Donosimo ideje za poklon za Majčin dan!

Majčin dan posebna je prilika kojom se odaje počast ljubavi i predanosti majki širom svijeta. Proslavljen druge nedjelje u maju u mnogim zemljama, to je dan kada izražavamo svoju zahvalnost i poštovanje za sav naporan rad i žrtvu koju su naše majke podnijele za nas.

Na Majčin dan ljudi na različite načine slave svoje majke i majčinsku figuru. Neke se obitelji okupljaju za posebnim ručkom, druge daju poklone ili cvijeće, dok neke mogu odlučiti provesti dan radeći nešto posebno sa svojom majkom. Važno je dati svojoj majci do znanja koliko je cijenite i sve što čini za vas.

Majke igraju nevjerojatno važnu ulogu u našim životima, od toga da nas rađaju i odgajaju do davanja podrške tokom života. One su naši učitelji, naši savjetnici i naši najveći obožavatelji. One nam pružaju bezuvjetnu ljubav i podršku, čak i kada pogriješimo ili ne postignemo svoje ciljeve.

Ideje za poklon za Majčin dan

Ukoliko ste u potrazi za idejama za poklon za Majčin dan postoji mnogo različitih načina da odaberete baš savršen za ovu priliku. Od obične torte koju ste sami napravili do nakita, predstavljamo vam naše ideje.

Kuhajte za mamu. Doručak u krevetu je uvijek klasičan i cijenjen. Za to je dovoljno nešto jednostavno, kao šoljica kafe ili čaja i sok od narandže uz krosan sa džemom i svježim voćem. Također možete ispeći kolač po vašem izboru.

ideje za poklon majčin dan
Palačinci

Pročitajte više: Čokoladna torta: recept za najsočniju, najkremastiju i najfiniju ikada!


Gledajte omiljeni film ili seriju zajedno, rame uz rame. Ukoliko želite ostati kući priredite sebi filmsku večer uz omiljene poslastice.

Budite kreativni. Napravite mami video, sliku ili playlistu omiljene muzike. Možete snimiti video, gdje svatko može reći “Sretan Majčin dan” i objasniti zašto je cijeni. Što kažete na posebno umjetničko djelo za mamu? Napravite prekrasan okvir za fotografije sa svojom porodičnom fotografijom unutra. Možete pronaći brojne ideje na Pinterestu.

Organizujte Spa dan. Počastite svoju majku opuštajućim danom u toplicama, gdje možete uživati u masaži, njezi lica ili drugim tretmanima.

Ako je vaša mama ljubitelj literature, poklonite joj novu knjigu ili Kindle- kako bi u svakom momentu imala pristup novim knjigama.

Ako redovno sa mamom pijete kafu, Bojana Jokmanović CeramicArt fildžani i latte šolja su jako lijepa ideja za poklon.

Instagram will load in the frontend.

Nakit je uvijek dobra ideja! Bazerdžan vam nudi brojne alternative nakita za svačiji ukus.

Instagram will load in the frontend.
Instagram will load in the frontend.

Zaključno, Majčin dan je posebna prigoda koja nas podsjeća na važnost majki i majčinskih figura u našim životima. Vrijeme je da im pokažemo svoju zahvalnost i ljubav i da im zahvalimo za sve što su učinili za nas. Bilo da se radi o jednostavnoj ili velikoj gesti, najvažnije je dati svojoj majci do znanja da je voljena i cijenjena.

Photo: Canva

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ

PROČITAJTE VIŠE

konferencija za poduzetnice panel

Upoznajte iskusne paneliste Konferencije za poduzetnice

Usred tekućih diskusija o potencijalnom pristupanju Bosne i Hercegovine Evropskoj uniji, postoji ključni narativ koji često ostaje u sjeni. Riječ je o izvanrednim pričama...