Selma Krifica: Biti influenser u BiH nije posao koji će ikome osigurati milione

Zvijezda društvenih medija i jedna od najduhovitijih osoba na našim prostorima, Selma Krifica prvi je put privukla pozornost javnosti kad je bez muzičkog talenta ušla u muzički talent show. Umjesto na pjesmi, naglasak je bio na plesu i oduševila je gledatelje. Osvojila je nagradu za najbolji scenski nastup i napustila show, a zvijezda je bila rođena.

Danas je šira publika najbolje zna po kratkim videima koje objavljuje na Tik Toku, YouTubeu i Instagramu koji redovito postaju viralni jer kad plačemo, svi volimo da je to – od smijeha.

S televizije na društvene mreže

Premda je započela na televiziji, kaže kako su joj upravo novi mediji dali slobodu da iskaže svoju ljubav prema glumi onako kako je uvijek htjela.

„Instagram mi uopšte nije bio interesantan dok nije imao mogućnost snimanja kratkih videa, reelsa, tako da sam prvo počela s Tik Tokom koji mi se jako svidio. Najaktivnija sam bila u vrijeme pandemije kad sam iz dosade pokušavala naći zanimaciju. U to vrijeme sam počela da snimam videe za svoj YouTube kanal Selma Big Mama gdje i danas snimam svoj život“, rekla nam je Selma i otkrila kako za YouTube najviše voli snimati putovanja.

Klipove je krenula snimati iz hobija, a s vremenom joj se pridružio i suprug koji joj je od početka velika podrška. Na njihovom YouTube kanalu tako ćete naći crtice iz njihovog privatnog života i razne avanture kroz koje prolaze na svojim putovanjima, a TikTok i Instagram tu su za kratke komične klipove.

Selma Krifica i suprug
Selma Krifica i suprug

Pročitajte više: Daniela Vinš Aljović: Naš život u Ukrajini


„Influenseri u BiH ne zarađuju milione“

Svoje glumačke snove ostvarila je i kroz ulogu u seriji „Ovako brate neću“ što danas opisuje kao sjajno iskustvo. No, tu je njezina glumačka karijera uvjetno rečeno „stala“ jer, iako je dobivala ponude za druge uloge, nije ih htjela prihvatiti.

Ona želi glumiti uloge humorističkog karaktera, a sve što radi želi raditi s ljubavlju. I ništa manje. Tu su joj slobodu pružile društvene mreže i influenserska karijera.

Trenutno sarađuje s nekoliko klijenata od čega može ugodno živjeti. Biti influenser u BiH nije posao koji će ikome osigurati milione, ali normalan život svakako hoće.

„Kada radite kao influenser često dobivate razne ponude, ali ja biram samo one klijente za čiji proizvod mogu garantirati. To su proizvodi koje i sama koristim“, kazala je.

„Djeca su iskrene duše“

Između ostaloga, radila je i kao voditeljica dječjeg programa „Obnčići“ što je radila sedam godina, što joj je ostalo u sjećanju kao jedan od ljepših projekata. Selma obožava raditi sa djecom i kaže kako je oduševljavaju svojom iskrenošću i nevinošću.

„Djeca su moj život i ja prosto ne mogu bez njih. Čitav svoj život sam posvetila maloj raji i tako će biti dok sam živa“, rekla nam je Selma i otkrila da trenutno radi dječju emisiju pri čemu zaista uživa u druženju s njima. „Djeca su iskrene duše sa kojima se najljepše družiti“.

Njezinu publiku čine ljudi jednako lijepe duše, ali različitih dobi. Kako kaže – od 7 do 77. Izuzetno je ponosna na činjenicu da je njezin sadržaj zanimljiv tako raznolikoj publici, a mnogi će joj se rado i javiti kada je ugledaju na ulici.

„Najljepši osjećaj na svijetu je kad vam priđe neko na ulici i kaže da ste mu uljepšali dan, to nema cijenu. Uživam u druženju sa divnim ljudima i volim kada mi kažu da im izmamim osmijeh u ovoj sivoj svakodnevnici“.

Selma Krifica
Selma Krifica

Pročitajte više: Teta Pričalica lik je Lidije Sejdinović koji u djeci budi ljubav za čitanjem


Šareno, šarenije i – unikatno

Osim po duhovitosti i glumačkom talentu, Selma je poznata i po osebujnom modnom izričaju. Vedre, jarke boje, zanimljiv nakit i već dobro poznati turban njezini su zaštitni znaci. Što je posebno zanimljivost jeste što sama izrađuje nakit i plete. Hobi je to koji je nastao iz ljubavi prema modi, ali i iz potrebe. Oduvijek je bila maštovita, još kao djevojčica je uživala u različitim kreativnim aktivnostima.

„Kako imam specifičan stil oblačenja gdje je vrlo teško naći, na našim prostorima, ono što se meni dopada, dosta toga izrađujem sama,“ pojasnila je Selma. „Velika sam zaljubljenica u neobičan nakit i mislim da sam prepoznatljiva po neobičnim naušnicama koje imam u svim oblicima. Prije nekoliko mjeseci sam počela praviti nakit od gline za svoje potrebe i zaljubila sam se u tu, nazvala bih, umjetnost“.

Premda je u izradi nakita još nova, plesti voli otkad je bila dijete i to je nešto što je i danas relaksira, posebno u zimskim mjesecima.

Danas je putem novih medija sve dostupno, pa tako i različiti tutoriali koji su Selmi pomogli da nauči nove načine da se kreativno izrazi.

„Sve što vas zanima možete naučiti praviti preko videa“, poručila je. A i sama je dokazala kako su novi mediji pravo čudo koje ostvaruje snove – ostvarili su njene.

Foto: privatna arhiva

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE VIŠE

Old Town Nest Mostar

Zavirite u prvi Co-living/Co-working prostor u BiH

Oduvijek sam smatrao da Mostar može ponuditi više od jednodnevnog izleta u kojemu će se posjetiti Stari most, kupiti suvenir i otići, napisao je...