‘Uspjeh ima strukturu’! Ovo su teme konferencije Žene u bankarstvu

Mnogo je razloga zašto drugu godinu za redom organiziramo našu Konferenciju za žene u bankarstvu i sektoru financijskih usluga. Žene sve češće osnivaju vlastite tvrtke, a istovremeno su sve nezadovoljnije uslugama koje dobivaju od banaka, kako kao fizičke osobe, tako i kao poduzetnice. Zahvaljujući EBRD-u neke su banke u jugoistočnoj Europi uspješne u targetiranju poduzetnica, prvenstveno zahvaljujući inicijativama žena unutar banaka. S druge strane, visokoobrazovane žene još uvijek ne postoje kao segment u bankama i ostatku finansijskog sektor, kao što su osiguranja, mirovinski fondovi i slično. Vidimo se 19.10.2023. u Sarajevu! Budite dio osnaživanja žena u ovom sektoru.

Danas predstavljamo drugi dio predavačica na Konferenciji, a sve dodatne informacije možete pronaći na poveznici. Pozivamo vas da nam se ovog oktobra pridružite u hotelu Courtyard by Mariott u Sarajevu! Prijaviti se možete ovdje.

Saznajte koji su principi i strategije uspjeha

Predavanje „Uspjeh ima strukturu“ održat će Emina Muharemović, direktorica Sektora za poslovanje sa stanovništvom i malim poduzećima (Ratail) u Sparkasse Bank. Naime, naša kultura podupire ideju da uspjeh može doći preko noći, ali on zapravo rijetko stigne u jednom trenutku. Uspjeh dolazi kao posljedica rada, ravnomjernog truda, stalnog usavršavanja i nezasitne gladi za znanjem. Kojim god poslom da se bavite, put kojim prolazite je isti.

Emina će s učesnicama podijeliti svoje iskustvo rada u bankarstvu. Ispričat će kako postiže ravnotežu i kako se nosi sa klijentima, prodajom, uposlenicima, porodicom, poslodavcem, zdravljem… Uvijek iznova i iznova sa novim ciljevima i novom energijom. Važno je prepoznati principe i strategije uspjeha, pa će stoga pomoći učesnicima da prepoznaju svoje uspješne obrasce.

Mirna Delić, izvršna direktorica Sektora poslova sa pravnim licima i SME u Intesa Sanpaolo Banka d.d. BiH, predavat će na temu „Žena u korporativnom bankarstvu Intesa Sanpaolo Banka d.d. BiH“. Mirna iza sebe ima zavidno iskustvo u korporativnom bankarstvu, dugo čak 20 godina. Vješta je u poslovnim financijama, korporativnoj prodaji, upravljanju portfeljem, financijskom riziku, upravljanju rizicima i vođenju. Veliki je financijski stručnjak s magisterijem sa Sarajevskog sveučilišta, usmjerenim na bankarstvo, korporativno i financijsko upravljanje.


Pročitajte više: (Ne)zadovoljstvo bankama? Ovo su teme Konferencije za žene u bankarstvu


Učimo od žena s bogatim iskustvom u bankarskom sektoru

Imat ćemo priliku čuti i predavanje Amine Durmo Trlin, članice Uprave ProCredit Bank. Ovu funkciju obnaša od 2019., a trenutno je nadležna za segment poslovanja sa privredom (mala i srednja preduzeća), za poslove sa stanovništvom, kao i za mrežu poslovnih jedinica te je odgovorna za rad Odjela za održivi razvoj i komunikacije. Karijeru u ProCredit Bank započela je 2013., gdje je od početka bila posvećena poslovnom segmentu malih i srednjih preduzeća. Također je članica Komiteta za upravljanje zaštitom okoliša, kao i Komiteta za ljudske resurse.

Predstavit će nam se i Ljiljana Krsman, članica Uprave NLB Banka a.d, Banja Luka. Svoju karijeru u oblasti finansija započela je odmah po završetku Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu, i to na poziciji finansijskog analitičara u čuvenoj kompaniji FAMOS. Svoj profesionalni razvoj nastavila je na pozicijama finansijskog konsultanta, finansijskog direktora i revizora u nekim od najuspješnijih organizacija, kompanija i osiguravajućih kuća. Svoje je ekspertske vještine i znanja u oblasti finansija od 2005. primjenjivala i u Hypo Alpe Adria banci, a potom i u Addiko bank a.d. Banja Luka.

Pomozite nam u osnaživanju žena iz ovog sektora! Prijaviti se možete ovdje.

Foto: Canva / Privatna arhiva

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ

PROČITAJTE VIŠE

majčin dan čestitke

10 najljepših čestitki za Majčin dan

Majčin dan prilika je da zahvalimo svojim mamama na svemu što su učinile za nas. Ponekad ni same nisu svjesne koliko su važnu ulogu...