‘Uspjeh ima strukturu’! Ovo su teme konferencije Žene u bankarstvu

Mnogo je razloga zašto drugu godinu za redom organiziramo našu Konferenciju za žene u bankarstvu i sektoru financijskih usluga. Žene sve češće osnivaju vlastite tvrtke, a istovremeno su sve nezadovoljnije uslugama koje dobivaju od banaka, kako kao fizičke osobe, tako i kao poduzetnice. Zahvaljujući EBRD-u neke su banke u jugoistočnoj Europi uspješne u targetiranju poduzetnica, prvenstveno zahvaljujući inicijativama žena unutar banaka. S druge strane, visokoobrazovane žene još uvijek ne postoje kao segment u bankama i ostatku finansijskog sektor, kao što su osiguranja, mirovinski fondovi i slično. Vidimo se 19.10.2023. u Sarajevu! Budite dio osnaživanja žena u ovom sektoru.

Danas predstavljamo drugi dio predavačica na Konferenciji, a sve dodatne informacije možete pronaći na poveznici. Pozivamo vas da nam se ovog oktobra pridružite u hotelu Courtyard by Mariott u Sarajevu! Prijaviti se možete ovdje.

Saznajte koji su principi i strategije uspjeha

Predavanje „Uspjeh ima strukturu“ održat će Emina Muharemović, direktorica Sektora za poslovanje sa stanovništvom i malim poduzećima (Ratail) u Sparkasse Bank. Naime, naša kultura podupire ideju da uspjeh može doći preko noći, ali on zapravo rijetko stigne u jednom trenutku. Uspjeh dolazi kao posljedica rada, ravnomjernog truda, stalnog usavršavanja i nezasitne gladi za znanjem. Kojim god poslom da se bavite, put kojim prolazite je isti.

Emina će s učesnicama podijeliti svoje iskustvo rada u bankarstvu. Ispričat će kako postiže ravnotežu i kako se nosi sa klijentima, prodajom, uposlenicima, porodicom, poslodavcem, zdravljem… Uvijek iznova i iznova sa novim ciljevima i novom energijom. Važno je prepoznati principe i strategije uspjeha, pa će stoga pomoći učesnicima da prepoznaju svoje uspješne obrasce.

Mirna Delić, izvršna direktorica Sektora poslova sa pravnim licima i SME u Intesa Sanpaolo Banka d.d. BiH, predavat će na temu „Žena u korporativnom bankarstvu Intesa Sanpaolo Banka d.d. BiH“. Mirna iza sebe ima zavidno iskustvo u korporativnom bankarstvu, dugo čak 20 godina. Vješta je u poslovnim financijama, korporativnoj prodaji, upravljanju portfeljem, financijskom riziku, upravljanju rizicima i vođenju. Veliki je financijski stručnjak s magisterijem sa Sarajevskog sveučilišta, usmjerenim na bankarstvo, korporativno i financijsko upravljanje.


Pročitajte više: (Ne)zadovoljstvo bankama? Ovo su teme Konferencije za žene u bankarstvu


Učimo od žena s bogatim iskustvom u bankarskom sektoru

Imat ćemo priliku čuti i predavanje Amine Durmo Trlin, članice Uprave ProCredit Bank. Ovu funkciju obnaša od 2019., a trenutno je nadležna za segment poslovanja sa privredom (mala i srednja preduzeća), za poslove sa stanovništvom, kao i za mrežu poslovnih jedinica te je odgovorna za rad Odjela za održivi razvoj i komunikacije. Karijeru u ProCredit Bank započela je 2013., gdje je od početka bila posvećena poslovnom segmentu malih i srednjih preduzeća. Također je članica Komiteta za upravljanje zaštitom okoliša, kao i Komiteta za ljudske resurse.

Predstavit će nam se i Ljiljana Krsman, članica Uprave NLB Banka a.d, Banja Luka. Svoju karijeru u oblasti finansija započela je odmah po završetku Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu, i to na poziciji finansijskog analitičara u čuvenoj kompaniji FAMOS. Svoj profesionalni razvoj nastavila je na pozicijama finansijskog konsultanta, finansijskog direktora i revizora u nekim od najuspješnijih organizacija, kompanija i osiguravajućih kuća. Svoje je ekspertske vještine i znanja u oblasti finansija od 2005. primjenjivala i u Hypo Alpe Adria banci, a potom i u Addiko bank a.d. Banja Luka.

Pomozite nam u osnaživanju žena iz ovog sektora! Prijaviti se možete ovdje.

Foto: Canva / Privatna arhiva

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ

PROČITAJTE VIŠE

meke vještine

Ovo je najtraženija vještina u 2024. godini!

Mjesecima unatrag čitamo i slušamo o tome hoće li umjetna inteligencija zamijeniti čovjeka na radnom mjestu. Stoga sve češće promišljamo o vještinama koje čovjek...