Etno selo Stanišići-pravo mjesto za tradicionalni odmor

Etno selo Stanišići je prekrasan primjer ruralnog turizma u Bosni i Hercegovini koji posjetiteljima pruža priliku da se uživaju u jedinstvenom ambijentu izgrađenom u tradicionalnom stilu.

Ova destinacija je postala vrlo popularna zbog svoje autentičnosti i ruralne atmosfere koja pruža gostima miran odmor daleko od gradske gužve.

Etno selo Stanišići se nalazi u prekrasnom prirodnom okruženju, okruženo planinama, rijekama i šumama. U selu se nalazi preko 20 autentičnih drvenih kuća koje su izvorno sagrađene u ruralnim područjima ovog dijela Balkana. Svaka kuća ima svoje posebno uređenje i odiše tradicionalnim stilom života. Uz to, svaka kuća ima svoju baštu, a na imanju se nalazi i veliki ribnjak gdje se može pecati.

Ponuda u etno selu Stanišići

Stanišići nude mnogo aktivnosti koje će privući turiste i posjetitelje svih uzrasta. Gosti se mogu prošetati selom i uživati u ljepoti i mirisu prirode, posjetiti etno muzej gdje mogu naučiti o tradicionalnom načinu života u ovom području, a tu su i brojne radionice gdje gosti mogu naučiti tradicionalne zanate poput izrade suvenira, tkanja i pletenja.


Pročitajte više: Jahorina će vas očarati ljepotom prirode za vaš vikend odmor


Osim toga, Stanišići su poznati i po svojoj gastronomskoj ponudi. Posjetitelji mogu kušati lokalne specijalitete poput domaćeg sira, kajmaka, pršute i raznih vrsta domaćih rakija. Restorani u selu služe tradicionalna jela i pića, a gosti mogu uživati u autentičnoj atmosferi sela dok jedu.

Stanišići su također sjajno mjesto za boravak s obitelji, jer postoji mnogo aktivnosti koje se mogu poduzeti zajedno. Obitelji mogu uživati u ribolovu u velikom ribnjaku, vožnji biciklom, pješačenju i posjetama lokalnim seoskim trgovinama.

Leonida Wellness i SPA

Uz sve ovo, Stanišići su vrlo pristupačni i lako dostupni. Selo se nalazi na samo nekoliko kilometara od Bijeljine, a do njega se može doći automobilom ili javnim prijevozom. U sklopu kompleksa se nalaze dva luksuzna hotela. Hotel Pirg i Hotel Ras koji raspolažu sa kapacitetom od 300 ležaja. Također nude i eksluzivni Wellness i Spa centar Leonida za rekreaciju i relaksaciju. U Wellness & Spa centru Leonida nalaze se zatvoreni bazen sa sunčalištem, bio i finska sauna, parno kupatilo i tursko kupatilo (hamam), tepidarijum, kneipp, bure za rashlađivanje, potezno vedro, fitnes centar, solarijum, kao i frizerski i kozmetički salon.

Hotel Pirg

Etno kuće za odmor su prilagođene savremenim potrebama svih gostiju dok su istovremeno ukrašene suvenirima i predmetima iz svakodnevnog života s kraja 19.vijeka. Najpopularniji su delux apartmani koji se nalaze na samoj obali jezera i kućica na drvetu.

Photo: etno-selo.com

Ne propustite najnovije vijesti i najave događaja

* indicates required

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE VIŠE

konferencija za poduzetnice panel

Upoznajte iskusne paneliste Konferencije za poduzetnice

Usred tekućih diskusija o potencijalnom pristupanju Bosne i Hercegovine Evropskoj uniji, postoji ključni narativ koji često ostaje u sjeni. Riječ je o izvanrednim pričama...