Ovih 5 modela sandala i papuča su u trendu ovo ljeto

Ljeto je uveliko pred nama, a izlozi puni različitih modela sandala i papuča. Sigurno ste se već pitale koji model odabrati? Koja je boja ove godine najveći hit?  

Modni dizajneri su nas i ove ljetne sezone zasuli raznim modelima sandala i papuča koje bi po njima trebali obilježiti ljeto. Infulenseri nam s Instagrama poručuju koji su to najveći trendovi ovog ljeta. A šta na kraju odabrati? Pokazaćemo vam neke modele kako bi vam bar na tren olakšali odabir vašeg najdražih sandala i/ili papuča u kojima ćete sretne i zadovoljne šetati gradom ili na plaži, nositi ih na posao…

1. “Fisherman” sandale ili sandale a la “Jugoplastika”

Sjećate li se gumenih sandala iz Jugoplastike koje su se nosile na plaži 70-tih i 80-tih godina prošlog vijeka? Bez njih vam mama ili tata nisu dozvoljavali da uđete u morsku ili riječnu vodu ili da plivate na bazenu, jer zaboga “kamenje je oštro”, “bocnuće vas jež, meduza će vas opeći”…E, upravo taj model sandala je jedan od najaktuelnijih za ovo ljeto, model koji je izazvao ubjedljivo najveću buru komentara među modnim dizajnerima.

Gucci Fisherman

Gucci je ponosno izbacio taj model koji je dobio naziv “Fisherman”, ali ovaj model nije više gumeni, nego izrađen od najfinije kože, sa njihovim prepoznatljivim znakom GG, sa nitnama, drugim metalnim dodacima…Dakle, sad imamo i hiper luksuzan model naših omiljenih sanadala iz djetinjstva. A cijena? 400-520 $. Hm, kažu da uspomene nemaju cijenu. Biste li ih vi odabrali po toj cijeni? 

A da ne biste mislile da smo poludjeli sa ovako preskupim cijenama modela koje preporučujemo, evo i jeftinijeg modela iz Zare.

Zara Fisherman

2. Sandale sa vezicama, a la “Rimljanke”

Modeli sandala sa dugačkim vezicama, koje se vežu oko članaka ili listova, a čak i oko nogavica vaših pantalona ultimativni su hit ovog ljeta. Crne, bijele, bež, zlatne, narančaste…u svim bojama, uz mini suknje, haljine, tunike, čak ih možete nositi i tako što ćete ih obmotati oko nogavica vaših pantalona.


Nastygal
Other stories

3. Sandale i papuče sa platformom

Platforme nas sve vjerujem podsjećaju na lude 70-te godine prošlog vijeka, i bile su ponpularne i krajem 90-tih, no evo ih ponovo na našim nogama. To je naravno pokazatelj da se moda vrti u cikličnim fazama i da ponekad dobre, štosne cipele treba sačuvati u ostavi ili podrumu, jer će sigurno za desetak godina opet postati moderne. E, sad da li materijal od kojeg su napravljene može izdržati koju deceniju, to je, kako bi se kolokvijalno reklo, ”drugi par cipela”.

LusaviaRoma
River island red mules
Other stories

Sandale sa platformama, dakle sa debelim potplatama, raznih modela su ponovno vrlo moderne. Čak je i sportski brend Adidas ove godine izbacio high style Adilette model papuča sa tufnama i platformom.

Adidas Adilette

4. Udobne ravne papuče

Ove će papuče ovog ljeta biti svuda oko nas, bijele, u boji noge, zelene, ružičaste…. Zara vam nudi udobne, pufnaste u ljubičastoj boji. Ovaj model u raznim bojama će sve žene obožavati, jer su jednostavne, nosive uz različite odjevne kombinacije u različitim prilikama, od jutarnjih poslovnih obaveza do večernjih koktel partyija… 

Zara
Tamaris

5. Havaianas japanke

Poznati Havaiansa brend japanki od najboljeg kaučuka ove sezone su otišli još dalje i ponudili potpuno drugačije japanke no što smo navikli. Upoznajte njihova dva vrlo fancy modela japanki s raznobojnim trakicma You Malta mix i s mašnom u nekoliko različitih boja, You Saint Tropez. Vjerujemo da vam neće biti nimalo lako odlučiti koji od ova dva modela ćete odabrati.

Havaianas Malta Mix

Ovaj model s mašnom je savršen za sve one trenutke kad s plaže, još mokre kose i u kupaćem kostimu, odgrnuti nekim laganim pareom produžite na neki ludi ljetni party.

Havaianas You Saint Tropez

Photo: Gucci/Adidas/Zara/Other stories/Tamaris/Havaianas/WhoWhatWear

Ne propustite najnovije vijesti i najave događaja

* indicates required

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ

PROČITAJTE VIŠE

compliance

Što je Compliance i zašto je važan u suvremenom poslovanju?

Poduzeća koja žele biti dugoročno uspješna moraju uspostaviti i održavati kulturu usklađenosti, uzimajući u obzir potrebe i očekivanja interesnih strana. Danas gotovo da ne...