Odabrali smo za vas prelijepe cekere i torbe za plažu

Jeste li se našle u situaciji kad ne znate u šta biste spakovale sve ono što ste naumile ponijeti na plažu? Da nemate adekvatnu torbu da u nju potrpate baš sve kupaće kostime, kreme za sunčanje, losione poslije sunčanja, kreme za komarce, japanke, peškire, lepeze, knjige, mobitel, novčanik, maramice, sve ono što će vam ovog ljeta neizostavno trebati na plaži? I pitate se zašto u dućanima ne postoji dovoljno veliki, lagan, a elegantan i lijep ceker u koji možete strpati sve vaše must have rekvizite za plažu?

Možda vam rješimo dilemu i ponudimo rješenje, jer smo i mi mjesecima tragale za baš takvom torbom.  

Vaši inicijali i poruke na vašim omiljenim cekerima 

Na ovogodišnjem Orea art bazaru posebno nam je zapao za oko BH brend Moyo, koji proizvodi sjajne cekere i torbe od jute.

Moyo ceker

Na njihovom štandu smo saznali da su i ovi cekeri nastali spontano sa željom da zadovolje potražnju za ovakvim velikim torbama i cekerima kojih doskora nije bilo na tržištu u BiH. 

Zanimljivo je da su svi Moyo cekeri proizvedeni u BiH, u Tešnju. Pitate se kakve veze ovo japansko ime ima s Tešnjom i torbama koje se tamo proizvode.


Pročitajte više: 5 modela sandala i papuča koje su u trendu ovo ljeto


Odabrali smo za vas prelijepe cekere i torbe za plažu

Saznali smo da ta riječ ima nekoliko značenja poput riječi srce, magija, čarolija, talisman dobre sreće i pozitivnih vibracija i, želeći da njihove cekeri i torbe donose sreću i pružaju magiju na putovanjima njihovih klijentica, ovaj modni brend je tako ponosno dobio svoje ime, Moyo.

U početku su imali u ponudi samo platnene cekere sa detaljima koji asociraju na Sarajevo i neke prepoznatljive motive iz BiH. No, ubrzo je kreativni dizajnerski Moyo tim odlučio ponuditi poseban program torbi i cekera različitih veličina od jute, cekera od pruća, ruksaka, nesesera i sličnih dodataka. 

Moyo ceker

Ono što nam se posebno svidjelo je da svi njihovi cekeri i torbe, pa i neseseri mogu biti personalizirani. Ukoliko to želite Moyo kreativni tim vam nudi mogućnost da kod torbi i cekera od jute odaberete tekst svoje poruke ili svoje inicijale, izgled fonta, ali i samu dimenziju tj. veličinu torbe, vrstu i boju kožnih ručki i sl. To znači da svoje inicijale ili neku personaliziranu poruku možete nositi i na svojim omiljenim cekerima i torbama, što je, priznaćete, posebna draž. 

Vaš personalizirani boravak na plaži

Svi Moyo cekeri se dijele u 3 veličine, pa tako imate veliki ceker namijenjen za plažu ili neke druge aktivnosti koje zahtijevaju da u jednu torbu potrpate milion stvari koje vam trebaju. Možete ih koristiti i za fitness, yogu, boravak u prirodi, dvodnevni vikend…Zatim imate srednji ceker koji predstavlja gradsku varijantu, koji možete nositi i na posao, i u večernju šetnju, ali i tokom sportskih vikend aktivnosti.


Pročitajte više: Pitali smo poznatog sarajevskog šeširdžiju koji su modeli šešira u trendu ovo ljeto


Mala Moyo torbica u Parizu

Mala torbica se može koristiti i kao neseser za putovanje, plažu, ali vam istovremeno može poslužiti i kao večernja torbica za ljetne koktel partyije ili neki drugi večernji izlazak na moru ili u gradu. Uvjerili smo se da su vrlo lagani za nošenje i lako se održavaju.

No, sigurni smo da ćete se zapitati kako ćete na plažu nositi ceker od jute? Hože li se upropastiti ako se skvasi? Bez brige, neće. Upravo zato što su izrađeni od posebno tkane juta, izdržljiva je i otporna čak i na kvašenje vodom, a sa unutarnje strane ima voštani premaz koji spriječava trajno uništenje cekera usljed kvašenja vodom.

Stoga će vaše ovogodišnje ljetno putovanje i boravak na plaži na taj način dobiti jednu drugačiju, vrlo osobnu dimenziju. Em ćete imati samo svoj personalizirani ceker s vašim inicijalima ili nekom vama dragom porukom, em nećete morati brinuti hoće li se skvasiti. 

Moyo ceker i neseser za plažu

Dakle, uživaćete više nego što možete i zamisliti.

Zasada ih možete nabaviti na njihovom Moyo web shopu, ali i na Orea bazaaru.

Photo: Moyo

Ne propustite najnovije vijesti i najave događaja

* indicates required

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ

PROČITAJTE VIŠE

uvođenje promjene

Gdje je puno baba, kilava su djeca

Svi koji smo se rodili i odrasli na ovim prostorima, čuli smo ovo hiljade puta. Dobar dio vremena nismo razumjeli o čemu je riječ,...