradu Start-up poduzetnica godine. Ovu nagradu može ostvariti žena koja je u razdoblju od maksimalno pet godina razvila biznis koji je spreman za sljedeću fazu rasta. Također, to je žena koja je svojim vodstvom uspješno izgradila profitabilan i održiv poslovni model.

Posljednja kategorija je Nasljednica obiteljskog biznisa. Za nagradu u ovoj kategoriji može se prijaviti žena koja je u obiteljskoj tvrtki unaprijedila poslovanje, što je dovelo do rasta prihoda, profitabilnosti i broja zaposlenih.


Pročitajte više: Konferencija za poduzetnice u Banja Luci otkrila ključeve rasta


Evo što vam je potrebno za prijavu

Kriteriji za prijavljivanje i prijavu za kategorije za poduzetnice su:

  • Da je poduzetnica aktivna u biznisu registriranom u Bosni i Hercegovini najmanje tri godine.
  • Da tvrtka ima financijske izvještaje najmanje za tri godine. Ovaj kriterij ne odnosi se na Start-up kategoriju.
  • Da poduzetnica posjeduje udio/dionice u tvrtki te da je na izvršnoj poziciji ili na poziciji zaduženoj za donošenje odluka. Da je odgovorna za svakodnevno vođenje poslovanja i financijske rezultate.
  • Da je poduzetnica osnivačica tvrtke ili ima značajan utjecaj na tvrtku ako je kupljena (osim kod kategorije Nasljednica obiteljskog biznisa).
  • Može biti davatelj franšize, ali ne i primatelj.

Sve što je potrebno učiniti za uspješnu prijavu jest navesti svoje ime i prezime, vlastitu e-mail adresu, odabrati kategoriju te upisati koga nominirate za poduzetnicu godine. Uz ime i prezime, ovdje je još važno dodati e-mail adresu poduzetnice i naziv tvrtke čija je vlasnica.


Pročitajte više: Žene iz BiH, poduzetnice i managerice, koje su obilježile 2022. godinu na našem portalu


Kriteriji odabira najbolje poduzetnice

Prijava za izbor za svaku kategoriju sadrži općenite informacije, informacije o uspješnosti nominirane osobe (i njezine tvrtke) te dodatne informacije ovisno o kategoriji.

Za svaku kategoriju poduzetnica odabiru se tri finalistice koje revizoru KPMG dostavljaju svoje financijske izvještaje za posljednje tri godine. Financijski izvještaji tretirat će se kao povjerljivi, vidjet će ih samo revizor, i pregledat će se njihova konzistentnost, dobre financijske prakse i snaga tvrtke.

Nakon ispunjenog obrasca poslat ćemo vam detaljnu prijavnicu.

U obzir će se uzeti samo potpune prijave koje zadovoljavaju sve kriterije.

Žiri čine prof. dr. Amila Pilav-Velić, profesorica na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu, na Katedri za menadžment i informacione tehnologije, Alma Hadžiabdić, Viša menadžerica u Odjelu poslovnog savjetovanja, KPMG Tax&Advisory B-H d.o.o., Nedim Čelebić, vanredni profesor poduzetništva, strateškog menadžmenta i liderstva na Fakultetu ekonomije i biznisa Univerziteta – Sarajevske škole za nauku i tehnologiju te Alijin Dizdarević, Menadžment konsultantica i savjetnica, istraživačica i poduzetnica sa ekspertizom u strateškom menadžmentu, poduzetništvu, otvorenoj inovaciji, i saradnji između korporacija i Start-upova.

Imena finalistica objavljujemo 31. oktobra 2023., a dodjela nagrada planirana je za 16. novembra 2023. godine. Željno iščekujemo vaše prijave!

Foto: Women in Adria

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ

PROČITAJTE VIŠE

žene u upravama održivost

Hoće li održivost konačno dovesti žene u uprave?

Žene dominiraju na svim hijerarhijskim ljestvicama održivosti. Njihova je prisutnost važna za predstavljanje tvrtke. Još 2022. godine Mattel je izdao seriju od četiri Barbie...