Sunčane naočale nisu samo modni dodatak – one štite vaše oči

Ako ste otvorile ovaj članak i zapitale se čemu pišemo o sunčanim naočalama u avgustu, to je zato što smo primijetile da unatoč velikom i kvalitetnom izboru, sunčane naočale za mnoge su tek modni detalj koji treba uklopiti u odjevnu kombinaciju. One to i jesu, no prije svega su izuzetno važne za očuvanje zdravlja vaših očiju. Ne morate se bojati bora od škiljenja. Problem je u štetnim UV zrakama, a sunčane naočale dizajnirane su da blokiraju većinu štetnog UV zračenja čime smanjuju razvoj problema s vidom kao što su mrene ili rupe na rožnici. Sprječavaju i druga očna oboljenja, poput opeklina rožnice, konjunktivitisa i očnih tumora.

Vratimo se sada na stil – naravno da nećete biti motivisane nositi sunčane naočale ako vam se ne dopadaju. Stoga smo izdvojile nekoliko lijepih i kvalitetnih modela za one plitkog i dubokog džepa. Zaštita je dostupna svakome. Upamtite i kako se sunčane naočale ne treba nositi samo ljeti. One su pomagalo za svako godišnje doba, dok god ima UV zračenja i sunčevog svjetla koje umara oči.

Klasični modeli s kojima nećete pogriješiti

Ako niste sigurni kakav model je najbolji izbor za vas, a želite si osigurati barem jedne sunčane naočale koje će vam trajati i trajati, odaberite neki od klasičnih modela.

sunčane naočale
Polaroid

Vrijedi napomenuti kako nošenje sunčanih naočala može pomoći u sprječavanju glavobolje izazvane svjetlosnom osjetljivošću. Klasični modeli teško da će vam dosaditi, stoga će dugo biti vaši saveznici u borbi protiv ove i više nego neugodne pojave.

sunčane naočale
Guess
sunčane naočale
Ray Ban

Ray Ban su vjerojatno najpopularnije sunčane naočale, barem na našim prostorima, i to zahvaljujući bezvremenskim modelima koje nude, a koji su više od samo avijatorica.

ray ban sunčane naočale
Ray Ban

Pročitajte više: Pitali smo poznatog sarajevskog šeširdžiju kakvi šeširi su u trendu ovog ljeta


Istaknite se uz šarene sunčane naočale

Ako ste vedrijeg duha i volite boje, Polaroid sunčane naočale poznate su po sjajnim stilovima i visokom kvalitetu. Iako se na prvu možda tako ne čini, šarene sunčane naočale odlično možete uklopiti u poslovni stil uz odjeću neutralnih boja. Ako nosite crno, neka vaše naočale budu žute ili roza.

polaroid sunčane naočale
Polaroid
polaroid sunčane naočale
Polaroid
polaroid sunčane naočale
Polaroid

Polaroid sunčane naočale zanimljive su zbog polariziranih stakla. Ovakve leće imaju polarizacijski filter koji pomaže u filtriranju određenih vrsta svjetlosti i smanjenju odbljeska čime pružaju bolju zaštitu očima i poboljšavaju jasnoću slike. I druge veće marke nude naočale s polariziranim staklima, te ih svakako uzmite u obzir pri izboru.

guess sunčane naočale
Guess

Pročitajte više: Odabrali smo za vas prelijepe cekere i torbe za plažu


Vintage za zaigranost i eleganciju

Ako se želite izdvojiti iz mase, a svoj stil i dalje zadržati profesionalnim i elegantnim, ženstveni vintage modeli su najbolji izbor za vas. Vintage stil je lako prepoznatljiv s obzirom na razdoblje koje predstavlja, a popularne su naočale debelih, ovalnih okvira. Obucite haljinu na točkice i spremne ste!

guess sunčane naočale
Guess
guess sunčane naočale
Guess

Crne vintage naočale izgledat će posebno bezvremenski, te su sigurna opcija ako ne želite previše odstupati od savremenog stila.

ray ban sunčane naočale
Ray Ban

Kakav god stil sunčanih naočala odabrale, pazite da vam dobro pristaju, ne stežu glavu niti ne spadaju, te da dobro vidite kroz leće. Svakako ih isprobajte prije kupnje i posavjetujte se s djelatnicima ako kupujete u optici.

Photo: Polaroid / Ray Ban / Guess / H&M

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE VIŠE

rafaelo kuglice

Za pravi doživljaj egzotičnog ljeta pripremite ove rafaelo kuglice

Rafaelo kuglice slastica su koja toliko "miriše" na ljeto. Od same pomisli na njih u glavi nam se stvaraju slike kao iz reklame -...