Street Food Market: Festival dobre hrane, muzike i pića

Popularni gastro fenomen – Street Food Market osvojio je veliki broj gradova svijeta, a ove godine stigao je i u Sarajevo, te lokalnom stanovništvu i turistima ponudio jedinstven spoj fantastičnog gastro iskustva i sjajne zabave.

Dobra zabava uz dobru klopu

Festival je svim posjetiocima pružio priliku za isprobavanjem jela mnogih svjetskih kuhinja. Tako su se na menijima izlagača pronašli tacosi, burgeri, sushi, quesadillas, različiti specijaliteti od ribe, ali i domaći, svjetski poznati, ćevapi. Pored toga, festival nudi i bogat meni poslastica uz posebnu ponudu toplih alkoholnih i bezalkoholnih napitaka.

Posjetioci Wils Winter Parka

Dugo najavljivan festival otvorio je svoja vrata u Wils Winter Parku 12. januara, te okupio 12 renomiranih izlagača hrane, koji  brojnim posjetiocima imaju priliku predstaviti svoje kuharske vještine i kreativne festivalske menije do 22. januara.

Zabava za sve generacije

Namijenjen za sve generacije, ovaj jedinstven događaj odraslima nudi priliku da se zabave  u bogatom muzičkom programu sa nastupima nekih od najatraktivnijih domaćih izvođača i artista, dok će najmlađi na Wils Winter Parku moći uživati u programu i aktivnostima posebno kreiranim za njih kroz niz radionica i projekcija za djecu. U narednim danima, posjetioce će zabavljati Edo Maajka, Mostar Sevdah Reunion, kao i stand up komičar Neša Bridžiš, a nedjelja je rezervisana za Family day.

Street Food Market realizuje se u saradnji sa JP ONSA, Općinom Novo Sarajevo, Turističkom zajednicom Kantona Sarajevo i Visit Sarajevo.

Ulaz na sve programe je besplatan.

Photo: Općina Novo Sarajevo

Ne propustite najnovije vijesti i najave događaja

* indicates required

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE VIŠE

Impact Bucharest 2024

U regiju stiže Impact – najvažniji europski poslovno-tehnološki događaj

Najvažniji poslovni i tehnološki događaj u centralnoevropskoj regiji dolazi u Bukurešt. Impact Bucharest, presented by Mastercard, bit će organiziran 23. i 24. oktobra 2024. u...